Jak odnaučujete od plín?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4704
9.1.12 17:56

Jak odnaučujete

Holky jak jste odnaučili drobky na plinku. Teda v noci ve dne nemame problem cely den bez,ale vzdy na spinkani davam. Jednou jsem zkusila nedat ze by ji to delalo zle byt v mokrem,ale nezabralo to. Mam ji budit?Ale kdyz ji budit v odpolednim spanku tak uz neusne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3119
9.1.12 18:00
nymphy píše:
Holky jak jste odnaučili drobky na plinku. Teda v noci ve dne nemame problem cely den bez,ale vzdy na spinkani davam. Jednou jsem zkusila nedat ze by ji to delalo zle byt v mokrem,ale nezabralo to. Mam ji budit?Ale kdyz ji budit v odpolednim spanku tak uz neusne :think:

oni mají do 3 let čas na to aby v noci byli bez plenky, takže já to nehrotím, přes den jsme krásně bez plenky ať jedem kamkoliv, tak je bez plenky na polední spaní taky bez plenky, ale na noc nám to vydrželo samo od sebe měsíc a pak se zas začla počůrávat a to po nemoci. takže to nehrotím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
9.1.12 18:07

Já jsem jednoho dne zjistila, že už asi 3 týdny má ráno suchou plínku, tak jsem zkusila sundat. Počůral se. Takže jsem zase dala plínku a ještě týden počkala. No a pak jsem zase po týdnu suchých plen sundala. Každý večer než jdu spát, tak ho budím na čůrání cca kolem půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
9.1.12 18:09

Noční pomočování se toleruje snad až do 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
9.1.12 18:49

buď ráda, že je přes den bez plen, na noční odplenkování má ještě fůru času…já jsem dávala u Terky plínku docela dlouho, když už jí měla asi tři týdny v kuse suchou v noci, tak jsem pak jednou nedala a bylo to v pohodě…ale ona se v noci vzbudí a dojde si..

obecně platí nedávat večer moc pít, před spaním dojít vyčůrat…ale nehrotila bych to, i tak je šikulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
9.1.12 19:01

ono celé to čůrání a plínkování má v moci hormon, nevím jak se jmenuje… :think: ALe ovlivnuje hustotu moči a tudíž i schopnost moč zadržet.
V noci právě moč zřeďuje, proto ji svěrače neudrží. Takž nezbývá než počkat až hladina hormonu dozraje a moč zahustí a pak se dítko nepočůrá… ;)

Jako náš junior má 2 r 4m a teprve ted si říká přes den… takže bych to vůůůůůbec nehrotila. Stejně s tím nic neuděláš!

A hlavně ji nebuď!!! V noci se spí a ne chodí na záchod! Dítě spánek potřebuje více než vyčůrání… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
9.1.12 19:07
nymphy píše:
Holky jak jste odnaučili drobky na plinku. Teda v noci ve dne nemame problem cely den bez,ale vzdy na spinkani davam. Jednou jsem zkusila nedat ze by ji to delalo zle byt v mokrem,ale nezabralo to. Mam ji budit?Ale kdyz ji budit v odpolednim spanku tak uz neusne :think:

Nevím kolik má holčička, ale u nás taky ještě nespěcháme. Synovi je dva a půl a přes den i odpolední spaní zvládá bez plínky a na noc plínku dáváme. Někdy je ráno počůraná, jindy zase suchá. Většinou, když jsem hned po probuzení pohotová a sundám ji, tak hlásí že chce jít čůrat, ale většinou už tam něco je.
Příjde to samo… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
9.1.12 21:04

Ahoj, já neporadím, ale jdu si pro radu. :oops: Chtěla jsem se zeptat kdy jste začali prcky dávat na nočník a od kdy jste je učili být bez plen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
9.1.12 21:13

Diky za nazory. No tak začnu tema plenama pres spani odpoledne a s nocnim jeste pockam :) Na no co se týče nočníku,každé dítko to vnímá jinak,mala hned jak tapkala tak jsem ji zacala davat a naucila se to pres leto nejlip,kdyz behala jen v tilku.Ale mozna doporucim z toho udelat hru. Ja ji ze zacatku hrala s plysaka divadlo a v pulce jsem zastavila a rekla at se vycura a pak budeme pokracovat a docela to zabiralo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6907
9.1.12 21:23
nymphy píše:
Diky za nazory. No tak začnu tema plenama pres spani odpoledne a s nocnim jeste pockam :) Na no co se týče nočníku,každé dítko to vnímá jinak,mala hned jak tapkala tak jsem ji zacala davat a naucila se to pres leto nejlip,kdyz behala jen v tilku.Ale mozna doporucim z toho udelat hru. Ja ji ze zacatku hrala s plysaka divadlo a v pulce jsem zastavila a rekla at se vycura a pak budeme pokracovat a docela to zabiralo :)

Tak to je super nápad s divadýlkem. :palec: Malýho jsem dala párkrát na nočník aby si pomalu na něj zvykal, musela jsem ho hodně bavit, nelíbilo se mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.1.12 06:59

My začali nočníkovat kolem roku a půl, ale opravdu chodit na něj začal ve dvou letech v létě. Venku chodil čůrat na trávu a doma volal na nočník. Hlavně ho bavilo vynášet nočník na záchod a pak splachovat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
11.1.12 11:36

jj my taky uplne zacali na nocnik neco pred druhym rokem,ted rekne curat a leti k nocniku,mame koupeny schodek a prkynko k wc pro malou tak uz zacneme zachodovat :) ale jak jsem psala udelat z toho spis hru at nema vuci nocniku nejake spatne predstavy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.12 12:39

Holky, oživuji diskuzi, protože nevím, jak na malého. Je mu 18 měs. Před dvěma měsíci jsem ho při každém přebalovaní začala posazovat na nočník, celkem rychle pochopil, co se po něm chce a od té doby tak 90 procentní úspěšnost (na čůrání). Teď k problémům: poslední asi 3 dny to začal bojkotovat, prostě tam chvíli sedí, někdy i to odmítá, když sedí, tak se někdy i snaží, ale nic neudělá. Úspěšnost tak jednou denně. Nestalo se nic, co by mu to mohlo nějak znechutit, nikdy jsem ho nenutila, nezlobila se… Druhý problém je, že pořád čůrá hrozně často, prostě ucvrkává. Už jsem to tady v jedné diskuzi řešila s tím, že by se to mělo zlepšovat, ale nic. Minulý týden jsem ho nechala nahatého a během 20 minut čůral 4×! Myslím, že v 18 měsících by to mělo být méně často. Moč má vyšetřenou, v pořádku. Nevěřím tomu, že dítě na nočník není zralé. Minimálně to ucvrkávání mi nepřijde normální v tomhle věku. Myslíte, že bude mít smysl být důsledná, plínku (na doma) nedat a vysvětlovat a vysvětlovat? Je teda pravda, že syn není zrovna tabulkové dítě, psychomotorický vývoj odpovídá tak 13 až 15 měsícům (dle psychologa). Nechci to nijak hrotit, ale v lednu čekáme druhé dítě a do té doby bych fakt ráda, aby byl aspoň přes den bez plen. A chci využít teplého počasí. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
26.6.12 12:58

Nepotesim Te, ale vazne si myslim, ze neni zraly ;) Nase mala ve 20 mesicich ucuravala, a ani nevedela, co po ni chci, tak jsem to nechala plavat. Curat po 2-3 hodinach zacala az hodne po druhem roce, tipla bych tak kolem 2 a ctvrt. Plne na plinach jsme byly do 2,5 let (asi bez tydne). Pak jsem odplinkovala behem 5 dni, pochopila, byla s domluva, uspesnost temer 100 procent ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.12 13:05

No ono je možná pravda, že teď je ve stavu, kdy by to za to vynaložené úsilí nestálo… I když u syna si myslím, že ví, o co jde. Když jsem ho ten minulý týden nechala běhat nahatého, první čůrání bylo na nočník (posadila jsem ho) a potom 3× vždycky vběhl pod stůl, tam si kleknul a vyčůral se. To by byla velká náhoda, ne? Zkusila jsem mu tam dát nočník, ale nic. Pak jsem mu ale už dala plínky, protože na víc pokusů jsem se necítila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze