Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky prosim chci se zeptat. Merila jsem vcera teplomerem dcerku v zadecku a tam jsem ji namerila 37,5 takze 37 a v podpazi 37,5 jak je to mozne? A ted jsem ji merila rtut. teplomerem a jeste jednim podobnym a teplitu jsem ji namerila 37,5takze 37.A prijde mi ze celo ma dost horke.Za chvilku ji jdu premerit.Mam strach protoze mela jednou febrilky.
No vidíš a já dceři naměřím v jednom podpaží 35,9 a ve druhém 37,2. Taky to nechápu, řídím se pocitově, už ji trochu znám.
@Barbora13 já bych se řídila teplotou v zadečku…nevím nemohla být v podpaží více zpocená?? 37,5 kdyby měla tak už by byla horká a ne teplá si myslím
nevím co je febrilka ale pokud máš strach skoč s ní k doktorce nebo jí zavolej a poptej se podle čeho se máš řídit ![]()
Kazdy teplomer meri jinak, pokud ma jinak v kazdem podpazi, tak tim bych se nevzrusovala. Ja neumim teplomer drzet ani dnes, ze trech mereni byvam podchlazena, s teplotou, bez teploty ![]()
Pořídit ten lepší teploměr do ucha nebo co mají lékaři s tím laserem?
pokud se bojíš křečí neváhala bych a připlatila.
Ahoj prosim ty mas rtutovy teplomer? Nezlob se ale ja byla ujeta pres fyziku omlouvam se za problematyku. Ale rtut je stribrna jestli ma cervenou, modrou nebo jakou koliv barvu nez stribrnou. Tak je to lihovy opravdu se omlouvam za otravovani
Ty digitalni ty jsou priserny.Tema nemerim. Mam ten s rtuti a jeste nejaky podobny. A ty by mely merit dobre tak nevim.Mam hodne casto studene ruce tak to moc nepoznam prave.Ale snad kdyby mela velkou nebo vetsi tak by mi to aspon jeden teplomer nameril ne?
Mam jeden s rtuti ten stary jak byly driv a jeden lihovy vypada jako ten s rtuti. Bojim se febrilnich kreci.
A máš doma diazepam? zatím vůbec nepalaš. jen pro pocit jistoty. Nejspíš má fakt jen zvýšenou teplotu a vidíš bubáky. Řídila bych se teplotou v zadečku. Pokud bude mít nad 38 tak jí dej panadol nebo nurofen na d 39 bych asi dala ten diazepam, pokud už ty febrilky měla. Hlavě zbytečně nepanikař, bude to dobrý ![]()
Rtuťový je nejpřesnější, dneska už se nevyrábí, ale ty lihové jsou taky dobré, nejmín přesné jsou digitály
A myslete kdyz ji dva nic nenameri a celo ma teple ze nema horecku?
@Barbora13 moje holka to tak mívá, že čelo (především spánky) má horké a teplotu nemá. Většinou dávám pusinku na střed čelíčka. Na rtech cítím, jestli je čelo chladné nebo horké (opravdu se stává, že spánky má horké a přitom střed čela studený..to pak opravdu teplotu nemá). Osaháním čela to nepoznám, to mám pocit, že horečkují pořád, protože já mám ruce jak led ![]()
Presne tak ja to mam taky tak.Ted jsem ji namerila 37,6 takze 37,1 tak snad to bude dobry. Vcera mela vecer 37,7
Doufam ze to v noci nestoupne.Mam nastaveneho budika a kazdou hodinu na ni saham a kdyz se mi to nezda tak premeruju.
Včera jsem se dívala na sama doma a měli tam pana docenta a ten říkal že měřit určitě v podpaží, že né v zadečku i malé mimča