Nočník a látkovky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25112
7.6.12 11:33

Ahoj maminky,
ráda bych slyšela zkušenosti s tímto:
moc jsem chtěla látkovat. Než jsem se doma s miminkem (je první) nějak sžila, tak měla papírovky (newborn, co jsem kupovala do porodnice). Pak jsem zkoušela látkovky, ale brečela v nich. Tak jsem to zkoušela zase za pár týdnů … no a výsledek je takový, že jsem zlenivěla. Ale chtěla bych zkusit, hned jak malá sedne, nočník. A s tím zase látkovky. Jaké máte zkušenosti s látkováním až tak pozdě? Máte někdo opravdu takovou zkušenost, že se dařilo?
Já se za to skoro stydím, že jsem ten můj soukromý boj prohrála a že používám papírovky. Nejsem nějaká bio matka, ale třidím odapd a to množství odpadu z plínek mě trápí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.6.12 11:49

Určitě to jde, jen si od toho neslibuj, že se dítě dřív odplínuje ;)
Já jsem látkovala teda od malička, ale ony se potřeby dítěte a přebalující osoby postupně mění, takže třeba v období od těch cca 15m, co začal čůrat do nočníku, tak jsem měla flísáky anavy na sucháč, k tomu nějaké čtverce a vícevstvé plíny a jela jsem plíny na rovno, přebalovala jsem často, maximálně po hodině, ale spíš tak, že jsem sáhla do kaťat, zda je plína vlhká, když byla, přebalila, když nebyla, tak posadila na nočník.
Pokud bys teda chtěla látkovat i na noc, tak už je to trochu ekonomicky náročnější, protože potřebuješ pořádnou savou plínu, nějaký kvalitní vkládačky a už tě to vyjde celkem draho.

Motivaci chápu, taky nejsem nějaký grínpísák, ale pytle použitých jednorázovek, které jsem teď jeden čas vyhazovala, když jsme ze své lenosti zkejsla na jednorázovkách, to bylo něco tak šíleného, že jsem to jednoho dne zkrátka odmítla kupovat a začla zase děti balit do látky výhradně a je nám dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
7.6.12 11:51

Čekala jsem, že odpovíš ;) Dík za pozitivní přístup. Na noc látkovat nebudu. Už takhle blbě spí, tak to bych zatím nechala. Tak uvidím.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.6.12 11:52

Se synem jsem začala s látkou v půl roce na doma. Od 9m komplet. Znám holky, které začaly po roce věku dítěte. Od 8mi měsíců jsem zkoušela nočník, dařílo se. Ale nepřisuzuji to látce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze