Nechce kakat na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce kakat na nočník
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak jste na tom vy.Moje holčička bude mít v květnu 3 roky a chystáme se do školky.Musím říct, že na něco je šikovná,je absolutně bez plínek od léta,spí bez plínek taky od léta,nepočurá se ani za nic,ale vykakat se na nočník nejde,už nevím jak bych ji měla přesvědčit,vždy „to“ skončí v kalhotkách.samozřejmě mám už vysledovanou dobu kdy asi kaká,ale málokdy se to podaří,je schopná mi tvrdit ,že se jí nechce,teoreticky to zvládá,říká mi, že zavolá a půjde na nočník…a za minutu je to v kalhotkách,to mi teda okamžitě nahlásí
máte někdo zkušenost,jak jí to vysvětlit?opravdu se intenzivně snažím,přemlouvám,slibuju kokinka…nic.
díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mám doma to samé, akorát že se mi asi povedlo mu to zarazit cpaním na nočník uprostřed tlačení a on ted nejde vůbec, ani do plíny, ani do kalhot
Dneska už čekám úpěnlivě, kéž to udělá aspon do kalhot ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mala taky do zachodu kakat nechtela, kdyz potrebovala, musela jsem ji dat plenu a sla se nekam schovat, aby mela klid. zkus nejakou odmenu. nebo vysvetli, ze ve skolce to takhle nejde, aby kakala do kalhotek, vsechny deti tam chodi na malinkate zachudky…ji by pak smrdela prdelka a to by se detem a pani ucitelce nelibilo..musime to natrenovat, aby te p ak pani ucitelka pochvalila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí k tomu dozrát. Nenutit, neslibovat, nejlíp o tom vůbec nemluvit, na bobek v kalhotkách nic neříkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ona je strašně „přechytřelá“
na vše má odpověď,říkala jsem jí jak to bude dělat ve školce?ona že s dětma tam chodit bude…:) pak jsem jí říkal že ve školce s ní nebudu a kdo jí bude umývat zadek…na to řekla že paní učitelka
nezdá se mi že by potřebovala nějak moc soukromí,prostě jinak je vše v pohodě,snadno si zvyká na nové věci,z dudlíku jsme přešly opravdu ze dne na den,s vysvětlením a bez problémů,to samé s čůráním.tak nevím.
ovšem teď jakoby věděla o čem si píšeme-vykakáno na nočníku
Jupíííí ovšem to je spíš opravdu náhoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm to mi dělala malá, když jsme odjely k rodičům. Doma se vykadí, ale u nich měla nějaký problém. Doma se to zase upravilo. Nevím, co s tím, co se jí honilo v hlavě. Jo, motivovala jsem, že za bobek dostane čokoládku (doma si na odměně samozřejmě stále trvá, ale vyměnila jsem aspoň čokoládu za piškot namočený v marmeládě).
Já bych ji asi buď zkusila přesvědčit velmi rázně (dala na zadek), anebo naopak dělala mrtvého brouka. Když rozumná domluva nefunguje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ji za tohle dávat na zadek nechci,jako někdy dostane,ale to už je poslední alternativa.ale spíš jí to neustále opakuju,rozumně vysvětluju,jen se mi zdá,že za tu dobu by to mohla chápat,vše ostatní jí nedělá sebemenší problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě to teprve čeká,ale jak dlouho jsi vydržela téma kadění na nočník vynechat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jsem docela benevolentní,jsem na malou sama,takže zrovna nejpřísnější nejsem a nechávám ji,moc do ničeho nenutím,ale s tímhle je to už přibližně od léta,řeším to vždy pár dnů a pak ji zase pár dnů nechám a tak pořád dokola…snad se to zlomí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pár dní je možná málo - kolik to je? asi bych zkusila více
min 14 dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Musí k tomu dozrát. Nenutit, neslibovat, nejlíp o tom vůbec nemluvit, na bobek v kalhotkách nic neříkat.
no jo, ale kdyz ma jit do skolky, prece se tam nebude pokakavat. ja myslim, ze ve skoro trech letech je dite dost velke na to, aby pochopilo, ze do kalhotek se to proste nedela, ze je to ostuda a pridelava mamince praci a starosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co společně koupit nějaké opravdu krásné kalhotky a říct, že do těchto kalhotek se pokakat nesmí, sama si je vybere a bude jí na tom záležet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tohle je super knizka http://www.kosmas.cz/…-plince-mys/, mozna by mohla pomoct, myška potkava ruzna zviratka, vsechny maji plinku a ta se da odklopit a podivat se, co maji uvnitr
vsichni tam maji bobek a na konci knizky ma i myš tu „odklapeci“ plinku, a kdyz se odklopi - neni tam nic
mys je totiz moc sikovna a chodi na nocnik a vsem zviratkum to ukaze a pak uz vsichni hezky sedi na nocnickach
mozna to muze pomoct s motivaci, byt sikovna jako mys ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já řeším úplně to samý. Prostě do nočníku ani do záchodu se nevykaká.
Zakl. gratuluju k prvnímu úspěchu. U nás tohle nehrozí ani náhodou. Malý se teď naučil (má plínu na noc) kadit ráno, ale jen a jen do plíny. Po dobrém ani po zlém, nic nezabírá. Taky řeším školku, vyvětluju - on se těší, ale opět bezúspěchu. Já to prostě přestávám řešit a budu doufat, že k tomu prostě dojde
a nebude takhle kadit do slipů do patnácti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše kaká jen při spaní po O do plínky, jinak ani omylem..Také jsem zvědavá ,kdy přestane mít paniku z nočníku a hovínka..Prostože čůrá do nočníku krásně, ale tlačit tam nebude a nebude..No uvidíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit