Výpočet RD

jpichova
9.3.11 13:36

Výpočet RD

Ahoj holky,tak jen informace pro ty,které by čekaly na doplatek rodičáku stejně jako já.
MD mi končila 27.1. a poté jsem žádala o tříletý rodičák (u první dcerky jsem šla v 1,5 roce do práce a střídavá výchova-babičky a já nás dohnaly k psycholožce :cert: ). Teď v březnu mi přišla první výplata 7600. A já se ptala,no a kde mám jako ten zbytek - 4 dny za leden. No,napsala jsem na sociálku a dnes mě dorazila odpověď. Když jsem měla za leden PPM 449 Kč na den,tak nemám na doplatek za 4 dny nárok,jelikož moje dávka byla vyšší než 7600 Kč,pokud by byla menší dorovnali by mi to. Chápu,že je to zákon,ale nikde jsem se toto nedočetela :cert:. Takže kdybych byla na MD jen do 17.1.,tak by mi vyplatili 7633 a víc za leden ani ťuk. Jako ťukám si na čelo. Hlavně že seberou peníze za dny,když končí RD. Takže jsem ráda,že mi to gynekoleg spletl a napsal o den víc :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.3.11 13:39

No tak za poslední měsíc taky dostaneš celou částku, i kdyby se mimino narodilo prvního…

Nedokážu si představit každé mamině to přepočítávat, posílat oznámení o změně výše dávky, zakládat to do spisu a bůhvíco ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
9.3.11 13:42

Měla jsem to stejně jako ty. Ani jsem se nad tím nepozastavila, stát (dokonce) někde šetří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
9.3.11 14:47
Pipet píše:
No tak za poslední měsíc taky dostaneš celou částku, i kdyby se mimino narodilo prvního…Nedokážu si představit každé mamině to přepočítávat, posílat oznámení o změně výše dávky, zakládat to do spisu a bůhvíco ještě.

No to si piš,že to přepočítávají!!!!!Taky jsem měla mateřskou vyšší,něž danný výpočet nahoře.
Malej je 24 v měsíci,a MD jsem dostala za tyto dny,doplatek rodičáku byl něco přes tisíc korun,tak aby jim to přesně vyšlo na 7600 na ten měsíc tudíš mi nemuseli doplácet,nedej bože,aby přeplatili,takže mateřskou jsem dostala rapidně nižší,a opravdu si to přepočítali,aby mě za ten měsíc nepřeplatili!!!!Finančně jsem tedy byla poslední měsíc MD na tom finančně stejně jak na RD,což třeba pro mě,byl dost rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
jpichova
9.3.11 16:01

S tím odečtem u konce RD je to pravda,že počítají a sakra dobře. Přece nevyplatí mamině 7600 za celý měsíc,když je dítě třeba 1. To by ten stát přišel ještě víc na hůl. U mě by to dělalo za ty 4 dny necelou tisícovku,spíš jsem se dotazovala na sociálku proto,že to byl vyřizovat manžel a ten o tom ví kulový,tak kdyby to náhodou popletl,aby nás neošidili. No jak je vidno vše je v pořádku. Malej je taky 24.,ale tím,že jsem rodila 35+1,tak v podstatě přijdu o celý měsíc válení se doma s prckem a dříve nastoupím do práce :zed: :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
9.3.11 16:10

ANI MI TO NEPŘIPOMÍNEJ!!!Taky jsem rodila dřív,místo 4 září,24 srpna,tudíš jsem taktéž o jednu celou mateřskou přišla.Což mi přijde pěkně nespravedlivé. :pocitac: :zed: :zed: :cert:

• Citovat
  • Upravit
24320
9.3.11 16:12

Nemuzes soucasne pobirat materskou a rodicak.Takze je to v poradku.Akorat ti to muzou doplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.3.11 16:19
dada1511 píše:
Pipet píše:
No tak za poslední měsíc taky dostaneš celou částku, i kdyby se mimino narodilo prvního…Nedokážu si představit každé mamině to přepočítávat, posílat oznámení o změně výše dávky, zakládat to do spisu a bůhvíco ještě.
No to si piš,že to přepočítávají!!!!!Taky jsem měla mateřskou vyšší,něž danný výpočet nahoře.
Malej je 24 v měsíci,a MD jsem dostala za tyto dny,doplatek rodičáku byl něco přes tisíc korun,tak aby jim to přesně vyšlo na 7600 na ten měsíc tudíš mi nemuseli doplácet,nedej bože,aby přeplatili,takže mateřskou jsem dostala rapidně nižší,a opravdu si to přepočítali,aby mě za ten měsíc nepřeplatili!!!!Finančně jsem tedy byla poslední měsíc MD na tom finančně stejně jak na RD,což třeba pro mě,byl dost rozdíl.

Já myslela kdyby se běžně vyplácel RP za dny, ne za měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
9.3.11 16:21

To je jasné,že nelze pobírat MD a RP naráz,jde o to,že pokud mám nárok na mateřskou,a dítě se narodí v dřívějším termínu,tak o peníze,u mě to byl jeden měsíc přijdeš!!!Taky je pravda jak psala JPICHOVA,pak je vše o měsíc kratší.A když máš odpracováno,a nárok na pěknou mateřskou,tak tě to prostě nas.....!!!!

• Citovat
  • Upravit
jpichova
9.3.11 16:26
kattkka píše:
Nemuzes soucasne pobirat materskou a rodicak.Takze je to v poradku.Akorat ti to muzou doplatit.

Myslela jsem si,že je to jako u nemocenské. Po jejím ukončení jsem 17.7. nastoupila na MD. Takže do 16. byla namocenská a od 17.mateřská :nevim:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
9.3.11 16:29
dada1511 píše:
To je jasné,že nelze pobírat MD a RP naráz,jde o to,že pokud mám nárok na mateřskou,a dítě se narodí v dřívějším termínu,tak o peníze,u mě to byl jeden měsíc přijdeš!!!Taky je pravda jak psala JPICHOVA,pak je vše o měsíc kratší.A když máš odpracováno,a nárok na pěknou mateřskou,tak tě to prostě nas.....!!!!

Souhlas :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
24320
9.3.11 16:30
Tak ted prestavam chapat uplne :oops:
jpichova píše:
kattkka píše:
Myslela jsem si,že je to jako u nemocenské. Po jejím ukončení jsem 17.7. nastoupila na MD. Takže do 16. byla namocenská a od 17.mateřská :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.3.11 16:32
jpichova píše:
dada1511 píše:
Souhlas :pankac: :pankac:

Jako asi ti rozumim pokud se ditko anrodi o mesic driv tak by mela byt o ten mesic vic pobirana materska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
9.3.11 16:36

Jedna takova mozna blbost ale co maji rikat maminky ktere porodi napriklad v 29tydnu. :wink: .Kdyz to berete takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
9.3.11 16:46

Katka,ty jsi myslím předtím nepracovala,že?A hned nastoupila na rodičák…

Ten kdo porodí ve 29 týdnu má mateřskou normálně,ode dne porodu do 6 měsíců dítěte!Tak se nic nekrátí,ani nebere!!!Ale když se dítě narodí dřív jak v termínu,tak se ti to krátí,bo se mateřská počítá od data které stanovil doktor jako nástup na mateřskou!!!!Tudíš se ti krátí celá mateřská dovolená na kterou jsem třeba já,mohla nastoupit zhruba o 14 dní dříve,tím že se malý narodil 24 mi těch 14 dní chybí na měsíc mateřské,na kterou mám nárok!!!!!!!!!Chápeš?????????????????????????

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat