Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty sny se ti zdají jen teď co jsi těhotná a nebo pořád? Já měla ve všech třech těhotenstvích úplně šílené sny. Nejhorší to bylo s prvním dítětem. To byly takové hrůzy, že jsem se budila s brekem, bylo mi úplně fyzicky špatně ze stresu. Obsah snů byl vždycky spojený s některým mým ex. A nebo s manželem…
Já to měla taky tak, s těmi sny. Hlavně v prvním těhotenství, zdálo se mi že pořád někdo umíral, že mi umřel manžel, budila jsem se s hysterickým brekem. Těhotenství je fakt jin stav.
Tak je to únik, navic jsi nadrzena a na toho mas ty nejlepsi vzpominky
ber to jako relax mozku, ne jako osudove znameni, vsak on ti da pokoj. Jiste uz vis, proc s nim nejsi
@Vesničanka1
Podle mě máš ex stále pod kůží, alespoň v něčem, zřejmě v tom vzrušení, které ti teď chybí… Zvedám varovný prst, jelikož teď jsi těhotná a pak přijde dítě, starosti s ním, nebude už tolik času na vás dva s mužem, může přijít krize a ty se budeš v podvědomí ubírat k tomu co bývávalo…
Ale samozřejmě to tak být nemusí. ![]()
@Vesničanka1 píše:
@hehehe ano, samozřejmě to tak být může, těžko říct jaké budeme mít miminko a jaká já budu vůbec matkato jsou věci které teď nemůžu říct, třeba ze mě po porodu bude frigida
![]()
každopádně si samozřejmě přejí hodné miminko a dobrý start po šestinedělí
pod kůží ho asi mám, ale zajímavé je že vylezl na povrch až teď… Přitom mívám manžela často pryč a to na dlouho, před pár lety byl pryč půl roku a o bývalém se mi nezdál ani jeden sen. Možná mám teď nějaké poplašené hormony…
Asi tak.. Jsi zkrátka citlivější a tak to vylézá na povrch.
@Vesničanka1 píše:
@hehehe ano, samozřejmě to tak být může, těžko říct jaké budeme mít miminko a jaká já budu vůbec matkato jsou věci které teď nemůžu říct, třeba ze mě po porodu bude frigida
![]()
každopádně si samozřejmě přejí hodné miminko a dobrý start po šestinedělí
pod kůží ho asi mám, ale zajímavé je že vylezl na povrch až teď… Přitom mívám manžela často pryč a to na dlouho, před pár lety byl pryč půl roku a o bývalém se mi nezdál ani jeden sen. Možná mám teď nějaké poplašené hormony…
Spis mas ted vsechno prokrvenejsi
ale to se zmeni a pak se vyplavej jeste jiny hormony. Proste pokud jsi k sobe poctiva a skutecne milujes manzela a jsi s nim spokojena a na vedome urovni ex- nechces, tak tem snum proste neprikladej takovy význam. Objektivne to rozhodne tedy nic fatalniho neni ![]()
@Kačus82 píše:
Spis mas ted vsechno prokrvenejsiale to se zmeni a pak se vyplavej jeste jiny hormony. Proste pokud jsi k sobe poctiva a skutecne milujes manzela a jsi s nim spokojena a na vedome urovni ex- nechces, tak tem snum proste neprikladej takovy význam. Objektivne to rozhodne tedy nic fatalniho neni
Spíš jsem to myslela třeba jako možnou hrozbu do budoucna. Vědomě chtít teď nemusíš, ale přijde krize, nedostatek něčeho a to, že má ex stále někde zasunuteho v podvědomí, což asi má, jelikož jinak by se jí ty sny nezdály, může začít být nebezpečné. I kdyby jen na té úrovni, že se k němu bude v myšlenkách vracet.
Mne se tuhle o ex zdálo taky, byla to síla, furt jsme se chtěli nekde muchlovat a nešlo to, že tam někdo byl a tak, no mazec, jako zamlada, když jsme bydleli oba ještě u rodičů, fakt
Taky sem z toho byla pak celý den vykolejena, v posteli jsme si sedli, v jiných věcech bohuzel už tak ne… Jako jo občas si na něj vzpomenu, nic vic. Je to uz opravdu hoodne let, užívej si těhotenství, to budou fakt jen hormony. Mne se kolikrat zdaji ještě větší šílenosti ![]()
@Vesničanka1
Tak vidíš, a mne se zase dneska zdálo, že mi nas malej vlitnul pod tramvaj, to uz bych snad radši i toho ex… ![]()