Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky..prosím Vás neřešili jste někdy problém u partnera a to zvýšený počet bílých krvinek (leukocytů)? Androlog to teď manželovi zjistil a nasadil mu nějaké léky..už jsme chtěli jít na další ivf ale kvůli tomu jsme to bohužel museli stopnout..tak se chci zeptat zda s tímto máte nějakou zkušenost? jak dlouho a čím jste to léčili? atd…děkuji za info
@adny může to značit zánět a co mu řekl lékař? předpoklám že má zvýšené i CRP a sedimentaci?
@luciekal o tom mu bohužel nic neříkal..ale ještě neměl všechny výsledky…další kontrolu má po 20.7…tak snad to bude lepší…ty s tím máš nějakou zkušenost?
@adny myslíš s IVF a leukocytama? nene, jen zvýšené leuko mohou být zánět.
Leukocyty jsou zánětlivý parametr. Ale zvedají se i při obyčejný rýmě, alergii. I blbá zanícená záděra je může trochu zvednout. Tělo jen reaguje na něco cizího.
@Gepardice Aha..takže je to hodně proměnlivé? znamená to že třeba při další kontrole už tam nemusí být??
@adny
Přesně tak. Nemusí tam být. Ale taky naopak samozřejmě. Může to být třeba chronický zánět něčeho (třeba zubu) a bude to pořád zvýšený. Uvidíte na kontrole. Když mi dělali předoperační (taky IVF) měla jsem taky zvýšený leuko a dumala jsem čím to je. No a byla to ta rýma ![]()
@Gepardice aha..tak díky moc za radu..bere na to nějaké léky tak snad to bude ok..už nechci další měsíce čekat na ivf
a tobě ivf vyšlo??
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď