Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky co byly s dětmi na jakékoli operaci prosím o radu.
Za mněsíc jdu s dcerou na operaci nosních mandlí a zmenšení nějakýma tyčinkama krčních mandlí v narkoze jak to probíhá?
Nechají mně před operačním sálem a vemou mi dítě na sál? nebo budu moct sní až na sál kde jí uspí(to asi ne)? vemou mi jí už na pokoji? musím jí nějak připravit a zapomněla jsem se zeptat. Jdu sní na ORL do Vinohradské nrmocnice.
Ahoj mi byli a tom samým a malýho. mi vzali už na pokoji(ale spíš je to jak kde)
byla tam. snama jedna mamina, která měla holčičku, byla astmaticka tak ji udělali výjimku a mohla čekat u sálu
připravovat ji nemusíš, jen. nesmí den před operací večer pít ani jíst a ani ráno.
po operací to samy
My bbyli v brně v dětský a byly jsme tam 6dní
Tak nevím jestli ti pomůžu, měli jsme jinou operaci ![]()
Malýmu ve 3letech operovali kýlu…ráno ho naložili v pokoji, a po operaci přivezli
chudinka byl po narkoze zmatenej a musel jen ležet, nevstávat, nesedat, aby nezačal zvracet…půl hodiny jsem s ním bojovala ho na té posteli udržet, dokonce jsem z toho i brečela. ale po půl hodině dobrý a druhý den jsme šli domů. Byl uplně bezvadnej!!! ![]()
Jak to zvládly děti, když je bral cizí člověk a někam vezl? brečely? jde mi otohle. Já mám doma ještě miminko teď tři týdny tak mi udělala dr vyjimku a budem tam jen přes jednu noc a pak docházet na kontroly. Ona je dcera teď na mně strašně fixovaná a nechce ani tátu, babičky atd… jen dýchá pusou a nemůže polykat tak je to urgentní (jí převážně tekutou stravu a nejlépe studenou), jinak bych to nechala za dýl.
Už se narodila s většíma mandlema a dr říkala jedna angína budou muset ven, no a jak jsem byla v porodnici tak dostala angínu u tchýně, kdyby jste jí viděli jak trpí
![]()
Nas malej to bral v pohodě, tak když bastill třeba rohlík tak skrz ty mandle mu to vadilo a pořád ztrácel takže taky kaše a jogurty. A teď 7měsíců po operací všechno v pohodě, akord má užitečnější hlas ![]()
a jeste nebyl ani jednou nemocný což před operací každý měsíc
Bude to v pohodě uvidíš. oni už na pokoji píchnou nějaký oblbovák(mimochodem pro mě ta nejhorší část vidět své dítě „sfetované“) takže když ho odváží na sál tak už je utlumené a pak ho přivezou ještě oblbnuté narkozou, takže když budeš čekat na pokoji, tak to bude stačit
držím palce ať to zvládnete
Mě teda melje brečel dost i při odjezdu i příjezdu a ta pulhodina byla taky šílená
a byli mu 3,ale za dvě hodky už byl naprosto v pohodě, nebrečel, hajal.byl užasnej a to měl na bříšku dvě jizvy ![]()
Ahoj, dcera ma 4 roky a operovali ju 2×
Prvy raz - 15 mesiacov, pruh (kyla). Bol s nou manzel- ja som bola v siedmom mesiaci a uz som nevladala ju dlho nosit. isiel s nou pred operacku a cakal tam. Vsetko v pohode, akurat na nu nezabralo dormicum (oblbovak), bola z toho este viac akcna, valala sa po zemi a vrieskala.
Pred dvomi mesiacmi bola na operacii ukazovaka - prerezana slacha. To ju zobrali hned na izbe a zasa ju doviezli. Neplakala, len bola taka prekvapene vystrasena. Zase bol s nou manzel- uz to maju spolu natrenovane ![]()
Mala potom strach z lekarov, ked sme chodili na prevazy, ale to u vas nehrozi. Teraz sa uz neboji.
Drz sa
Z
Nevím jak ve vinohradské nem. já byla s 5 týdením synem na operaci kýly v motole, na pokoji přede mnou ho „označili jménem“ a napíchli mu kanilu a pak odvezli na sál, já zatím čekala na pokoji, pak ho zase vrátili a na pokoji napojili na kontrolní přístroje na kontrolu srdeční činnosti, dechu a tak..dopo druhý dne jsme šli domů
@Blanka S píše:
Jak to zvládly děti, když je bral cizí člověk a někam vezl? brečely? jde mi otohle. Já mám doma ještě miminko teď tři týdny tak mi udělala dr vyjimku a budem tam jen přes jednu noc a pak docházet na kontroly. Ona je dcera teď na mně strašně fixovaná a nechce ani tátu, babičky atd… jen dýchá pusou a nemůže polykat tak je to urgentní (jí převážně tekutou stravu a nejlépe studenou), jinak bych to nechala za dýl.Už se narodila s většíma mandlema a dr říkala jedna angína budou muset ven, no a jak jsem byla v porodnici tak dostala angínu u tchýně, kdyby jste jí viděli jak trpí![]()
![]()
![]()
![]()
Neboj se, předem dostane oblbovák-bude ospalá, moje dcera to tak měla také. Dopředu bych jí asi nic moc neříkala, snad jen stručně, že jí pan doktor dá medecínku a bude líp anebo jen tolik, abys měla jistotu, že se dopředu nebude bát. TAké si ale myslím, že by maminka měla být u dítěte až do narkózy, třeba to někde jde, to je třeba se přeptat lékaře, případně o to nějak požádat. Ale všechny obavy dítěte hlavně minimalizuj, aby strach trval jen co nejkratší dobu a aby měla jistotu, že na ni čekáš a že ji dovezou zpět. Ale je to těžké, když je dítě tak malé. ![]()
Moje dcera si zlomila loni ruku, dost komplikovaně, takže jí to rovnali pod narkózou, je fakt, že na traumatologii, děti tam moc nemívají, tak měla veškerou péči, ale brali ji taky z pokoje, ale 10minut před tím, jí dali nějakou tabletku, byl tam s ní manžel, a říkal, že byla zmámená, že vůbec neregistrovala, že ji nějakm vezou, vrátili ji za hodinu a půl zase na pokoj ještě spící, takže ani to nějak nevnímala.
Když jsme leželi jindy na dětském, zrovna měli operační den na mandle a všechny děti vezli z pokojů, ale jestli jim něco dávali na oblbnutí, to nevím. Naše Terka si z toho nepamatuje nic, tvrdí, že jen spala s tatínkem na pokoji a v noci jí dal někdo sádru.
Ahoj!
Myslím, že v každé nemocnici jsou ty možnosti trošku jiné. My jsme byli na ORL v Motole a syn dostal na pokoji oblbovák v sirupu. Byl hezky sjetej, řehtal se a klátil se tam na posteli.
Pak ho odvezli na sál a myslím, že to ani nevnímal.
Kanylu tam napichují až v narkóze, aby se s dětma nemuseli prát a nijak je to nestresovalo.
Narkózu snáší každé dítě jinak. Syn několikrát zvracel a ještě jedna holčička tam taky. Takže si tam dal poprvé Colu. ![]()
Držím palce, ať to zvládnete! ![]()
Jeejda jak to ctu tak je mi do breku muj syn 32m. Pujde behem tri tt na vytrzeni mandlicky. Uz jen ta predstava ze celou noc nemuze pit tak nevim jak to zvladneme kolikrat v noci se chce napit. A ta predstava ze ho odvezpu na sal a tech nekobecnych 20-30min. Uz ted se hroutim asi tam semnou bude cekat manzel nebo bych se za tu dobu zblaznila…
A co uz mate po vytrzeni mandlicky fakt to pomohlo? Maly je porad nemocny od listopadu jsme v kuse na hromade a mel 3antibiotika z tohi jednou nas rychla odvezla s laryngitidou. A to uz tak zazivame treti tok vzdy komplet cela zima a on je nemocny a nemocnyy…
@iijonka píše:
Jeejda jak to ctu tak je mi do breku muj syn 32m. Pujde behem tri tt na vytrzeni mandlicky. Uz jen ta predstava ze celou noc nemuze pit tak nevim jak to zvladneme kolikrat v noci se chce napit. A ta predstava ze ho odvezpu na sal a tech nekobecnych 20-30min. Uz ted se hroutim asi tam semnou bude cekat manzel nebo bych se za tu dobu zblaznila…
A co uz mate po vytrzeni mandlicky fakt to pomohlo? Maly je porad nemocny od listopadu jsme v kuse na hromade a mel 3antibiotika z tohi jednou nas rychla odvezla s laryngitidou. A to uz tak zazivame treti tok vzdy komplet cela zima a on je nemocny a nemocnyy…