Vyřazení z ÚP a nároky na dávky

10.3.11 13:36

Prosím o radu ;(

Ahoj :mavam: :mavam:
Chtěla bych Vás poprosit o radu! Napíšu co nejvíce informací, abyste mohli posoudit moji situaci,..
Po škole jsem nastoupila 1.10.2009 do práce, smlouvu jsem měla na 1 roky, do 15.10.2010, poté mi smlouvu neprodloužili a tak jsem se nahlásila na úřad práce, 1.2. jsem se na úřad práce dostavila o hodinu později a čekala mě rána,.. Protože jsem tam nebyla přesně na objednanou hodinu, tak semnou 10.2. zahájili správní řízení a vyřadí mě,.. :zed: :zed: :zed: Chtěla bych se zeptat, toho 10.2. jsem byla ve 2tt ( to jsem samozřejmě nevěděla),.. a tak by mě zajímalo, zda mám na něco nějaký nárok,..na odvolání proti vyřazení(když jsem vlastně byla těhotná), nebo zda budu mít nárok na nějakou sociální dávku a později mateřskou či RP a nebo co???? Nevím co mám dělat,.. :cry: :cry: :cry: Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
10.3.11 13:43

Na rp mít nárok budeš,asi budeš moc i volit variantu. A proti tomu vyřazení z evidence se můžeš odvolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.3.11 13:55

Odvolávat se jako proti čemu??? Že je s prominutím lajdák a nedostaví se tak jak má? A pohádky, že přišla později jenom o hodinu, ji vážně nežeru… A ne anonymko, to že jsi byla ve 2tt, což je směšné, v tu dobu žena ještě těhotná není, :cert: tě nijak, ale fakt nijak neomlouvá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.3.11 14:00

Já jí neříkám co má dělat, jen odpovídám. Je to její právo. Ale vím, že kvůli hodině by nikdo správní řízení nevedl. Jen kdyby nepřišla vůbec a neomluvila se.Taky jsem byla chvíli na pracáku a kolikrát jsem přišla na řadu až víc jak hodinu po objednaném termínu…Takže hodina by roli nehrála.
A 2tt je sranda no…jako neplánuj, že se budeš vymlouvat, že jsi měla ranní nevolnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
10.3.11 14:03

Tu hodinu taky nějak nechápu… hodinu tam kolikrát čekám, jen než přijdu na řadu. 8-) Člověka vážně takhle vyřadí, jen když nepřijde vůbec a nemá omluvu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.3.11 14:04

Tam to je nějak, že pokud jsi účastník sociálního pojištění alespoň po dobu 270 dní v uplynulém roce (prostě že jsi chodila po nějakou dobu to práce), máš nárok na mateřskou. A to asi jo, ne? Na rodičovskou budeš mít nárok každopádně, ale ta je až v cca 5 měsících dítěte.

Co se týče docházky na úp - no jo no. Tam to je podle člověka. Buď jak buď, prostě jsi nesplnila, nedostavila se, neomluvila … a úp asi právo má. Ale nezdá se mi , že to bylo kvůli nepřesně hodině … na úp jsem už párkrát byla, a to se prostě hnedle stane, nejede bus, je zasekaná doprava … to se mi taky nezdá … Odvolat se samozřejmě můžeš.

V 2.tt jsi určitě nebyla. Těhotenství se počítá poněkud nelogicky od prvního dne po poslední menstruaci - a to těhotený ještě nikdy nikdo nebyl … jde o to, že málokdy se zjistí skutečné početí. Takže ve chvíli, kdy je těhu potvrzeno, se většinou jedná o 4. -5 tt. (čili v datu následující menstruace, která nedorazí).

Příspěvek upraven 10.03.11 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.3.11 14:04

Já to taky myslela na zakladatelku, ty jsi jistě moooc hodná, že ji radíš, ale zakladatelka se ptá, zda má nárok na odvolání… :-P :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nina208
10.3.11 14:47

Ahojky, před 5 lety jsem pracovala na ÚP. Pokud jsi objednaná do boxu, tak je to jedno v kterou hodinu přijdeš. Ale pokud jsi byla pozvaná na určitou hodinu třeba za účelem informační schůzky (kde je vás víc) nebo na dávky, tak to je problém. Ty jsi nezamněstnaná a musíš dodržovat termíny a hodinu, takže mají právo tě vyřadit z ÚP (nevím, jestli to je pořád stejné, ale vyřazení bylo na 6 měsíců a ty si musíš platit zdravotní pojišťění). Odvolat se můžeš, ale pochybuji, že uspěješ, pokud nemáš třeba omluvenku od doktora.

• Citovat
  • Upravit
Caty
10.3.11 14:53
monikalysa píše:
Odvolávat se jako proti čemu??? Že je s prominutím lajdák a nedostaví se tak jak má? A pohádky, že přišla později jenom o hodinu, ji vážně nežeru… A ne anonymko, to že jsi byla ve 2tt, což je směšné, v tu dobu žena ještě těhotná není, :cert: tě nijak, ale fakt nijak neomlouvá!!!

Trošku moc hrrr ne? Tys tam byla, že víš, že to nebylo o hodinu? A promiň, ale to, že není zcela zasvěcená a neví, že se těhu počítá od 1dne PM z ní nedělá blbce.

Zakladatelko, neporadím, ale odvolala bych se. Stát se to může každému a ne vlastní vinou.

• Citovat
  • Upravit
10.3.11 15:17

Nejprve děkuji Caty, za zastání :hug: :hug:

A teď, lajdák nejsem a na úp se může dostat úplně každý, jestli proti těmto lidem něco máš!

A teď, na ÚP jsem přišla přesně o 78minut déle, a to pro to že jsem byla na výběrovém řízení (a to pro mě bylo jako pro nezaměstnanou důležité) a netušila jsem, že mi ani potvrzení od společnosti, kde jsem právě byla nepomůže, bylo mi to na ÚP odůvodněno tak, že společnost se nachází ve stejném městě. takže toto nemohou uznat jako pádný argument. Ale to už je teď jedno.

Na to odvolání jsem se ptala jen informativně, protože samozřejmě vím, že těhotenství se počítá podle prvního dne poslední MS a tak jsem v tu dobu byla zhruba někde kolem ovulace, ale ptala jsem se proto, že pokus dostaneš výpověď v práci KDYKOLI během těhotenství či dokonce otěhotníš v ochranné lhůtě, tak se můžeš proti tomu odvolat.

Mě jen zajímalo, zda budu mít na něco nárok když mám za posl.2 oky odpracovaný rok.

Monikalysa pokud mi nechceš odpovědět a chceš jen ponižovat lidi v né zrovna růžových životních cituacích, do které TY SE SAMOZŘEJMĚ NIKDY NEMŮŽEŠ DOSTAT,.. tak si na to založ zvláštní téma! Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.11 15:19

jo a já jsem nikdy neřekla, že to není fér aby mě vyřadili! Měla jsem myslet na to jak to v tomto státě chodí, kdo si to může dovolit a kdo ne!

Ano, je moje chyba že jsem přišla pozdě na domluvenou konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.3.11 15:25

Pokud jsi byla u výběrového řízení a máš potvrzení, tak by to odvolání mohlo vyjít, ano, měla ses omluvit dopředu, že to nestihneš, ale rozhodně si odvolání podej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
11.3.11 13:49

Odvolání bych taky určitě podala, tím nic nezkazíš :-) a s papírem o výběrovém řízení by to mohlo i vyjít.

Jinak to, že máš odpracovaný rok je ti pro nárok na PPM k ničemu, protože nesplníš tu druhou podmínku a to je být ke dni nástupu na PPM zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě. Tedy když najdeš práci, tak je možné, že tu podmínku ještě splníš, ale pokud nikam nenastoupíš, tak máš nárok na rodičovský příspěvek ve 4 leté variantě od porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
21.5.14 22:58

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Teď v pondělí 19.5. jsem měla jít na úřad práce. Ale až dneska jsem si uvědomila, že jsem na to zapoměla a na úp nedošla. Jsem ve 34.tt. Mohou mě vyloučit? Děkuji za názory. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
21.5.14 23:02

@kukule12 Samozřejmě,pokud nemáš potvrzení od lékaře, těhotenství není nemoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat