Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim o zkusenosti s batohy pro prvnacka znacky BAGMASTER nebo TOPGAL. Ktery z nich se Vam zda vhodnejsi pro drobnou holcicku (114cm a 17kg)…prijde mi, ze nam budou vsechny batohy hrozne velke a aktovku dcera nechce. Dekuji predem vsem za zkusenosti! ![]()
Jestli je drobná, do batohu bych nešla, aktuálně taky řešíme, tak jen postřeh ![]()
Počkám si na odpovědi
Dcera je teda větší (125cm/21kg), ale jsem stejně v pasti jako rodiče drobných dětí ![]()
Myslím si, ze pro prvňáčka je lepší aktovka pro lepší přehlednost. Máme Lego ultimate - ma nastavení podle výšky a obvodu hrudníku a je super. I naši ucitelce se líbil, dělají pekne vzory. mají například na www.morelega.cz
Mam doma take drobnejsiho prvnacka a batoh Topgal. Jsme s nim moc spokojeni, je lehky apekne sedi na zadech ![]()
Žádný - mám prvňačku a ani jeden z těch batohů bych pro ni nepořídila… natož kdyby byla nějak drobnější. Jsou nepřehledné, objemné a pro prvňáka (který si má, krom jiného, teprve zvykat na systematičnost, přehlednost, samostatnost a pořádek, aby mohl ve škole fungovat) nevhodné.
Diskuse v tomhle směru považuju za opravdu hoooodně mimo mísu… jsou věci, o kterých by se skutečně diskutovat nemělo. Diskuse ohledně motivu či barvy aktovky, obrázku na deskách, barvy obalů, atd. atd., jistě, tam je názor školáka rozhodující. Ale debata o tom, zda chce nebo nechce aktovku, hmmm… no, good luck. ![]()
Příspěvek upraven 28.01.14 v 22:28
BOHUNKAP, takze taky aktovka, jakou mate?
MARYLA, ty od Lega nejsou spatne, jen ta cena…
Příspěvek upraven 28.01.14 v 22:33
@Márty píše:
BOHUNKAP, takze taky aktovka, jakou mate? Ty od Lega nejsou spatne, jen ta cena…
Za nás maximální spokojenost, neměnila bych já ani dcera.
Syn je drobný, má aktovku (na zip, takže v podstatě batohového stylu) Topgal. Je velmi pohodlná na záda, s přehledností potíže nejsou. Co mě dost štve, jak je jeho aktovka těžká. Slabikář, zásobník na písmena, na číslice, velké desky na sešity plné, malé desky na sešity plné, pouzdro, sváča, trocha pití. To máme ještě štěstí, že nenosí papuče a tělocvik, mají ve škole skříňky.
Taky bych nepořídila batoh, syn je druhák, má od první třídy aktovku a jsme spokojeni.
Zkus se podívat na www.emipo.cz, vyrábějí tradiční aktovky české výroby a s pěknými motivy. Myslím, že si vybere snad každý, hodně dětí je má.
Nemám čas teď hledat tu, kterou máme my, ani nevím, jestli bych ji v katalogu ještě našla, vybral si motiv dinosaurů a není to žádný praštěný obrázek, ale reálná prehistorická krajina v reálných barvách, má takové i pouzdro a pořád se mu to velmi líbí.
Na velmi drobných dětech jsem viděla i klasické malé aktovečky, jako byly za nás. Mám pocit, že je taky vyrábí emipo, prodávali u nás v jenom značkovém obchodě cca za 350 Kč..Ty pracovní sešity z první třídy se tam vlezou, ale do druhé třídy, na učebnice, už musely pořídit novou. Většina těchto dětí, co je měly u nás, během prvního roku hodně vyrostla, tak už nebyl problém. Ty aktovky byly s motivem krtka, ferdy mravence, včelky máji, makové panenky..Syn nebyl nijak extra drobný, tak jsme tuto variantu nevolili.
@Márty batohy jsou dělané pro starší děti
asi bych se dcery moc neptala, přeci jen, první třída. Jasně, ať si zvolí motiv, ale jednoznačně bych volila aktovku - přehlednost, dělaná pro ty nejmenší atd.. máme emipo, neměnila bych. Do 3, třídy už bude batoh, ale bojujeme s tou velikostí - a to kluk není tintítko, má 140 cm.. I tak je to horkotěžko, většina na něm hodně plápolá ![]()
Ahoj, taky mame budoucího prvňáka. Ty aktovky od Emipo jsou fakt pekne. Dik za tip. A libi se mi, ze je k tomu sladene i pouzdro a ostatní doplnky
A jsou k sehnani i v kamennych prodejnach?
@Divine U nás je mají, ale ne všechny vzory. Většinou mají katalog a můžeš si objednat a to objednané si ale musíš už koupit. Na internetu to můžeš do 14 dnů vrátit bez udání důvodu, když se Ti to nebude líbit.