Mám nahlásit přítele sociálce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
ahoj, já myslím, že pokud přítel u vás nemá trvalé bydliště, jeho příjem se Ti do dávek počítat nebude. Takhle jsem to slyšela, ale taky by mě to zajímalo, protože mě to čeká a přítel u nás mít pobyt nebude,protože má matka to nedovolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ho nehlásila. Když jsem zůstala se synem sama, mela jsem 3500 rodičák(už si nepamatuji přesně) Výživné 1000 a na sociálcve mi nedali nic, protože jsem bydlela v podnájmu. A pak tam vlítla cigoška, řvala že když jí nepřidaj , tak jim tam nechá haranty(to řekla doslova) a peníze dostala. Takže když jsi v nouzi nedostaneš nic, radši si to nech a schovej kdyby o tu práci přišel ať máš rezervu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No … včera jsem byla na socce … mě nedaj ani kábli že nám těch 7tis stačí na rodinu … z tohodle hlediska mám nutkání tě odpálkovat a nadat ti do vyžírek …na druhou stranu když to vidim u těch cikorek, mám vztek ještě větší a zas si říkám proč ne?? Copak to může procházet jen jim???
Tak pokud nemá přítel u tebe trv. bydliště, nežije tedy s tebou ve spol. domácnosti a nazdar bazar ![]()
- Citovat
- Upravit
Ono je to dost dvousečný no …na jednu stranu nadáváme na cikorky a na druhou stranu to sami občas děláme že ![]()
hele záleží na tobě .. jaký si to uděláš takový to máš … ![]()
- Citovat
- Upravit
gabriela25 píše:
ahoj, já myslím, že pokud přítel u vás nemá trvalé bydliště, jeho příjem se Ti do dávek počítat nebude. Takhle jsem to slyšela, ale taky by mě to zajímalo, protože mě to čeká a přítel u nás mít pobyt nebude,protože má matka to nedovolí.
NO on u nás nemá trvalé bydliště(u nás to zase nedovolí můj otec „majitel“
), ale před tím než si našel tu předchozí práci daleko, tak ho normálně započítavali ke mě, protože u mě bydlel… Tady na té „cikánské“(tak tomu říkám já) socce, je to jiné, než u té socky od které chodí přídavky na děti…
- Citovat
- Upravit
andela píše:
Ono je to dost dvousečný no …na jednu stranu nadáváme na cikorky a na druhou stranu to sami občas děláme žehele záleží na tobě .. jaký si to uděláš takový to máš …
No já si právě říkám, když to můžou dělat on tak proč né já. Já neplánuju být tam do důchodu. Prostě až babička odejde do nebíčka tak půjdu normálně do práce.
- Citovat
- Upravit
Dělej, jak myslíš, ale jestli se to provalí, můžou ti dávky odebrat a ještě budeš muset vracet.
Nevadí, že tam přítel nemá trvalé bydliště.
TP se posuzuje u příspěvku na bydlení.
Ostatní dávky jsou závislé na tom, kdo s tebou žije ve společné domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:andela píše:No já si právě říkám, když to můžou dělat on tak proč né já. Já neplánuju být tam do důchodu. Prostě až babička odejde do nebíčka tak půjdu normálně do práce.
Ono je to dost dvousečný no …na jednu stranu nadáváme na cikorky a na druhou stranu to sami občas děláme žehele záleží na tobě .. jaký si to uděláš takový to máš …
Tak to mi je jasný .. já včera nevěděla jestli se mám smát nebo plakat … a je mi to tááák trapný něco kamuflovat, že ani ty papíry nepodám. Ne že bych měla co kamuflovat, ale to co všechno potřebuju oběhat a otvrdit nestojí za to že mi nic nedaj, bo těch 7050,–kč na rodinu máme. A tak to ve mě vře že ty … fuj jsem sprostá … to uhrajou a maj.
hele nehlaš ho, peníze si šetři … nikdy nevíš na co se ti budou hodit ![]()
- Citovat
- Upravit
já bych ho nepřiznala,ale nikde bych se s tím nechlubila…jen je pořádně oškubej,taky ti nedají nic zadarmo a jak to dělají naši snědí spoluobčané?hlavně si dávej pozor… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
protože ti vědí,jak ze státu vyždímat(naše) prachy,jen my poctiví se toho bojíme… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
terdule píše:
protože ti vědí,jak ze státu vyždímat(naše) prachy,jen my poctiví se toho bojíme…
Dobrý pokus o vtip
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:terdule píše:Dobrý pokus o vtip
protože ti vědí,jak ze státu vyždímat(naše) prachy,jen my poctiví se toho bojíme…
to není vtip,ale tvrdá realita…
ale nebudem si kazit pěkné dopoledne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já na sociálce pracuji, ale rozhodnutí nechám zcela na tobě. Přítelův příjem se ti opravdu do dávek dávek započítá (rozprostře se do třech měsíců), takže dává pravděpodobně nejprve razantně klesne a potom o ni asi přijdeš. To, že u tebe soc.pracovnice celý dva roky nebyly je jejich problém, my chodíme ke každému alespoň 2× za rok - je to i v nějakém metodickém pokynu. Když ti na přítele nějakým způsobem přijdou, tak dávky samozřejmě zastaví a budou je vymáhat zpětně a pokud výši vyplacených dávek překročí 5 000,–Kč - což u tebe je za jeden měsíc - tak se to hlásí na policii, protože už jde o trestný čin. Ale jak jsem již uvedla, je to na tobě, taky záleží na přístupu vašich soc.pracovnic, pokud nebyly na žádné kontrole, tak to mají asi na háku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, píšu radši anonymně
) Sice za ty dva roky co tam jsem, u nás nebyla, protože ví, že jsme slušná rodina. Já jsem doma s babičkou a starám se o ni, takže to není tak, že by se mi nechtělo dělat. Pořád si říkám, že když toho můžou zneužívat cikáni, proč né já. O 5000 měsíčně se mi moc přijít nechce 
Chtěla bych znát váš názor, jak by jste to řešily vy…
Jsem doma se dvěma dětmi, tudíž jsem doplácena do životního minima. Na sociálku chodím každý měsíc, donesu jim potvrzení o zaplaceném nájmu atd…z toho mi vypočítavají dávky.
Teď jde o to: přítel-není otec dětí-pracoval mimo domov a k nám jezdil jen na „návštěvu“ (3 dny v týdnu) takže jsme neměli společné výdaje(tak jsem to nahlásila na sociálce, ale samozřejmně že mi penízky dával). Teď si našel práci tady, takže je každý den doma u mě, tudíž už máme společné výdaje a jeho plat se mi bude počítat do příjmu a já asi přijdu o dávky(cca 5000kč). On mi říká že ho hlásit nemám, protože není jisté jestli v práci zůstane. Dostal smlouvu jen na 3 měsíce a pokud bude dobrý po 3 měsících dostane smlouvu novou dlouhodobou. Tak bych ho nahlásila až potom.
Jenže já nemám ráda lež a když se mě soc. pracovnice zeptá jestli je něco nového, tak budu muset zalhat, že nic. A navíc je tu možnost, že může kdykoli přijít na kontrolu k nám domů(myslím, že to tak je
Mám ho hlásit teď nebo až za ty 3 měsíce? Jak by jste to udělaly vy?