Částečný úvazek a rodičák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Částečný úvazek a rodičák
Holky, poradíte mi? Mám rodičák na 3 roky. Teď mám možnost a chuť nastoupit do práce dřív, tzn, ve 2 letech dítěte. Syna by hlídala babička a já bych nastoupila na zkrácený úvazek asi 5 nebo 6 hodin. Nepřijdu tak o rodičák? Platí nějaká omezení? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nepřijdeš. Nesmíš dát ale dítě do státních jeslí nebo školky na dobu delší než 5 dní v měsíci.
Pokud bude hlídat babička, žádná omezení neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediné omezení, které platí je, že dítko nesmí chodit do školky/jesliček na více jak 5 dní v měsíci. Takže když ti bude hlídat babička, tak dokonce nemusíš ani nikde nic hlásit.
Jen si dej pozor na to, že když podepíšeš dodatek ke smlouvě o zkrácení úvazku, tak už ti ho ve 3 letech dítka nemusí vrátit na plný, tak je lepší to do toho dodatku rovnou napsat, že se úvazek snižuje od - do. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediné omezení, které vidím je , když tě manžel nebo přítel odepisuje z daní, tak nesmíš přesáhnout 68 000 ročně, v tom vidím u tebe jediné omezení. Pokud tě neodepisuje z daní, můžeš pracovat neomezeně i při rodičáku, pokud nedáš dítě do školky nebo jeslí, takže v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S těma daněma to mě nenapadlo. Ale manželovi dělá daně poradkyně, tak ta by na to snad přišla. Nad tím, že bych potom, až syn půjde do školky, chtěla zpátky plný pracovní úvazek, jsem taky přemýšlela. Ale není to asi nijak vynutitelné u zamšstnavatele, že? Nebo bych po něm mohla chtít, aby mi to uvedl do smlouvy? Dostanu asi novou smlouvu, kvůli změně úvazku, ale zase když mi tam uvede termín, do kdy platí, tak aby mě pak nepropusti, že už nemám smlouvu?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvůli změně úvazku se nedělá nová smlouva, ale pouze dodatek a tam se dá uvést, že snížení úvazku platí pouze po nějakou dobu a od x.y. se vrací zpět na plný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky a jak to je, když bych se do práce vrátila na plný úvazek dřív než skončí RP. Kdyby mi hlídala dítě babička, jiná maminka na RD, taky bych o něj nepřišla? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit