Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stazinka09 píše:
@alifie
tak to je zajímavý tip s tou řeřichou. Pěstovala jsi si sama doma? A jen tak přímo lístky dávalas nebo jsi ji do něčeho rafičila?
Ano, pěstuji doma v kuchyni (v misce s namočenou papírovou utěrkou místo hlíny).
Cca 3-4 cm vysoké rostlinky nastříhám na drobno na chleba s máslem, s pomazánkovým máslem, s paštikou, zamíchám do porce bramborové kaše, do porce rizota,… Samotné je to fuuuj - jako kdybys bys chtěla sníst samotnou lžičku pažitky - to bych do dětí ani manžela nedostala.
A fakt úplně stačí 2-3× denně rovná lžička nastříhané řeřichy (nikoli kopcem) - teď už stříhám a skrmuji i stonky, ale moudrá literatura, ze které jsem vycházela mluví o lístcích. ![]()
@alifie
dík to zkusím, mě to samotný taky moc nechutná, tak někam ji můžu přimíchat…
@stazinka09 píše:
@alifie
dík to zkusím, mě to samotný taky moc nechutná, tak někam ji můžu přimíchat…
U nás je hit řeřicha na chlebě s máslem a pomazánkovým máslem. ![]()
Dobrý den
Dnes jsem se registrovala poprvé takže jsem uplný začátečník
Mám 5tiletou dceru, která odmalička trpí bronchitidou. Čím je starší tak je to horší. Dnes nás doktorka poslala na alergologii s podezřením na astma a co jsem si četla na netu tak vše nasvědčuje, že astma má
Máme ještě rozštěp s kterým máme jít 20.Března na operaci a pokud malá opět onemocní zánětem průdušek tak nás nezoperují. Což se už odkládalo 3× kvůly tomuhle. Doktorka nám zakázala školku do které stejně moc nechodíme páč jsme furt nemocní s těma průduškama. Chtěla jsem se proto s Vámi poradit zda někdo nevíte o nějakém babské radě jak těm průduškám ulevit. Zkoušela jsem cibulový čaj, česnekový vývar atd, ale nic.
Jsem z toho uplně zoufalá, protože malá jak nechodí skoro furt do tý školky tak nemá podle mě vyvinutý cit pro ty děti. Sama tak za žádným dítkem ve školce nejde.Je to boj. děkuji moc za rady. LOLA123
@alifie píše:
Ano, pěstuji doma v kuchyni (v misce s namočenou papírovou utěrkou místo hlíny).
Cca 3-4 cm vysoké rostlinky nastříhám na drobno na chleba s máslem, s pomazánkovým máslem, s paštikou, zamíchám do porce bramborové kaše, do porce rizota,… Samotné je to fuuuj - jako kdybys bys chtěla sníst samotnou lžičku pažitky - to bych do dětí ani manžela nedostala.A fakt úplně stačí 2-3× denně rovná lžička nastříhané řeřichy (nikoli kopcem) - teď už stříhám a skrmuji i stonky, ale moudrá literatura, ze které jsem vycházela mluví o lístcích.
prosím z jaké modré literatury jste čerpala?? a jak de dá sehnat nějaké semínko nebo něco, jak rerichu začít pěstovat??díky!
Už jsem si literaturu našla, takže nemusíte odepisovat…
podle všeho by mohla být rericha malý zázrak…
@Filipinečka píše:
prosím z jaké modré literatury jste čerpala?? a jak de dá sehnat nějaké semínko nebo něco, jak rerichu začít pěstovat??díky!
Semínka mám momentálně od známé, ale dají se občas koupit normálně v obchodě se semeny. Občas mají řeřichu už vyrostlou v Albertu a Tescu.
A literatura, ze které to mám byla pravděpodobně kniha Jiří Janča:Co nám chybí.
@lola123 píše:
Dobré ráno Řeřicha a to má jaké účinky? Jak to pomůže? DÍKY
Nevím, jakým způsobem to v těle funguje - jak funguje acylpyrin taky nevím. Prostě funguje. ![]()
Děkuji. Dnes jsem ji v zahradnictví koupila a pustíme se do toho. Děkuji. Hezký den ![]()
Taky mám už semínka za oknem… ![]()
Rericha je uzasnym zdrojem důležitých látek, vít C, vít B, beta karoten, jsou to látky pro silnou imunitu, důležité antioxidanty, minerály: draslik, železo, hořčík, vápník… Dobrá je i na zažívání, činnost žlučníku a jater…
Stačí?? ![]()
Taky už jsem řeřichu zasadila a budu čekat a doufat, že nám pomůže. Mějte se a Všem Děkuji ![]()
Ahojky holky, tak se bohužel musím přidat k vám. Muj syn (3 roky) taky trpí na opakované záněty průdušek. Od malička má astma bronchiale, takže změny počasí jdou pro nás za trest a my okamžitě onemocníme. Ráno a večer foukáme seretide..při potížích s pruduškama foukáme ventolin. Už je 2 týden doma připadá mi to pořád stejné. Od března už je po 4 nemocný. Na imunitu máme Imunor. Vyzkouším tu řeřichu, musím vyzkoušet vše. Už je mi ho chudáčka líto jak je pořád zavřený doma..a pořád nemocný ![]()
No mi jsme taky dostaly seretide a ventolin. Zatím je to dobrý. Sem tam zasípeme. alergoložka nám řekla hodně pohybu ať se ty průdušky namáhají a posílý se.Tak uvidíme. Hodně zdaru přeju. ![]()