Zakletý nočník - 26 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jsme na tom stejně my máme 25měsíců, hrůza a ktomu ještě dudlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj Denco,nechci psat,ze me to tesi,ale jsem rada,ze nejsme jediny.ten dudlik byl v pohode,ale ted ma obdobi,kdy ho chce doma,my jsme se ted prestehovali,tak to mozna bude tim,ale ten nocnik me teda drti ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky klid-teď už machruju ![]()
Naše malá má 25m a na nočník chodí se 100% 3dny
![]()
do té doby ani jednou-fakt jen si na něj sem tam sedla,posadila panenku,ale ani kapka.
No a před 3dny si večer hrajem-byla po koupání bez plínky a jen mi řekla mama ee-šla,sundala si punčocháčky,sedla si a čůrala ![]()
No a od té doby si sama dojde i kadit.Plínku dávám na noc a když jdem na dlouho ven.
Nikdy jsem nevěřila tomu,že to příjde ze dne na den-pro mě to byla nepředstavitelná blbost ![]()
no a u nás to přišlo snad z minuty na minutu.
Takže moje rada-vydržet a nenutit-fakt to přijde
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky nevěřim, že to přijde ![]()
Dcerka (30 měsíců) to asi nikdy nepochopí. Teda ví dobře, oč jde - i ji na nočník dostanu, ale sama nic - raděj plínu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ted na zimu je stejně pohodlnější a praktičtější plínka ![]()
přes jaro a léto to půjde líp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsi v tom sama, nase 25ti mesicni uz sice posedi, ale nevycura se ani nahodou, zadrzuje to az do chvile, nez dostane plinku
Ted to nelamu pres koleno, v lete zacneme trenovat vic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak prckovi je 26M a pár dnů a bez plen je tak tři týdny.
On se nechal občas posadit, ale nic neudělal, pak se náhodně párkrát vyčůral (tak jednou za tejden, spíš náhoda, omyl, než cíleně). No a já mu prostě sebrala po Novém roce plínu. Ne na každé dítě to funguje, ale našemu prckovi tedy mokré tepláky vadily (vysvětlila jsem mu ovšem, co a jak, že nemá plínku a kalhoty jdou mokré, bude nemocný, apod.). Počůral se dvakrát za dopoledne a pak se nechal odvádět k nočníku a čůral tam. Druhý den dopoledne třetí a poslední nehoda a od té doby jsem ho posazovala co hodinu a půl až dvě a vždycky se trochu vyčůral. Ted po 3 týdnech je schopen zadržet i na tři hodiny a říct si, že chce čůrat, do kalhot nešlo už nikdy nic.
(plenu má jen na spaní, ale kadí zásadně po spaní do ní, do nočníku ne).
takže za mě prostě sebrat plínu, obrnit se trpělivostí a množstvím oblečení a počkat tři dny, co to udělá.
Příspěvek upraven 20.01.12 v 19:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
miriskaw píše:
ted na zimu je stejně pohodlnější a praktičtější plínka
přes jaro a léto to půjde líp
Jj, starší je květnová, v jejích 2 letech mi to přišlo ideální, že je tak narozená - akorát na trénování na nočník. Chachá, ač chodila doma bez plen, venku jsem zkoušeli čůrat do travičky a motivovali ji bazénkem, tak nic nebylo a pak to na Vánoce přišlo ze dne na den a ve dne v i v noci
. Mladší nočník ještě nedávno úplně bojkotovala (běda, jak ho jen viděla), teď už několik dní si na něj sedne i dobrovolně, dokonce si sundá i kalhoty a kalhotky (od září chodí doma bez plen a čůrá, kde se dá
). Ale nic do něj neudělá. Jsme v klidu a čekám, však jednou to přijde. Jen doufám, že dřív, než bude chodit do školky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak naše chodila někdy po roce úplně v pohodě, nikdy jsme jí nenutili nic a pak ze dne na den přestala, když viděla nočník hysterický řev, na záchod vůbec, když byla bez pleny, tak nečurala třeba 4 hodiny v kuse, nikdy to nepustila a já to nikdy tak dlouho nevydržela, měla jsem strach, aby se jí něco nestalo. Taky jsem se kvůli tomu nervovala, všichni mi furt řikali, taková velká holka a má plenu, já na nervy a na malý bylo vidět, že jí to taky mrzí… Až teď v nějakých 30 měsících se to zlomilo, nehody byly jen první dva dny a teď asi po měsíci to zvládáme úplně v pohodě, bez nehody, sama si řiká… Jinak je všem hrozně chytrá, strašně si pamatuje, ale tohle jí prostě nějak došlo až teď. Naše doktorka řikala, že do 3. let má času dost. Takže holky klid, ty nervy za to fakt nestojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je dobré nechat dítě doma určitou část dne chodit nahé. Až bude čůrat, tak jí trpělivě vysvětluj, co dělá, říkej že čůrá a že se to dělá na nočník, přitom jí tam posaď.
Já si myslím, že děti nejdřív musí vědět, proč na ten nočník mají chodit a ne naopak.
Tak jsem to začala dělat kolem 15.-18. měsíce, před koupáním lítal doma nahatej, vždycky někde udělal loužičku a líbilo se mu to.
Pak už věděl a uvědomoval si, že čůrá, tak už to nebylo tak těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bayuska píše:
Je dobré nechat dítě doma určitou část dne chodit nahé. Až bude čůrat, tak jí trpělivě vysvětluj, co dělá, říkej že čůrá a že se to dělá na nočník, přitom jí tam posaď.
Já si myslím, že děti nejdřív musí vědět, proč na ten nočník mají chodit a ne naopak.
Tak jsem to začala dělat kolem 15.-18. měsíce, před koupáním lítal doma nahatej, vždycky někde udělal loužičku a líbilo se mu to.
Tak třeba naše Mája moc dobře ví, k čemu je nočník, i pozná, že se jí chce čůrat. Doma chdoí bez plen od září a když čůrá a já jí chci posadit na nočník, tak propne nohy, že nemám šanci ji posadit. A u toho řve (takže už to nedělám). Jakmile se vyčůrá, přijde to nahlásit a pak si jde sednout na nočník (a tam nic). Takže na každého to fakt nefunguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 2 děti, 2 a 4 roky, obě zimní. A opravdu nepomohlo nic jiného, než je nechat bez plínky a chodit utírat loužičky,přepírat punčošky a co 10-20-30 min posazovat na nočník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bayuska píše:
já bych třeba neřekla nahaté, ale bez pleny v teplácích. Když ho bude studit mokré oblečení a dostatečně se mu vysvětlí, že to je špatně, uvědomí si to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ten náš lump bude mít v dubnu tři a něco jako dělání potřeby mimo plenku je u nás naprosté tabu. Když dáme den bez plenek, vypadá to u nás jako v sušárně. A to už koncem léta chodil čurat do travičky na chalupě a potom i doma na záchod. Fakt už nevím, co s ním. Takže určitě v tom zakladatelka není sama. Uklidňuju se tím, že spousta maminek to má jako hkac ze dne na den. Ale nějak už mi trpělivost dochází
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, asi potrebuji jen povzbudit,ze bude lip,nase mala proste na nocnik ne a ne si sednout, maximalne v puncoskach. koupila jsem ji to sedatko na zachod tak taky nic,toho se boji…vidi zachody tak rika EEE,moc dobre vi,ze se tam chodi na zachod,ale proste nic…nejaka rada jak ji tam dostat?diky