Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím,
mám časté a čím dál tím intenzivnější záněty moč. cest. Obvoďačka mi vždycky tvrdila, že někdo to tak prostě má a vždycky mi dala antibiotika. Já už k doktorovi poslední dobou ani nechodila. Vždycky jsem to nějak vydržela, pomohl mi hodně kyselý čaj s citronem.
Odhodlala jsem se sama jít k urologovi-obvodní mi řekla, že on to stejně nevyřeší- a po stěrech z moč. trubice mi zjistil K+c e.coli a předepsal zinnat 500mg. a potom urovac
Můj dotaz je, mohla by to být příčina proč nemůžu otěhotnět? Stalo se to někomu?
Děkuji všem
To by mě taky zajímalo. Taky na ně trpím a taky se zatím marně snažíme o miminko. ![]()
Já na záněty MM trpěla strašně dlouho a bylo to šílený, opakovalo se mi to tak 1-2× do měsíce, krev v moči, strašný bolesti ap.. Vyléčila sem se až když sem s tim přestala chodit k doktorovi, 2roky už mam pokoj.. Když sem chtěla otěhotnět trvalo to 3měsíce, pak potrat, pak se povedlo zase za 3měsíce, ale to s tim nesouviselo.. Ale v tý akutní fázi těch častejch zánětů nevim jak by to bylo ![]()
Taky jsem trpěla hodně na záněty moč. cest, když už jsem měla během roku několikatery atb a obvoďačka to dál neřešila tak jsem ve finále vyhledala urologa sama, dostala jsem na 3měsíce nějaký pilule a během jejich užívání otěhotněla. Povedlo se z jednoho nechráněného sexu, takže u mě to vliv vůbec nemělo. Za to od těhotenství jsem neměla zánět ani jednou, takže už víc jak 2 roky. Kluk mě asi vyléčil
Držím palce ať se brzy povede ![]()
Netuším, jestli to může být důvod k tomu, že nemůžeš otěhotnět. Ale já například mívala záněty často a i během těhu a malý měl potom problémy s ledvinami a rozšířenou ledvinovou pánvičku. I se mě ptali, jestli jsem měla v těhu problémy a dávali to do souvislosti…
@EE Hlavne se dej pred otehotnenim do poradku. Mit zanet v tehotenstvi neni ucite dobre. Mne zanety souvisely vzdy hodne s psychikou. Kdyz jsem mela stres, byly tu. Urolog mi pomohl vzdy na chvili, vlastne tam dochazim uz 3roky a porad nejsem dolecena. I kdyz ted me moc lecit nemuze, protoze kojim. Kdyz jsem mela jednu dobu ten zanet chronicky, moc mi pomohl caj lapacho. Pak odejit ze zamestnani plneho stresu a zamilovat se ![]()
Co je čaj lapacho? Já piju urologický a brusinkový, zkusila bych zase něco jiného.
Da se koupit tam, kde se prodavaji bylinky, caje a takovety zdrave veci. Je docela chutny a prirozene zvysuje imunitu. Mne zachranil mocak ![]()