Mám nahlásit přítele sociálce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
10.3.11 10:41

Já bych v tomhle byla „poctivej blbec“ a nahlásila bych to… jednak ho pak můžeš zas „odhlásit“, kdyby tu práci nedostal a nakonec bydlel a pracoval zase jinde. A to, že to tak „někdo“ dělá je sice hezký, ale já bych se na úroveň „nepřizpůsobivých“ nesnížila…
5 tisíc navíc je fajn, ale mně by to prostě bylo blbý, když bych věděla, že ty dávky „vyžírám“ a nemám na to nárok… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
10.3.11 10:43

jenom mě zaráží ta babička? Buď máte dvě bytové jednotky a je to vše OK nebo máš asi hodně dětí, že ti i s důchodem babičky vychází pět tisíc :think: Neříkám, že si žiješ na vysoké noze, to rozhodně ne! Ale zákony jsou tak nastavený, že když například žije vnuk s dědou, vnuk je na pracáku a dědeček má důchod třeba jen 6 000,–Kč, tak vnuk nedostane nic a musí vyžít s dědečkovýho důchodu - to jen pro objasnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.11 10:47
Čekatelka píše:
jenom mě zaráží ta babička? Buď máte dvě bytové jednotky a je to vše OK nebo máš asi hodně dětí, že ti i s důchodem babičky vychází pět tisíc :think: Neříkám, že si žiješ na vysoké noze, to rozhodně ne! Ale zákony jsou tak nastavený, že když například žije vnuk s dědou, vnuk je na pracáku a dědeček má důchod třeba jen 6 000,–Kč, tak vnuk nedostane nic a musí vyžít s dědečkovýho důchodu - to jen pro objasnění

Ano babička ná svůj byteček a já k ní docházím :srdce:
Já bych taky radši byla „poctivý blbec“ jak psala Kate, ale přítel nechce ať ho hlásím, prý až to bude jisté :nevim: Ale 5 litrů je 5 litrů, že :wink: Ale takto bych lhala 3 měsíce a potom bych ho nahlásila určitě…

• Citovat
  • Upravit
1249
10.3.11 10:50

nenahlašuj to,kup dětem něco pěknýho a 3 měsíce stát přežije… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.3.11 10:51

co vím, tak trvalé bydliště není podmínka, na to pozor. Pokud přítel zůstane zaměstnán, tak přeci o peníz nepříjdeš, nebudeš je akorát dostávat od státu, ale od něj. A když náhodou, nedejbože, příjde za tři měsíce o práci, tak to znovu nahlásíš a příspěvek by ti mohli zase vrátit ne?

Přesně jak se tu už zmínilo, na cikány se nadává, přitom nejen oni zneužívají systém dávek. Pak mě umí rozčílit, že to dělá kde kdo, tak to můžu dělat taky. To se pak můžeme divit, že se neustále škrtá a zdražuje, možná, kdyby spousta lidí dostala rozum a přemýšlela jinak, situace by nemusela být tak drastická, protože sociální dávky nepracujícím a státní tunely nejsou jedinými důsledky díry v rozpočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.3.11 10:53
Cappy píše:
Dělej, jak myslíš, ale jestli se to provalí, můžou ti dávky odebrat a ještě budeš muset vracet.
Nevadí, že tam přítel nemá trvalé bydliště.
TP se posuzuje u příspěvku na bydlení.
Ostatní dávky jsou závislé na tom, kdo s tebou žije ve společné domácnosti.

Přesně tak. TP se posuzuje u příspěvku na bydlení, ale jinak se všechno vypočítává podle každé hlavy, co v jedné domácnosti je ať má TP nebo ne.

Já bydlím s mužem a dcerkou u rodičů v bytě a jelikož můj táta vydělává víc než dost, tak nemám nárok na nic. Protože první vyživovací povinnost před státem mají prarodiče a to i pokud s nimi někdo nežije v jedné domácnosti.

Takže se těším až dodělám školu a budu makat. Protože mě se na socce vyset nechce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
10.3.11 10:54

A babička nemá příspěvěk na péči, který by ti dávala, když kvůli ní nemůžeš do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.3.11 10:54
terdule píše:
nenahlašuj to,kup dětem něco pěknýho a 3 měsíce stát přežije… :wink:

Ale však může koupit i tak dětem něco hezkého - za peníze, které vydělá její přítel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
10.3.11 10:55
eva76 píše:
co vím, tak trvalé bydliště není podmínka, na to pozor. Pokud přítel zůstane zaměstnán, tak přeci o peníz nepříjdeš, nebudeš je akorát dostávat od státu, ale od něj. A když náhodou, nedejbože, příjde za tři měsíce o práci, tak to znovu nahlásíš a příspěvek by ti mohli zase vrátit ne?Přesně jak se tu už zmínilo, na cikány se nadává, přitom nejen oni zneužívají systém dávek. Pak mě umí rozčílit, že to dělá kde kdo, tak to můžu dělat taky. To se pak můžeme divit, že se neustále škrtá a zdražuje, možná, kdyby spousta lidí dostala rozum a přemýšlela jinak, situace by nemusela být tak drastická, protože sociální dávky nepracujícím a státní tunely nejsou jedinými důsledky díry v rozpočtu

a bude hůř… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
10.3.11 11:00
Cappy píše:
terdule píše:
Ale však může koupit i tak dětem něco hezkého - za peníze, které vydělá její přítel :nevim:

a proč jim to nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
10.3.11 11:02

zajímavé, já mám jen příspěvek na bydlení a přídavek na syna 10 let, zatim pracuji. Bydlím sama ses synem v bytové jednotce.takže až půjdu na mateřskou tak dostanu 7600 kč a přítel bude bydlet u nás, ale bez TP tak jak se tedy bude počítat přídavek na 2 děti, a na bydlení a jak tedy budou posuzovat životní minimum? To budeme sepisovat kolik mi přítel dává měsíčně penez nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.3.11 11:03
Cappy píše:
terdule píše:
Ale však může koupit i tak dětem něco hezkého - za peníze, které vydělá její přítel :nevim:
:potlesk: :pankac: k tomuhle se přidávám :pankac:

Jako pardon, ale my máme 3800 a muž bere od zaměstnavatele životní minimum, ale je taky placený od hodiny, takže nějakých 15tisíc to někdy možná dá dohromady :think: A rozhodně jinak stát ždímat nebudeme. Holt žijeme z měsíce na měsíc. A pokud o tebe přítel stojí, tak mu vadit nebude, když vás bude trochu živit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
10.3.11 11:04
terdule píše:
Cappy píše:
terdule píše:
a proč jim to nechat?

protože se jedná o zneužívání, lidově řečeno krádež. Věc, kterou tady uživatelky rády kritizují, pokud se to týká někoho jiného. Ovšem, jak jde o ně samotné, je to v pořádku. Pak se spousta lidí diví, že to tady vypadá jak vypadá, nadává na politiky, ale ono i v těch nižších sférách se krade ve velkým. Jen je mi líto těch, co skutečně potřebují, ale nedostanou. Za to mohou poděkovat všem těm co nepotřebují, ale berou všemi deseti. A co je na tom nejhorší? Ani se za to nestydí. Případ uživatelky není bohužel jeden ze sta, takových je nespočetně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.3.11 11:05
gabriela25 píše:
zajímavé, já mám jen příspěvek na bydlení a přídavek na syna 10 let, zatim pracuji. Bydlím sama ses synem v bytové jednotce.takže až půjdu na mateřskou tak dostanu 7600 kč a přítel bude bydlet u nás, ale bez TP tak jak se tedy bude počítat přídavek na 2 děti, a na bydlení a jak tedy budou posuzovat životní minimum? To budeme sepisovat kolik mi přítel dává měsíčně penez nebo jak?

Na bydlení by se započítával přítel jedině, kdyby tam měl TP. Ale na ostatní dávky se započítávat bude. Ano podle jeho měsíčního příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.3.11 11:06
eva76 píše:
terdule píše:
Cappy píše:
terdule píše:
a proč jim to nechat?
protože se jedná o zneužívání, lidově řečeno krádež. Věc, kterou tady uživatelky rády kritizují, pokud se to týká někoho jiného. Ovšem, jak jde o ně samotné, je to v pořádku. Pak se spousta lidí diví, že to tady vypadá jak vypadá, nadává na politiky, ale ono i v těch nižších sférách se krade ve velkým. Jen je mi líto těch, co skutečně potřebují, ale nedostanou. Za to mohou poděkovat všem těm co nepotřebují, ale berou všemi deseti. A co je na tom nejhorší? Ani se za to nestydí. Případ uživatelky není bohužel jeden ze sta, takových je nespočetně

co dodat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat