Jak odnaučujete od plín?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9066
26.6.12 13:12

No moje mala byla takovej „zabejcilec“, ze nez jsem plinky odebrala uplne, tak to neslo. Proste vubec. Takze jsem se proste rozhodla ja, ze uz ji jsou 2,5 roku, ze na to evidnentne ma, a plinky jsem krome spani nenavratne odebrala. 4 dny mela tak jeden uspech denne, zbytek sel vsude (curala i kakala do teplacku, jako by se nechumelilo). Az uz jsem si po 4 dnech rikala, ze mam asi retardovane dite :lol: :lol: Paty den se to zlomilo a zacala si sama rikat a chodit na nocnik ci na prkynko, proste si k tomu sama dosla. Jo a nikdy jsem nevysazovala, proste se ji zeptam, jestli chce, pripadne pockam az si rekne. Pak svleknu kalhoty a necham ji, at si vybere, kam pujde. Nocnik i zachod vcetne prkynka a bednicek jako schudky ma k dispozici (vylezt i slezt bezpecne umi). To jen tak pro inspiraci, co nam pomohlo na naseho tvrdohlavce ;) A drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
26.6.12 13:12

Já nevím, ale přijde se mi ještě brzy, razantně bych to začla řešit až po 2.roce. Do té doby jsem občas dávala synovi slipy, aby zjistil, že je v „mokru“, ale nějak jsem to nehrotila a nenutila a ve 2,5 letech byl bez plen i v noci!
Ale každé dítě je jiné, já se tím nějak extra nezabývala, když se vyčůral, byla jsem ráda, když ne, tak jsem ho převlíkla a dala zase plenu. Ale on to ten muj šikulka opravdu zvládl nějak sám, prostě nechtěl být v mokru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
26.6.12 13:36

Já zastávám názor, že na nočník není nikdy brzy. POkud je dítě ochotné do nočníku čurat, tak proč ho nedávat. Pokud ochotné není, tak zkusit různé variianty- strčit do ruky něco zajímavého. Případně čurat jinam- oblíbené je venku - na kanál, pampelišku, kamen, patník, u kluků ve stoje na cíl, doma zkusit zácho se stupínkem ve stoje nebo redukci..
frekvence mi přijde normální, u kluka se to proloužilo až před 2. rokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
26.6.12 13:40

U nás se zadařilo u holky brzo (v 18m), ale u kluka bych nečekala dřív než ve dvou letech. Jinak opět doporučuji knihu „Víš, co má v plínce myš?“. U nás zafungovala a malá chtěla být bez plínky „jako myš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.6.12 15:26

Holky, děkuji za názory, pokusím se být vytrvalá, ale přitom to nehrotit. Ono se asi nic nestane, když ještě nějakou dobu zůstaneme u úspěšného vysazování při přebalování (tedy pokud se vrátí prvotní úspěchy). Ráda slyším, že vaše děti taky čůraly takhle často, a teď už čůrají normálně. Snad se taky brzo dočkám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.12 16:39

@AliTad Zlatá plína, kluk se teď zamiloval do splachování a vzal kvůli tomu na milost nočník. Bohužel to má jednu velkou nevýhodu - čůrá i kaká na etapy, aby mohl pořád splachovat. Takže čůrá až 5krát během 5 minut, pak si teda dá 15 až 20 minut pauzu a opakuje se to nanovo. Ideálně když vařím. A neboj on na to dřív nebo později přijde, že ten nočník je dobrá věc. Teď v létě bych ho nechávala venku co nejvíc běhat nahatýho - mrňousovi se líbí jak to teče, a pak se snaží při čůrání koukat do nočníku :)

• Citovat
  • Upravit
81479
26.6.12 17:02

A co teprve toaleťák a štětka na záchod :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
26.6.12 17:26

Nám na motivaci k učení na nočník hodně pomohla samolepka do nočníku, jestli znáš

http://www.latkujeme.cz/…-friend.html

A pak jsme pořád dávali odměny za úspěšné pokusy, většinou rozinky, když byla větší, tak gumídky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.6.12 17:34

@Alpaka neděs mě :) musela jsem si představit kluka, jak stojí nad záchodem plnýho toaleťáku, v tom zapíchlá štětka a hlava medvěda (nebo co to na tom nočníku je) a on se to snaží nadšeně spláchnout. Doufám, že k tomu nikdy nedojde. Asi by pro mě jela rychlá. Jenom nevím jestli kvůli infarktu ze zděšení nebo záchvatu smíchu.

• Citovat
  • Upravit
81479
26.6.12 19:38

Pro představu bez štětky a hlavy medvěda :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
26.6.12 19:40

Ahoj, no syn začal tak nějak sám v noci bez pleny, obtěžovala ho a špatně se mu sní spalo. Kupovala jsem chvíli takový podložky pro miminka kdyby se v noci počůral. Vždy tak kolem 23h jsem vstala ze začátku a dala ho rozespalého na nočník, řekla aby se vyčůral a zase ho přendala v polospánku zpátky do postýlky. Během týdne se naučil vydržet přes noc a když se mu chtělo, tak se pak i vzbudil sám, u postýlky měl nočník a vyčůral se. ;)

• Citovat
  • Upravit
4257
27.6.12 14:18
@lucenka píše:
@AliTad Zlatá plína, kluk se teď zamiloval do splachování a vzal kvůli tomu na milost nočník. Bohužel to má jednu velkou nevýhodu - čůrá i kaká na etapy, aby mohl pořád splachovat. Takže čůrá až 5krát během 5 minut, pak si teda dá 15 až 20 minut pauzu a opakuje se to nanovo. Ideálně když vařím. A neboj on na to dřív nebo později přijde, že ten nočník je dobrá věc. Teď v létě bych ho nechávala venku co nejvíc běhat nahatýho - mrňousovi se líbí jak to teče, a pak se snaží při čůrání koukat do nočníku :)

Vim o čem mluvíš!! Nám stále přichází přeplatky za vodu a teplo, ale myslím,že letos to bylo naposledy. Malý taky chodí 100× za den kakat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
14.8.16 19:52

@Kaac Prosím, nemáš náhodou ještě tu knížku Víš, co má v plínce myš? Všude ji sháním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze