Nočník - už fakt nevím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nočník - už fakt nevím jak....
Ahojky tak jsem tu zas s nočníkem
Jde o to že když na něho malého posadím tak začne strašně ječet a utíká. Snažím se mu logicky
vysvětlovat že se kaká na čurá do nočníku ale celkem na mně i nočník kašle a pořád dělá všecko do plínky ani nenahlásí že kakal
tak už nevím co jak dál postupovat
zas násilím ho na nočníku držet nechci stejně se takhle do něho nevykadí
měly jste to někdo podobně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,asi mu budeš muset sebrat plenu ![]()
Jakmile jí má,tak nepozná,že něco udělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já si počkám co ti ostatní poradí
my máme doma to samé, nočníku se malá fest bojí, nevím proč, nikdy jsme žádné násilí nepoužívali
ale zase hllásí, že se pokakala a že dělá lulu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mikky, moje dcera tak nějakou dobu nočník úplně bojkotovala. Nechtěla se na něj vůbec posadit, tak jsem ji nenutila. Měla ho teda pořád na očích a čekala jsem, až svéhlavička trochu povolí. U nás to chtělo čas.
Ale co by určo mohlo zabrat je vzor - zajděte na návštěvu k mamince, jejíž dítko na nočník už chodí, ať to tvůj malý vidí
Třeba ho to zaujme. Děti jsou opičky, rády napodobují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Machalka píše:
Mikky, moje dcera tak nějakou dobu nočník úplně bojkotovala. Nechtěla se na něj vůbec posadit, tak jsem ji nenutila. Měla ho teda pořád na očích a čekala jsem, až svéhlavička trochu povolí. U nás to chtělo čas.
Ale co by určo mohlo zabrat je vzor - zajděte na návštěvu k mamince, jejíž dítko na nočník už chodí, ať to tvůj malý vidíTřeba ho to zaujme. Děti jsou opičky, rády napodobují
aha zkusíme někoho najít když ne v nejhorším si na něho sednu sama
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás teda žádný napodobování druhých dětí nezabírá
. Chodíme do mateřskýho centra a nočníky sice okukuje, vidí, co děti dělají, ale jinak nezájem
.
Doma si do něj hází hračky
.
Zkouším ho na něj posadit před koupáním a to je na pár vteřin, hned z něj leze.
Pokrok je, že když se pokadí, tak si přinese čistou plenu ![]()
takže u nás taky nic
a já bych už tak ráda aspoń přes den
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa píše:
U nás teda žádný napodobování druhých dětí nezabírá. Chodíme do mateřskýho centra a nočníky sice okukuje, vidí, co děti dělají, ale jinak nezájem
.
Doma si do něj hází hračky.
Zkouším ho na něj posadit před koupáním a to je na pár vteřin, hned z něj leze.
Pokrok je, že když se pokadí, tak si přinese čistou plenu![]()
takže u nás taky nic
a já bych už tak ráda aspoń přes den
.
no je pravda že malý na bazéně taky vidí ostatní jak čurají do nočníku a moc ho to taky nebere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jestli dobře chápu, je malému 20 měsíců?? Nehroť to, ono to přijde, obecně se říká, že jsou kluci pomalejší
. Klidně bych počkala na jaro až bude moct běhat (aspoň doma) jen ve spoďárkách. Moje zkušenosti jsou takové - mám tři dcery, první jsem začala na nočník posazovat hodně brzy, sotva začala sedět - je jí skoro 20 a tehdy se to tak prostě dělalo
, druhou někdy kolem roku a půl, kdy bezpečně poznala, že je hotovo
a třetí právě ve 20 měsících, protože předtím prostě brečela a stejně utíkala. Všechny byly ve 2 letech (+- měsíc) bez plen přes den a na noc o cca 2 měsíce později. Mějte nočník někde nachystaný ať ho vnímá jako součást, občas připomeň, zkus. Jinak, v létě se odnaučuje nejlíp
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás nočník nefungoval vůbec ani si tam nechtěl sednout natož tak něco udělat. Tak jsem koupila redukci na WC a to už bylo lepší. Nočník nám září novotou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alusa11 píše:
Tak u nás nočník nefungoval vůbec ani si tam nechtěl sednout natož tak něco udělat. Tak jsem koupila redukci na WC a to už bylo lepší. Nočník nám září novotou
aha a kdy asi začal chodit na to wc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás to bylo to stejný, na nočníku dostával hysteráky a odmítal na něm sedět… využili jsme léto a toho, že v tom nejteplejším týdnu jsme byli na chatě, celej den lítal venku nahatej nebo jen v tričku a čůral ve stoje do trávy
ze začátku se styděl a nechtěl, ale pak se mu to zalíbilo a svolil i na čůrání do záchodu (stál rozkročenej na prkýnku a čůral dolů
)
další týden jsme začali řešit kakání, párkrát to skončilo na zemi, než vychytal , kdy to musí hlásit, aby to stihl na záchod, ale povedlo se a byl hrozně šťastnej
pak si sám řekl, že nechce plínku ani na noc
během 14 dní byl bez plínek ![]()
nejlepší je nechat běhat nahatýho
pokud nemáte koberce, můžeš to zkoušet i doma, jinak asi počkat na léto
držím pěsti a přeju pevný nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš ho nechat bez pleny. To je základ, dokud ji bude mít na zadku, tak nemá důvod dělat to jinak.
Navíc, pokud ti od nočníku utíká, nechce na něm sedět, tak je to víceméně zbytečné. Ještě není jeho čas, ten může přijít za týden, ale taky za x měsíců.
Na tvém místě bych se na to vykašlala a počkala do jara. Až se udělá teplo, necháš ho v klidu bez tepláčků, bez slipů a ono to půjde líp. Nočník bych nechala v pokojíčku, ať ho má na očích, ale nenutila bych ho sedat na něj, ať se s ním zkamarádí sám po svém.
Já syna zkoušela od necelých dvou let, nebylo to k ničemu, potom se ve dvou a půl zbavil komplet denní i noční pleny během týdne a už nikdy ji nepoužil, ani se mi nikdy nikde nepočůral. Bylo to v klidu, bez nervů jak na mé tak na jeho straně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle metříku se dívám, že má chlapeček rok a osm měsíců…Já bych mu teď chviličku nočník nevnucovala. Zkusila bych znovu za pár týdnů nebo klidně až bude venku teplíčko a bude moct chodit s holou prckou. Ten náš se to naučil pak nečekaně ze dne na den a rovnou i přes noc - kolem druhého roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja začala posazovat a nočník v roce..poprvé byl děsnej pláč..takže jsme to zkusili cca za 14 dní znova a zkusila jsem zabavit a zabralo to..posazovala jsem tak 3×-4× denně..až si zvykla..když se povedlo že se vyčůrala či vykakala tak jsem ji pochvalila a zatleskali jsme.. Brzy to pochopila a bobek delala uz jen do nočníku - ale spis to bylo tim ze jsem vychytavala kdy cca kadí, né aby si řekla. V roce a půl jsme odplínkovali přes den - travalo to 14 dnů. První dny byli krušné - lužičky x-krát denně..ale pak ze dne na den si začala říkat sama
Teď doma používáme jen tu redukci na WC, rekne si kdekoliv.. JEN NEVÍM JAK NA NOČNÍ ODPOLÍNKOVÁNÍ
PŘES NOC PROSTĚ PLÍNKA PROČŮRANÁ TAK SI MYSLIM ŽE JEŠTĚ NENÍ PŘIPRAVENÁ
MOHU TU POPROSIT O RADU JAK JSTE ODPLÍNKOVALI NA NOC?? DĚKUJI - a omlouvám se zakladatelce jestli jsem narušila diskusi jinou otázkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem četla odborný názor, že na noc se odplenkování neřeší do chvíle, než k tomu dítě dospěje samo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit