Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, jelikož mě po operaci bederní páteře dokázali do péče praktického doktora, který mi bohužel s ničím neporadí, chtěla bych se zeptat, vás, co máte aktuálně po operaci (a mate informace od rehabilitačního či doktora) jak je to s možností či nemožností různých činností po 20ti dnech po operaci bederní páteře (vyhřezlá plotýnka)?!
Od prvního dne jsem mohla sedět (max 30minut) po 21dnech od operace mohu sedět již bez časového omezení, ale zajímalo by mě jak je to například s jízdou v autě, jestli musím stále mít sedačku v pololehu polosedu nebo jestli například už mohu auto řídit? Zvedání břemene je také zakázané, ale kdy mohu se zvedaním začít? Rehabilitace mi začnou až po novém roce a doktorka kde rehabilitace probíhají mě uvidí až 14.12.
Děkuju ![]()
Ahoj, ja mam po operaci už 8 mesicu. Mne bylo řečeno, že 6 týdnu nesmim sedět a to ani v autě, jen u jidla. Nesmela jsem se vubec ohybat, rotovat, nic zvedat. V nemocnici jsem dostala video podle kterého jsem cvičila 2× denně. Po 2 měsících jsem z lehka začala jezdit na kole. Jinak jsem chodila na prochazky, ale ja měla občasne bolesti ještě pul roku po… záleží taky, jak se cítíš. Každopádně opatrně…
@Marlenka91
Moc dekuju za reakci
já jsem po operaci mohla hned druhy den sedět, po čtyřech dnech jsem jela domu autem, neridila jsem ale mohla jsem od te doby sedět max 30minut v kuse… dostala jsem akorát papíry nějakých cviků, které pořad opakuju… a po 21 dnech jsem mohla sedět už bez omezení… jake cviky tam například mas? Taky bych nic nezbedala bohužel musím protože jsem už doma na malou do odpoledne sama
takže jsme opatrná ale samozdrejmne se bojím ![]()