Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky chtěla jsme se zeptat, jestli je tu někdo kdo bral rok vitamíny? A otěhotněl přirozeně? Nebo jestli první dítko jsme měli pomocí IVF a pak druhé přirozeně?
Jestli je to dotaz, zda nekomu vitaminy pomohli na pomale spermie. Tak mam dobrou zkusenost s Fertilanem, spg se zlepsil za 3mesice uzivani ve vsech parametrech, a to byl dost hroznej(mnozstvi 1mil. pohyb 5% a patologie 100%). Vy mate line sp. a snazite se o mimi?
Nepomohly, obě děti po ivf, potom až dosud přirozeně nic, no…
@Tinkka píše:
Jestli je to dotaz, zda nekomu vitaminy pomohli na pomale spermie. Tak mam dobrou zkusenost s Fertilanem, spg se zlepsil za 3mesice uzivani ve vsech parametrech, a to byl dost hroznej(mnozstvi 1mil. pohyb 5% a patologie 100%). Vy mate line sp. a snazite se o mimi?
vážně se to tolik zlepšilo? ![]()
My máme něco podobného
- patologie 97%, 3% k použití ale jen při IVF…
Mužíček bere selzink…
je v tom Fertilanu něco navíc? ![]()
Děkuju ![]()
@JayLee píše:
jo jo..první dite z IVF - dcerka a po 4,5 letech prirozene chlapecek
gratulace! ![]()
A IVF jste měli proč? Kvůlivá špatnému spermiogramu? ![]()
@JayLee píše:
ne ne příčina se nenasla vse bylo ok naprosto ale gyndarka poradila at manzel zacne zobat selen, ze ty spermie dostanou impulsa po mesici se zadarilo no ale tezko rict zda to byo tim selenem nebo proste vse mělo svůj cas
i tak je to skvělá zpráva! ![]()
Za týden jdeme na vstupní pohovor na IVF a mužíček to bere aspoň proto, že je šance že i pro to IVF budou spermie v lepší kondici… tak uvidíme ![]()
@JayLee to je jasný, že je to jedno jak se mimi pořídí - hlavně, že jsou úspěchy! ![]()
@Janice78 Rozhodne,je tam kombinace vseho mozneho dohromady a bral 3tbl. denne! My meli predtim spg delanej snad 10×, ale nikdy nevysel tak dobre jako ted u 2 IVF. Pro srovnani ted bylo celk. mnozstvi 24mil. pohyb20%,patologie 98%. Ze by to byla jen nahoda neverim, ptz nam ho delali hodnekrat a vzdy se to pohybovalo cca plus minus podobne. Navic predtim bral Macu, selzink, kotvicnik a nikdy zadne zlepseni. Musi se to brat min.3mesice a vyssi davku, nez je uvedena! At muz zacne taky, at maj pri isci z ceho vybirat ![]()
@JayLee píše:![]()
no tak snad jen cekam kdo me oslovi s nejakou studii jakoze jaky jsou rozdili v detech z IVF versus prirozene jakoze v chovani nemocnosti atd
a pozoruješ něco? ![]()
Ahojky jen se ptam.DO BUDOUCNA URČITE CHCEME JEŠTĚ JEDNO DÍTKO. Měli jsme pouze 6% pohyblivích. Tak nejak vidím že, mala potřebuje sourozence. Nějak nehodlam podstupovat další ivf.Cele tělo jsem pak těma hormonama měla rozházený
@JayLee Jee, to jsou výborný zprávy! ![]()
Hlavně pro mě je dobrá zpráva, že špatné spermio není neměnný stav…!
![]()
Také holky doufám že je to tak, Snad se to za pár dní spravý, Ale při naší smůle by to byl zázrak
@zavlacka Tak za par dni se to asi jen tak nespravi
Pokud s tim neco bude delat tak efekt byva po 2-3mesicich.
Ahoj holky, Pořád mám naději a touhu.Po dalším mimcu. vitamíny bere.Tak snad se jednou zadaří. Jinak jsem přišla na případnou věc, proč máme pomalé spermie. Nejspíše s těch forem teplích z práce