Časté závratě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.11.23 23:47

Časté závratě

Ahoj. Stává se mi, že mám často závratě. Přes den třeba 3-4× a docela dlouho a hlavně v klidu (sezení) není to, že by to po 5 minutách odeznělo… ( takový divný tlak v hlavě a motání, ale předměty v místnosti se nemotají - nevím jak to popsat. Asi že bych to trochu přirovnala když rychle vstanete z postele) pak mám ale zase třeba dva dny klid a pak zas. Je to takové kolečko… beru antidepresiva, nárazově neurol. Doktorovi jsem to říkala, ale říkal, že si myslí, že to je psychosomatický. Je to opravdu možné? Žádné vyšetření mi neudělal, dost často mě pobolívá i hlava, občas to je bolest na kterou paralen zabere jen trošku ( bolest je potom snesitelná). Ještě mě napadají záda. Dost často mě bolí po úrazu. Může to mít vše souvislost? Psychosomatika, záda? Nebo mám říct panu doktorovi znovu? Mám strach aby to nebylo něco vážného a něco nezanedbali :( :,(

Je to nebezpečné? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.11.23 23:54
@Anonymní píše:
Ahoj. Stává se mi, že mám často závratě. Přes den třeba 3-4× a docela dlouho a hlavně v klidu (sezení) není to, že by to po 5 minutách odeznělo… ( takový divný tlak v hlavě a motání, ale předměty v místnosti se nemotají - nevím jak to popsat. Asi že bych to trochu přirovnala když rychle vstanete z postele) pak mám ale zase třeba dva dny klid a pak zas. Je to takové kolečko… beru antidepresiva, nárazově neurol. Doktorovi jsem to říkala, ale říkal, že si myslí, že to je psychosomatický. Je to opravdu možné? Žádné vyšetření mi neudělal, dost často mě pobolívá i hlava, občas to je bolest na kterou paralen zabere jen trošku ( bolest je potom snesitelná). Ještě mě napadají záda. Dost často mě bolí po úrazu. Může to mít vše souvislost? Psychosomatika, záda? Nebo mám říct panu doktorovi znovu? Mám strach aby to nebylo něco vážného a něco nezanedbali :( :,(Je to nebezpečné? :zed:

Rovnováhu ztrácím často. Beru také psychofarmaka. Řeším zdravotní potíže s páteří. Tlak mám v pořádku, ale mám lehčí formu PPP. Přijde mi, že máš doktora, který tvoje potíže bagatelizuje. Jakékoliv přidružené zdravotní komplikace by s tebou měl řešit. Včetně možných nežádoucích účinků. A nezlob se na mě, slušný psychiatr už v dnešní době nepíše léky typu Neurol.
To je nějaký starý dědek na pojišťovnu, že?

• Citovat
  • Upravit
389
21.11.23 07:24
@Anonymní píše:
Rovnováhu ztrácím často. Beru také psychofarmaka. Řeším zdravotní potíže s páteří. Tlak mám v pořádku, ale mám lehčí formu PPP. Přijde mi, že máš doktora, který tvoje potíže bagatelizuje. Jakékoliv přidružené zdravotní komplikace by s tebou měl řešit. Včetně možných nežádoucích účinků. A nezlob se na mě, slušný psychiatr už v dnešní době nepíše léky typu Neurol.
To je nějaký starý dědek na pojišťovnu, že?

Muzu se zeptat jake leky pise slusny psychiatr? Ja mam celkem mladou doktorku a neurol mi pise taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
21.11.23 07:28
@Anonymní píše:
Ahoj. Stává se mi, že mám často závratě. Přes den třeba 3-4× a docela dlouho a hlavně v klidu (sezení) není to, že by to po 5 minutách odeznělo… ( takový divný tlak v hlavě a motání, ale předměty v místnosti se nemotají - nevím jak to popsat. Asi že bych to trochu přirovnala když rychle vstanete z postele) pak mám ale zase třeba dva dny klid a pak zas. Je to takové kolečko… beru antidepresiva, nárazově neurol. Doktorovi jsem to říkala, ale říkal, že si myslí, že to je psychosomatický. Je to opravdu možné? Žádné vyšetření mi neudělal, dost často mě pobolívá i hlava, občas to je bolest na kterou paralen zabere jen trošku ( bolest je potom snesitelná). Ještě mě napadají záda. Dost často mě bolí po úrazu. Může to mít vše souvislost? Psychosomatika, záda? Nebo mám říct panu doktorovi znovu? Mám strach aby to nebylo něco vážného a něco nezanedbali :( :,(Je to nebezpečné? :zed:

Mela jsem stejny problem. Naval do hlavy a v tu chvili pocit jako by zavrate, musela jsem se okamzite neceho chytit. Odeznivalo to dlouho nebo se to i nekolikrat vratilo po sobe. U me psychika, panicke ataky. Beru leky, ale nejvic mi pomohlo prijeti.. zkus na fb skupinu cesta z uzkosti. Popisuje metodu ACT prijeti. Jsou tam videa a zkusenosti lidi, kteri tim prosli nebo prochazeji. Ja mela vysetreni ORL, neurolog, RTG krcni patere, ale na nic se neprislo. Psychika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
21.11.23 07:28

Zašla bych si na neurologii, na vlastní pěst. Oni lékaři dost často vše hodí na psychiku. Já měla teď to samé. Taky se mu do ničeho nic nechtělo, vydupala jsem si krevní obraz a doporučení na neurologii. Tam na mě taky nic neshledala, že to bude od zad, nebo psychiky. Nedala jsem se, za 14 dní jdu na EEG a potom když to nezmizí, tak na Magnetickou. Ještě doporučuji ORL, může to být od ucha..což u mě říkali že ne, na neurologii zas ze to tak vypadá. Nicméně začala jsem cvičit a doplňovat hořčík a je to lepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 08:05
@Sophia.888 píše:
Muzu se zeptat jake leky pise slusny psychiatr? Ja mam celkem mladou doktorku a neurol mi pise taky.

Vzhledem k tomu, že mám zkušenost ze státního zdravotnictví s lékařem, který mi psal léky nevhodné pro těhotné po celý první trimestr, a následně se mi narodilo postižené dítě, byla bych velmi obezřetná s tím, komu se svěřím do péče. Nevhodnost veškeré tehdejší medikace mám téměř o patnáct let později potvrzenou dalšími lékaři, se kterými jsem problém následně konzultovala, a jen tak mimochodem benzodiazepiny by mi ani jeden z lékařů, které mám nyní k dispozici nenapsal. O jejich návykovosti předpokládám víš? Nevím, s čím se léčíš. Já mám v péči 24/7 postižené dítě a k tomu mám PTSD. Lékaře mám mimo veřejné zdravotní pojištění. Zkušeností ze státního zdravotnictví mají dostatek. Beru atypická antidepresiva. Žádná svinstva typu Neurol jsem po dobu nástupu antidepresiv nepotřebovala. Nemám lékaře, který by se mi věnoval pět minut mezi dveřmi. Mám psychiatra s psychoterapeutickým výcvikem a k tomu jinde psychoterapii. Nehledě na to, že pacient má být ten, kdo medikaci odsouhlasí jako poslední. Lékař by měl jeho přání respektovat, vysvětlit veškeré benefity, možné nežádoucí účinky atd. Ve výsledku jde pouze o tvoje tělo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.23 11:21

Zazila jsem nekolik typu zavrati:
Bppv - spatne nasypane kaminky v usich, to je hukot, kolotocova zavrat po zmene polohy hlavy. To urcite nemas:)
Zavrate od krcni patere - pri cviceni jsem spatne hybla hlavou, kolotoc, malem jsem se poblila, sedalo si to tyden, kdy jsem si v prostoru pripadala jak opila a chodila pak na fyzioterapii - to mit taky nebudes
A cislo tri - zavrate, zpusobene psychikou. Pocit tlaku v hlave a jisteho nerealna, mela jsem to v dobe, kdy jsem se lecila s panickou poruchou a uzkostmi. Jen v urcitych situacich a naznaky se objevi dodnes, kdy uz davno neberu AD a funguju. Ja mavnu rukou a reknu si stres a kdyz si toho clovek nevsima, je to ok. Rekla bych, ze to bude i tvuj problem.

• Citovat
  • Upravit
2090
21.11.23 12:05

Z vlastní zkušenosti…zkus to vzít jinudy p řes chiropraktika, kvalitního, který se zabývá i masazema a dalším, ne jen nahazováním páteře.

P. s. největší mílka je, že když ti mri ani rtg neukáže problém s páteří, že tam není. Jsou mikroskopická uhnutí, která prostě zobrazovací zařízení neukazou, mohla bych vyprávět, chiro mi hodně pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí