Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Čauky…Prosím Vás potřebují nějaké typy na vitamíny pro dospělé
Jasné ovoce atd dlabu ale nějaký doplněk ještě? V podobě kapek, tablet to je jedno ale prosím něco co opravdu účinkuje a tu imunitu v tomhle počasí to posílí???
Například Echinacea v kapkách? Máte zkušenosti s nějakou značkou?
Díky moc.
Dětem dávám Colostrum od LR a jsem spokojená, ale nejsem milionář abych si to kupovala ještě i pro sebe… ![]()
Já pravidelně užívám od podzimu do jara vit. D 2000 jednotek, vitamín C 1000 mg a zinek 25 mg, to je, dle mého názoru, na imunitu základ a nemarodím..
(ťuk ťuk ťuk
)
Isoprinosine beru ho v době nemoci a do 3 dnů jsem zdravá příp. mírná teplota nebo bolest, tak přidám ještě 1 x paralen
Tablety H2 Immunity
H2 Immunity drink lze dát i dětem od 3 let, je to prášek rozpustný ve vodě. Při nemoci Betaglukany od Mycomedica
Beru: D, C,Zinek
Upřímně moc nevěřím že jakékoliv vitamíny mají extra účinek 🙂
V době nějakého většího zánětu nebo zákroku sem měla Wobenzym a ten pomohl
@Zwetta píše:
Já pravidelně užívám od podzimu do jara vit. D 2000 jednotek, vitamín C 1000 mg a zinek 25 mg, to je, dle mého názoru, na imunitu základ a nemarodím..(ťuk ťuk ťuk
)
Tohle je teda trochu naloz, to bych dlouhodobe denne nebrala…
Klidne si dam cecka 4000 a zinku 50, ale narazove par dni.
Byt tebou, pokud to chces brat, udelala bych bud kuru tyden a pak vysadit, nebo si to brat vzdy ve stresu, pri unave, prochladnuti atd, proste ne denne.
@Tereza2609 mě se osvědčilo rozumne stravování, nechat mezi jidly dostatek prostoru na strávení, dostatečný pitný režim, vitamin D. Rozumný pobyt venku a co nejméně možného stresu (a to je nejhorší).
Občas si dam vitamin C a omega 3
@Lucie_Sx píše:
Tohle je teda trochu naloz, to bych dlouhodobe denne nebrala…
Klidne si dam cecka 4000 a zinku 50, ale narazove par dni.
Byt tebou, pokud to chces brat, udelala bych bud kuru tyden a pak vysadit, nebo si to brat vzdy ve stresu, pri unave, prochladnuti atd, proste ne denne.
ty jsi lékař? ![]()
mě to tak vyhovuje, vit. C se z těla vyloučí a přes zimu je vyšší dávka vit. D na místě, tak co je za problém..? ![]()
Neberu nic, brát suplementy je nesmysl. Za posledních dvacet let jsem byl doma jednou s chřipkou a jednou s covidem.
@Zwetta píše:
ty jsi lékař?
mě to tak vyhovuje, vit. C se z těla vyloučí a přes zimu je vyšší dávka vit. D na místě, tak co je za problém..?
Problem je, ze pokud bys mela tendence k ledvinovym kamenum, tak to cecko k tomu pri dlouhodobem brani muze prispet.
Nevadi vysoka davka, ale vadi vysoka davka pravidelne dlouhodobe.
Zalezi i v jake forme ho beres, ma se brat s flavonoidy, telo ho pry pak vnima jako prirodni vitamin.
@Zumpa píše:
Neberu nic, brát suplementy je nesmysl. Za posledních dvacet let jsem byl doma jednou s chřipkou a jednou s covidem.
To mate dobrou vlastni imunitu. Spousta lidi do sebe nedostane dostatek vitaminu a hlavne prehlizene mineraly.
Muzete se podivat na multivitamin, pro zeny nejlepe se zelezem, horcik a brat vit. D spolu s K.
@Lucie_Sx píše:
Problem je, ze pokud bys mela tendence k ledvinovym kamenum, tak to cecko k tomu pri dlouhodobem brani muze prispet.
Nevadi vysoka davka, ale vadi vysoka davka pravidelne dlouhodobe.
Zalezi i v jake forme ho beres, ma se brat s flavonoidy, telo ho pry pak vnima jako prirodni vitamin.
ok, nalomila si mě
když ho budu brát tedy co 2 dny, bude to lepší?
Jinak beru klasicky tablety.. ![]()
@Zwetta píše:
ok, nalomila si měkdyž ho budu brát tedy co 2 dny, bude to lepší?
Jinak beru klasicky tablety..
Podle me lepsi tyden a tyden treba.
Ja ho beru narazove, pri unave, stresu, kdyz se citim divne, prochladnu, proste kdykoliv, kdy to muze vyuzit nejaka mrcha infekce.
Ty flavonoidy jsou soucasti nekterych tablet, mrkni na slozeni