Částečně zarostlý poševní vchod

442
6.2.13 14:40

Částečně zarostlý poševní vchod

Ahojky maminky, jdu si pro radu. Mám 3 měsíční holčičku a minulý týden jsem u ní zjistila, že má trošku srostlý poševní vchod - dole u hráze, asi 2-3mm. Nevím, jak se to mohlo stát, prcku ji mažu po každým koupáním olejíčkem… Říkala jsem to dr., tak nás posílá na dětskou gynekologii na rozrušení. :? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jak se to dělá a jak to mimča pak snášely? Mělo by se to údajně dělat jen ambulantně, fikne se to kopíčkem, ale i tak, bolet to musí strašně… :,( a myslím, že potom taky, jak bude čůrat a tak… Teď jsem nemocná, ale musíme tam co nejdříve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
6.2.13 14:45

Jo, to malá mívá taky, ať dělám co dělám. Už dvakrát ji to doktorka napravovala. Naštěstí to šlo dobře jenom rozlepit prstem a stačila dětská ordinace. Teď už si na pipku moc šáhnout nedá, takže péči trochu flákám. Ale zas si říkám, že nikoho se zarostlou pipkou neznám a že to musí být častý problém. Poprvé, když to měla asi v 3/4 roce, jsem si říkala, jestli ji má tak jenom tak malou nebo je to srůst. Po čase se to samo začlo od hrázičky rozlepovat, takže jsem měla jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1445
6.2.13 14:46

Ahoj, u mojí dceři se to objevilo ve 4 letech byla jsem z toho v šoku jak je to možné tak jsme jeli hned na pohotovost a tam jí to doktorka rozlepila dala mastičku měla tam i zánět trpí na to docela dost holčiček, ale moc se o tom nemluví bude to už rok a co jsem začala mazat bepanthenem tak se jí to ještě neslepilo musí se to každý den kontrolovat a mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
6.2.13 14:48

@hofka no, myslím, že naše dr. by to mohla taky rozlepit, ale posílá nás do dětské nem. na gyndu…asi se jí do toho nechce… :nevim: No, jsem zvědavá, jak dopadneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.2.13 14:49

Moje 3 a půl letá dcerka s tím naštěstí nikdy problém neměla a doufám, že ani nic podobného nebude, ale moje neteř to měla také dvakrát. Poprvé jí to jen nějak rozlepili, ale podruhé musela na rozříznutí, chudinka, to jí bylo osm měsíců. Po dvou dnech dostala infekci močových cest, atb. Naštěstí pak už byla v pořádku. Ted jí jsou 2 roky a snad už bude v pohodě.
Přeju, at je to brzo za vámi a at to malou moc nebolí. :hug:

• Citovat
  • Upravit
1445
6.2.13 14:50

Když tak tady je o tom také diskuze https://www.emimino.cz/…nechie-8184/ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
6.2.13 14:51

@emjee já to kontroluji dost často, denně ne, koupu ob den, tak po koupání na to mrknu, malá se u toho vzpouzí, tak je to fuška…Mažu zadeček sudocremem, bepanthen mám taky, tak zkusím asi ten - je o něco mastnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.13 14:54

Prostřední decrka byla už dvakrát na rozrušení v narkoze a stejně nám to nepomohlo. Má to srostlé. Je jí 3,5 roku a povídala doktorka, že až se jí začnou tvořit ženské hormony, takse to samo rozlepí. A t jsempoctivě rozrušovala a promazávala a stejně to nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.2.13 14:58
@nataluska píše:
Prostřední decrka byla už dvakrát na rozrušení v narkoze a stejně nám to nepomohlo. Má to srostlé. Je jí 3,5 roku a povídala doktorka, že až se jí začnou tvořit ženské hormony, takse to samo rozlepí. A t jsempoctivě rozrušovala a promazávala a stejně to nepomohlo.

Já si právě taky říkám, musím se někdy zeptat u dr., jestli se to po čase samo nerozlepí, až se začnou tvořit hormony. Protože co jsem tak různě četla, je to celkem časté a přitom hodně lidí o tomhle problému vůbec neví, tak se mi nezdá, že by to někdo měl do dospělosti srostlé? Samozřejmě prevence a kontrola je radši namístě, protože to určitě může způsobit další obtíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.2.13 14:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.2.13 15:01

Resi se to pouze u nas v CR :cert:…doktori maji bodiky od pojistoven..v zahranici se na to nikde nesaha…ma to spousta holcicek..snad temer kazda druha…idealni je to mazat olejickem…ale rozhodne to nenechat rezat apod..jen se to zhorsi a pak to muze srust opravdu.. v urcitem veku to prestane samo jak se zacnou tvorit spravne hormony…moje dcera to mela slepene uz nekolikrat temer cele a vzdy to zase samo pustilo ;) kazdy zahranicni doktor vam doporuci to stejne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
6.2.13 15:02

U malych holcicek je to vlivem malo hormonu, nase dr ji to roztrhla desinfikovanym obvazem. Ani nehlesla. Od te doby jsem ji vzdycky trochu po umyvani do plinek mazala olejickem. Je dulezite to hlidat aby ji nezarostla a necurala si do pochvy. Zkus to promazavani. Urco jsme to meli uz od narozeni, jen jsem to nepoznala, ajk rostla tak to bylo zrejme, prave pri curani ji ta moc protykala jen takovou dirkou co zustalatakze urcite se ji ulevilo.
Mela vzdycky plinu pocuranou jen jako na brisku. Rozdelavali ji to cca v 7-8 mesici a uz se to neopakovalo.
jo jeste kdyz jsem to hledala na netu tak myslim, ze se to ani nemusi rozdelavat, ze je na to nejaka masticka, tak treba dostanete jen toto. Ukazat se tam muzete jit, rozdelavani nemusis souhlasit.

Příspěvek upraven 06.02.13 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
6.2.13 15:05

@mikitaa Teda, to jsem netušila, dost jsi mě uklidnila, přemýšlím, jestli to tak teda nechám…a počkám, až se to samo odlepí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.2.13 15:12
@akinorevna píše:
@mikitaa Teda, to jsem netušila, dost jsi mě uklidnila, přemýšlím, jestli to tak teda nechám…a počkám, až se to samo odlepí… :think:

napisu ti SZ at tady nerozepisuju takovy choulostivy veci verejne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.2.13 16:58

d

No já pod vlivem diskuzí tady po koupání trošku roztáhnu.. Jednu dobu měla dole tenoučkou blanku - cca 3 milimetry.. Nechala jsem to být a zmizelo to samo.. Máma říká, že ona o tom nikdy neslyšela a dost pochybuje, že by to před třiceti lety někdo dělal, tak nevím, taky mám pocit, že se to trošku přehání, že by to často zmizelo samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí