18 měsíců - dáváte dítě na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
27.6.12 09:14

Tak já jsem zastřihla dudlík jak radila @Ywett. Chvíli ho zkoumala, když zjistila že dudlat nejde tak si ho dala do ručičky a tak usnula :dance:.Je fakt že v noci se víc vrtěla než normálně, ale neplakala. Dneska si na dudu ještě ani nevzpoměla. Jako kdyby ho měla jen na spaní tak jí ho nechám, ale ona už ho vyžadovala i přes den. Takže moc děkuji snad to takhle v poklidu bude pokračovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.6.12 09:27

@Mata132 Právě tohle jsem měla s dcerou já. Nočník prostě pro ni byl velká neznámá. I když moc dobře věděla co se po ni chce tak si na něj prostě sedla ale jen na chvilku a řekla ne. Takže jsem to nechávala na léto. Leté začalo a s velkýma pařákama letěla dolů i plenka, protože měla potničky a navíc byla opruzená. Vysvětlit Nelince, že až se jí bude chtít dělat lulu tak do nočníčku nepomohlo. Při každém čůrání měla počůraný nohy. Všelijak jsem se snažila dceru naučit aby chodila čůrat na nočník, že jsem sama předstírala, že na tom nočníku sedím a když se nedívala nalila jsem do nočníku vodu a pak jsem se chválila že jsem šikula. Ani tohle nepomohlo. Tak jsem začala zkoušet dávat na velký záchod-i tady to bylo bez úspěchu. A z ničeho nic se v pátek, když byla bez plinky počůrala dědovi trošku do postele a najednou sama od sebe začala křičet aa zvedla se a šla hledat do obýváku nočník. Tam si sedla a pokračovala. Měla jsem strašnou radost. Začala jsem chválit, hladit a mazlit se aby pochopila, že mi tím udělala děsnou radost. A od té doby chodí na nočník ráda a má radost. Nejvíc se mi líbí, že když v tom nočníku něco je tak se zvedne řekne šikua šikua mamko a jde mě pohladit jak kdybych to v tom nočníku udělala já :).Sem tam se zapomene a trošu se počůrá do kalhotek ale pak si to uvědomí a jde pokračovat do nočníku. Takže podle mě když dítě bojkotuje nočník, tak to přijde samo. Navíc 17měsíců je ještě v pohodě :) Držím palce ať jste taky brzy bez plenky a nočník dítě prožívá jako jednu velkou radost s vámi. :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.6.12 09:30

@MarkyM Tak to je Nelinka šikulka :) :potlesk: Já jsem to už chtěla naší Nelince zrušit ten dudlík na noc včera už jsem držela v ruce i nůžky ale pak jsem si to na poslední chvilku rozmyslela ať těch změn na ni není najednou moc. Tak počkám ještě tak do konce prázdnin a pak až bych ten dudlík rozstřihla. O to víc mě těší, že to zabírá u ostatních tak snad to později půjde i u nás. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
27.6.12 09:44

@Agi20 pokud ho má tvoje malá jen na spaní tak jí ho klidně zatim nech, ale u tý mojí mi vadilo, že byla schopná mít dudel klidně celý den kdybych to dovolila a ve skoro dvou letech mi to nepřijde vhodný. Ale taky jsem byla překvapená že to funguje tedy aspoň pro zatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
27.6.12 09:46

@MarkyM To jsem ráda, že to proběhlo v klidu. Držím palce, ať není žádná dramatická scéna dodatečně :hug: A kdyby, ať to ustojíš.
To postupný stříhání dudlíku jsem našla tady nebo na baby-café, už ani nevím, ale zalíbilo se mi to a měla jsem to připravený už pro syna, a on si ho sám rozkousal, no chápete to, jak jsem byla naštvaná :pankac:
@Agi20 S dudlíkem bych počkala až se usadí ten nočník. Nebo možná by jěště zabralo, že malá je vlastně už šikovná velká holka, když čůrá do nočníku, není žádný mimino, a dudlíky mají jen miminka, ne? Třeba se ho malá sama vzdá :think: Ale u nás tohle neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
27.6.12 10:35

Tak to u nás to je dobrý v tom, že bydlíme v dvoupatrovém domě. Takže jelikož malá spí ještě u nás v ložnici, kterou máme v druhým patře a když vstává jde se dolů do obyváku tak jsem ji to naučila dělat s dudlíkem přes den tak, že jsem ji ho hned jak vylezla z postýlky vytáhla a řekla jsem ji že jdeme dolů a že tam dudlík být nesmí. Časem si na to zvykla. A taky celkem často hlídám sestře kluky tak občas zabírá i to když řeknu, že Jiříček s Dominičkem nemají rádi dudlíky a že se kamarádí s dětma bez dudlíku. Takže tohle mi pomohlo v tom aby se vzdala dudlíku přes den. Dudlík dostává jen na spaní a teda ještě ji ho dávám, když jedeme v autě někam dýl a už se nudí tak ji ho dám aby nevyváděla. Ale tohle už je o mé pohodlnosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
27.6.12 15:23

Ahoj, prosím Vás o radu. Malej (22m) si na nočník sendne jen na pár sekund a to oblečenej, nahatej nechce. WC jen rád splachuje, ale když ho dám tam sednout, tak se bojí. Když je teď venku bez plínky a začne čůrat, tak si pomalu ani nevšimne, že se něco děje. Řeknu mu, že čůrá a musí udělat hačí na nočník. Na to mi řekne své oblíbené „jo“ a jde pryč :mrgreen a zase trošku učůrne. To udělá i tak 6× do hodiny, vždycky 3× po sobě za půl hoďky :nevim:. A s bobkem je to stejně, dřepne začne tlačit, ale hned jak mu řeknu nebo ho přenesu, tak přestane. Potom zase po chvilce dřepne a dotlačí si ho :lol:. Tak nevím, jestli mám vytrvat nebo na to ještě není připravený :think:.

@MarkyM - náš malej by měl dudlík nejraději pořád, ale nemá. Má ho jen na spaní, teď máme pokrok, že ho po probuzení dobrovolně odevzdá :dance: (většinou :mrgreen: ). Asi mu ho ještě chvilku nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.6.12 23:47

Syn má 21 měsíců a přes den už nenosí plínu, jenom když jde v noci spát. Když byly pěkné dny, tak jsem ho nechala běhat ve slipech. Dva dny to byl mazec, teď už šikovný. Řekne čurat, tak se jde čurat. Občas se ještě přihodí nějaká ta nehoda. Od roku jsem ho občas dávala na nočník jen proto, aby věděl, že existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.6.12 00:36

Dávám, ale doufám, že přes léto to vychytáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
3.7.12 13:53

@Agi20
dceři je 21 měsíců, a ted jak byly ty horka tak stačily 4 dny a je bez plín, první den doma všecko počurané ale to k tomu asi patří :) ted už je to ok, do pliny kakala kazdy den ted nebyla cely 4 dny az dneska rano do nocniku :) 2 dny ma i plinu pres noc suchou asi ceka na ran na nocnik takze myslim ze do konce prazdnin to bude uplne cajk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.7.12 13:57

Občas to zkouším, ale ještě nepochopila, že do něj něco má udělat. Sama si na něj sedá často, ale bez výsledku. Pak se desetkrát počůrá během krátké doby vedle. Ale aspoň ví, co je čůrání a kde loužičku udělala. Ještě správně nasměrovat:-) Mokrý gaťky ji nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.7.12 16:40

@Janam20 Nelinka právě taky krásně chodí na nočník. Sem tam se stane ještě malá nehoda ale to je minimálně. Teď je šikulka bez plinek a dávám ji ju jen, když někam jdeme nebo když jde spát. Ale plinku na noc už nejspíš taky brzo zrušíme, protože poslední 3 dny pozoruju, že je i přes noc plinka suchá. A hned ráno si řekne, že chce na nočník. Tak uvidíme jak to půjde dál. Snad jsem teď něco nezakřikla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
4.7.12 08:14

@Agi20

máme to holky šikovný :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.7.12 09:17

@Janam20 To teda máme :) Ale ty ji máš o trošku šikovnější. Přišla na to o 2 měsíce dřív než ta moje princezna :D Ale i tak jsem na ni hrdá :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprhl. alli_li
4.7.12 13:43

Tak ja na nocnik neposazovala vubec. Nechala jsem tomu volny prubeh. Dcerka pred mesicem zacly vadit mokry plenky takze jakmile se vycurala hned si je sundavala. Tak jsme ji parkrat ukazali co ma delat do nocniku ale pri posazeni dostala hysterak. A pred tydnem zacla chodit na nocnik sama z niceho nic. Ani mi nerika, nocnik ma na stejnem miste, takze sama si dojde kdyz potrebuje. Ani pres odpoledni spani plinku nepotrebuje. Dostava jen na noc.
Az jsem z toho v soku :-D Jeden tyden nic a pak najednou ze dne na den :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze