Výpočet RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
dada1511 píše:
Katka,ty jsi myslím předtím nepracovala,že?A hned nastoupila na rodičák…Ten kdo porodí ve 29 týdnu má mateřskou normálně,ode dne porodu do 6 měsíců dítěte!Tak se nic nekrátí,ani nebere!!!Ale když se dítě narodí dřív jak v termínu,tak se ti to krátí,bo se mateřská počítá od data které stanovil doktor jako nástup na mateřskou!!!!Tudíš se ti krátí celá mateřská dovolená na kterou jsem třeba já,mohla nastoupit zhruba o 14 dní dříve,tím že se malý narodil 24 mi těch 14 dní chybí na měsíc mateřské,na kterou mám nárok!!!!!!!!!Chápeš?????????????????????????
Nechápu. Ať se dítě narodí kdy chce, mateřská se vyplácí 28 týdnů. Když se narodí hodně dřív, tak ode dne porodu, když až po nástupu na MD, tak vyplácení začíná těch 6-8 týdnů před TP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dada1511 píše:
Katka,ty jsi myslím předtím nepracovala,že?A hned nastoupila na rodičák…Ten kdo porodí ve 29 týdnu má mateřskou normálně,ode dne porodu do 6 měsíců dítěte!Tak se nic nekrátí,ani nebere!!!Ale když se dítě narodí dřív jak v termínu,tak se ti to krátí,bo se mateřská počítá od data které stanovil doktor jako nástup na mateřskou!!!!Tudíš se ti krátí celá mateřská dovolená na kterou jsem třeba já,mohla nastoupit zhruba o 14 dní dříve,tím že se malý narodil 24 mi těch 14 dní chybí na měsíc mateřské,na kterou mám nárok!!!!!!!!!Chápeš?????????????????????????
vedle jak ta jedle pracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jpichova píše:kattkka píše:Nene,to už plácáme 2 věci dohromady. Já to téma psala proto,že jsem si původně myslela,že když končí MD a přestupuješ na RD,tak že ti to do konce měsíce dopočítávají stejně jako když přecházíš z neschopenky na mateřskou-to se neschopenka jeden den ukončí a další den začne MD. Ale prdlačka.jpichova píše:Jako asi ti rozumim pokud se ditko anrodi o mesic driv tak by mela byt o ten mesic vic pobirana materska.dada1511 píše:Souhlas
To je jasné,že nelze pobírat MD a RP naráz,jde o to,že pokud mám nárok na mateřskou,a dítě se narodí v dřívějším termínu,tak o peníze,u mě to byl jeden měsíc přijdeš!!!Taky je pravda jak psala JPICHOVA,pak je vše o měsíc kratší.A když máš odpracováno,a nárok na pěknou mateřskou,tak tě to prostě nas.....!!!!![]()
Pak jsme se bavily o tom předčasným porodu,tak že tím přijdeme na konci o jeden rodičák,tedy já konkretně,když je malý o 5 týdnu dříve. Já hlasuji proto,aby by se vyplácel do vypočteného termínu porodu![]()
jo uz to chapu uplne.
proste jsis myslela ze kdyz ti MD skoncila 16 ze ti od 17 daji pomernou cast RD.
Jenomze to by bylo prave ze to soucasne pobirani a to nejde pokud je castka vyssi jak 7600. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:dada1511 píše:Nechápu. Ať se dítě narodí kdy chce, mateřská se vyplácí 28 týdnů. Když se narodí hodně dřív, tak ode dne porodu, když až po nástupu na MD, tak vyplácení začíná těch 6-8 týdnů před TP.
No a jsme u toho,to nechápu já co na tom nechápeš
.
- Citovat
- Upravit
dada1511 píše:
nekrati.Pobiras ji 28tydnu.Takze taky do tech 6mesicu ditka.
Příspěvek upraven 09.03.11 v 17:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:jpichova píše:jo uz to chapu uplne.kattkka píše:Nene,to už plácáme 2 věci dohromady. Já to téma psala proto,že jsem si původně myslela,že když končí MD a přestupuješ na RD,tak že ti to do konce měsíce dopočítávají stejně jako když přecházíš z neschopenky na mateřskou-to se neschopenka jeden den ukončí a další den začne MD. Ale prdlačka.jpichova píše:Jako asi ti rozumim pokud se ditko anrodi o mesic driv tak by mela byt o ten mesic vic pobirana materska.dada1511 píše:Souhlas
To je jasné,že nelze pobírat MD a RP naráz,jde o to,že pokud mám nárok na mateřskou,a dítě se narodí v dřívějším termínu,tak o peníze,u mě to byl jeden měsíc přijdeš!!!Taky je pravda jak psala JPICHOVA,pak je vše o měsíc kratší.A když máš odpracováno,a nárok na pěknou mateřskou,tak tě to prostě nas.....!!!!![]()
Pak jsme se bavily o tom předčasným porodu,tak že tím přijdeme na konci o jeden rodičák,tedy já konkretně,když je malý o 5 týdnu dříve. Já hlasuji proto,aby by se vyplácel do vypočteného termínu porodu![]()
proste jsis myslela ze kdyz ti MD skoncila 16 ze ti od 17 daji pomernou cast RD.
Jenomze to by bylo prave ze to soucasne pobirani a to nejde pokud je castka vyssi jak 7600.
Nejsem blbá
,jde o to,že mám mateřskou o 2 týdny kratší.
to je jak mluvit do zdi ![]()
- Citovat
- Upravit
kattkka píše:jpichova píše:jo uz to chapu uplne.kattkka píše:Nene,to už plácáme 2 věci dohromady. Já to téma psala proto,že jsem si původně myslela,že když končí MD a přestupuješ na RD,tak že ti to do konce měsíce dopočítávají stejně jako když přecházíš z neschopenky na mateřskou-to se neschopenka jeden den ukončí a další den začne MD. Ale prdlačka.jpichova píše:Jako asi ti rozumim pokud se ditko anrodi o mesic driv tak by mela byt o ten mesic vic pobirana materska.dada1511 píše:Souhlas
Jenomze to by bylo prave ze to soucasne pobirani a to nejde pokud je castka vyssi jak 7600.
přesně tak ![]()
- Citovat
- Upravit
jpichova: ale to by bylo prave ze to soucasne pobirani MD a RD a toto je dane ze nelze soucasne pobirat dve davky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,jak to tu tak čtu,tak si některé nerozumíte asi proto,že některé zaměňujete mateřskou s rodičákem,teda já to tak z diskuze vydedukovala. MD je vždy 28 týdnů,pokud není dvojče a rodičák do 2,3 a nebo 4 let od toho půl roku. Doufám,že mě tu nezpranýřujete ![]()
- Citovat
- Upravit
Nejsem blbá,jde o to,že mám mateřskou o 2 týdny kratší.
to je jak mluvit do zdi
A z jakého důvodu bys měla mít mateřskou o dva týdny kratší? U ženy, která porodila jedno dítě, trvá pobírání peněžité pomoci v mateřství 28 týdnů, počíná běžet dnem, který si pojištěnka sama určila v období 8-6 týdnů před předpokládaným termínem porodu (případně dnem porodu, pokud porod nastane dříve) a končí uplynutím 28 týdnů. Kde máš jaké krácení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Les2311 píše:Nejsem blbáA z jakého důvodu bys měla mít mateřskou o dva týdny kratší? U ženy, která porodila jedno dítě, trvá pobírání peněžité pomoci v mateřství 28 týdnů, počíná běžet dnem, který si pojištěnka sama určila v období 8-6 týdnů před předpokládaným termínem porodu (případně dnem porodu, pokud porod nastane dříve) a končí uplynutím 28 týdnů. Kde máš jaké krácení?,jde o to,že mám mateřskou o 2 týdny kratší.
to je jak mluvit do zdi
Myslím,že ten důvod je,jak jsem psala viz výše,zaměnění termínu MD a RD. Já RD budu mít o měsíc kratší,protože jsem porodila v 35 tt. ![]()
- Citovat
- Upravit
jpichova, to je možné, tvůj příspěvek tam ještě nebyl, když jsem začala psát ten svůj. ono volné zaměňování mateřská X rodičovská dokáže napáchat hodně nedorozumění.
no, to máš dobrý, že jenom o měsíc, já měla tři děti po ccca dvou letech, takže jsem měla rodičák o cca čtyři roky kratší
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ať si dá Dada příště nohy křížem, aby jí těch 7600 nechybělo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Les2311 píše:
jpichova, to je možné, tvůj příspěvek tam ještě nebyl, když jsem začala psát ten svůj. ono volné zaměňování mateřská X rodičovská dokáže napáchat hodně nedorozumění.no, to máš dobrý, že jenom o měsíc, já měla tři děti po ccca dvou letech, takže jsem měla rodičák o cca čtyři roky kratší![]()
Tak to naštve o hodně víc,ale zase máš děti blízko u sebe. Já mám děti 7 let a 7 měsíců. Je pravda,že holka se stará jak mamina,tak mám leckdy volněji. Ale jinak mám jakoby 2 jedináčky. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nene,to už plácáme 2 věci dohromady. Já to téma psala proto,že jsem si původně myslela,že když končí MD a přestupuješ na RD,tak že ti to do konce měsíce dopočítávají stejně jako když přecházíš z neschopenky na mateřskou-to se neschopenka jeden den ukončí a další den začne MD. Ale prdlačka.

Pak jsme se bavily o tom předčasným porodu,tak že tím přijdeme na konci o jeden rodičák,tedy já konkretně,když je malý o 5 týdnu dříve. Já hlasuji proto,aby by se vyplácel do vypočteného termínu porodu