Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na alergologii jste byli? Dcera též minimálně jednou za měsíc KO na celý týden. Nakonec alergie na prach a plíseň + přerostla mandle.
@Terezka.nova25 podobných zázračných preparátů, co pomohly tomu a tomu, jsme za 6 let, co to řešíme zkusili tolik, že za ty peníze by bylo ojeté auto.
Takže už ne, děkuji.
@Kunikula Strhana píše:
Na alergologii jste byli? Dcera též minimálně jednou za měsíc KO na celý týden. Nakonec alergie na prach a plíseň + přerostla mandle.
Mandli nemá. Alergie nemá. Astma nema.
Ono to bude bludný kruh i s tím spánkem, jak není dítě pořádně vyspale, tak se na něj nachyta kde co. Jak je na tom s pohybem? Hlavně venku na vzduchu? To taky dělá dost ![]()
@Kriss Tina on spí za normálních okolností dobře. Takže spánkem to nebude.
Pohybu venku na vzduchu moc nemá, protože není kdy. Když je zdravý tak samozřejmě denně 2-3 hodiny minimálně, o víkendu víc.
Nejake potize doma? Ve skole, s kamarady? Dost casto byvaji kasle, zejmena ty bez zjevne priciny a u deti na psychosoma podklade. Zkus o tom neco pocist, treba te tam neco napadne. Dez se, je to ubijejici.
Tak u nás řešíme úplně to samé… taky už nevím kudy kam, tak jsme před pår dny navštívili pána, který se zabývá čínskou medicínou… vyšetřil ji a dal nåm bylinky na akutní potíže (až na ni něco poleze) a nechal umíchat bylinky, které jí nasadíme preventivně. Za měsíc tam jdeme na kontrolu, jsem zvědavá… teď v pondělí se vrací po 3 týdnech do školy.. já nemám problém v tom, že se tam děti promořují. Mám problém s tím, že u ní jakákoliv nemoc trvá 3 týdny.. vleče se to.. u jiných dětí jen rýma a ona 3 dny teploty, zduřenlý nos se zadní rýmou, pak se jí spustí přední rýma, to ná na dalších 7-10dní a pak kašel další týden… jsme všichni zničení… je to ubíjejíci ![]()
@Anonymní píše:
Pěkný den,
jak řešíte vysokou nemocnost u školních dětí? Syn prakticky nechodil do školky, protože byl často nemocný. Všichni mě uklidňovali, že se školou to bude určitě dobré. Nastoupil do školy a aktuálně už byl 5 týdnů nemocný. Příští týden také nejde, protože pořád kašle.
Doktorka pořadí vždy jen sirup, ale už je ani nedávám, protože to na délku léčby nema vliv, takže k doktorce už ani nelezeme.
Má za sebou vyšetření na imunologii. Imunitu ma slabší, ale v „zelených“ číslech. Dáváme různé přípravky na imunitu. Inhaluje. Stravu má zdravou. Zkoušeli jsme různé eliminační diety. Homeopatii na míru.
Přiznávám, že už jsem z toho unavená. Hlídání máme, takže chodím do práce, ale celé noci nespím, protože kašle, takže brečí, je vzhůru a je toho prostě moc.
Kdy z nemocí vyrostly vaše děti?
Dceři byla na imunologii zjištěna porucha buněčné imunity. Je to ale cílené vyšetření, nejsou to běžné odběry. Brala 2 roky Imunor, od té doby je zdravá. Ani teď po covidu ještě nebyla nemocná.
Imunolozka říkala, že imunita se vyvíjí ve vlnách, kdy se střídá období časté nemocnosti a klidu. Rizikový je útlý věk, předškolní nebo první školní roky, potom puberta a adolescence. Je to individuální.
@Pears206 můžu Vás poprodit o informaci, jak se tohle u dítěte vyšetří?? Na co se máme připravit.. děkuju ![]()
@Kassor píše:
@Pears206 můžu Vás poprodit o informaci, jak se tohle u dítěte vyšetří?? Na co se máme připravit.. děkuju
Normálně krevní odběr, ale nedělá to každá laboratoř, od nás se to posílalo do laboratoře při FN ve vedlejším kraji. Trvalo to asi 3 týdny, než přišly výsledky. Před tím měla ještě jiné odběry a vždy negativní. Hlavně čím menší dítě, tím jsou veškerá vyšetření nepřesná. Dceři to zjistili někdy v 9-10 letech. Na imunologii chodíme od miminka, protože už v prvním roce života trpěla na záněty průdušek a uší, měla několikrát ATB.
@Pears206 ano i toto vyšetření máme za sebou. Má za sebou i léčbu Immunorem. Bez efektu. I mu píchali lidské imunoglobuliny. Taky nepomohlo.
@K82 on má kašel od rýmy. Chytne rýmu a buď to jde do uší nebo do kašle.
U něj to trvá už skoro 7 let. Klid byl loni, když nechodily do školky nemocné děti. Letos jim chrchlá celá třída.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Potykam se s necim podobnym… Zlomilo se to u Vas?
Ja jsem uz uplne zoufala, 2. Trida a byla jediny tyden ve skole.. Spalova angina, prudusky a kasel, ted zanet stredniho ucha.. Pediatr ma jedinoj mantru “musi se vytrhnout” mandle a dite eliminovat z kolektivu.. Copak to jde? Jsem zoufala uz..
@Dzinovka píše:
Ja jsem uz uplne zoufala, 2. Trida a byla jediny tyden ve skole.. Spalova angina, prudusky a kasel, ted zanet stredniho ucha.. Pediatr ma jedinoj mantru “musi se vytrhnout” mandle a dite eliminovat z kolektivu.. Copak to jde? Jsem zoufala uz..
No a ted ho v tom kolektivu mas? Nebo ho mas „trpiciho“ doma? Pediatr te mandli nerozumi?
@Cuddy Ahoj, ne, jsme od srpna doma.. Druhe ditko chodi do skoly, takze obcas neco prinese
A mala to chytne.. Zda pediatr rozumim.. Ja nevim… Prosazuje jineho ORL nez ke kteremu chodime.. Nazory naseho moc nebere..
Pěkný den,
jak řešíte vysokou nemocnost u školních dětí? Syn prakticky nechodil do školky, protože byl často nemocný. Všichni mě uklidňovali, že se školou to bude určitě dobré. Nastoupil do školy a aktuálně už byl 5 týdnů nemocný. Příští týden také nejde, protože pořád kašle.
Doktorka pořadí vždy jen sirup, ale už je ani nedávám, protože to na délku léčby nema vliv, takže k doktorce už ani nelezeme.
Má za sebou vyšetření na imunologii. Imunitu ma slabší, ale v „zelených“ číslech. Dáváme různé přípravky na imunitu. Inhaluje. Stravu má zdravou. Zkoušeli jsme různé eliminační diety. Homeopatii na míru.
Přiznávám, že už jsem z toho unavená. Hlídání máme, takže chodím do práce, ale celé noci nespím, protože kašle, takže brečí, je vzhůru a je toho prostě moc.
Kdy z nemocí vyrostly vaše děti?