Často nemocný školák

Anonymní
6.11.21 15:00

Často nemocný školák

Pěkný den,
jak řešíte vysokou nemocnost u školních dětí? Syn prakticky nechodil do školky, protože byl často nemocný. Všichni mě uklidňovali, že se školou to bude určitě dobré. Nastoupil do školy a aktuálně už byl 5 týdnů nemocný. Příští týden také nejde, protože pořád kašle.
Doktorka pořadí vždy jen sirup, ale už je ani nedávám, protože to na délku léčby nema vliv, takže k doktorce už ani nelezeme.
Má za sebou vyšetření na imunologii. Imunitu ma slabší, ale v „zelených“ číslech. Dáváme různé přípravky na imunitu. Inhaluje. Stravu má zdravou. Zkoušeli jsme různé eliminační diety. Homeopatii na míru.
Přiznávám, že už jsem z toho unavená. Hlídání máme, takže chodím do práce, ale celé noci nespím, protože kašle, takže brečí, je vzhůru a je toho prostě moc.
Kdy z nemocí vyrostly vaše děti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
6.11.21 15:17

Na alergologii jste byli? Dcera též minimálně jednou za měsíc KO na celý týden. Nakonec alergie na prach a plíseň + přerostla mandle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.21 15:24

@Terezka.nova25 podobných zázračných preparátů, co pomohly tomu a tomu, jsme za 6 let, co to řešíme zkusili tolik, že za ty peníze by bylo ojeté auto.
Takže už ne, děkuji.

@Kunikula Strhana píše:
Na alergologii jste byli? Dcera též minimálně jednou za měsíc KO na celý týden. Nakonec alergie na prach a plíseň + přerostla mandle.

Mandli nemá. Alergie nemá. Astma nema.

• Citovat
  • Upravit
37131
6.11.21 15:30

Ono to bude bludný kruh i s tím spánkem, jak není dítě pořádně vyspale, tak se na něj nachyta kde co. Jak je na tom s pohybem? Hlavně venku na vzduchu? To taky dělá dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.21 15:58

@Kriss Tina on spí za normálních okolností dobře. Takže spánkem to nebude.
Pohybu venku na vzduchu moc nemá, protože není kdy. Když je zdravý tak samozřejmě denně 2-3 hodiny minimálně, o víkendu víc.

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
6.11.21 16:06

Nejake potize doma? Ve skole, s kamarady? Dost casto byvaji kasle, zejmena ty bez zjevne priciny a u deti na psychosoma podklade. Zkus o tom neco pocist, treba te tam neco napadne. Dez se, je to ubijejici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
6.11.21 16:16

Tak u nás řešíme úplně to samé… taky už nevím kudy kam, tak jsme před pår dny navštívili pána, který se zabývá čínskou medicínou… vyšetřil ji a dal nåm bylinky na akutní potíže (až na ni něco poleze) a nechal umíchat bylinky, které jí nasadíme preventivně. Za měsíc tam jdeme na kontrolu, jsem zvědavá… teď v pondělí se vrací po 3 týdnech do školy.. já nemám problém v tom, že se tam děti promořují. Mám problém s tím, že u ní jakákoliv nemoc trvá 3 týdny.. vleče se to.. u jiných dětí jen rýma a ona 3 dny teploty, zduřenlý nos se zadní rýmou, pak se jí spustí přední rýma, to ná na dalších 7-10dní a pak kašel další týden… jsme všichni zničení… je to ubíjejíci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
6.11.21 16:23
@Anonymní píše:
Pěkný den,
jak řešíte vysokou nemocnost u školních dětí? Syn prakticky nechodil do školky, protože byl často nemocný. Všichni mě uklidňovali, že se školou to bude určitě dobré. Nastoupil do školy a aktuálně už byl 5 týdnů nemocný. Příští týden také nejde, protože pořád kašle.
Doktorka pořadí vždy jen sirup, ale už je ani nedávám, protože to na délku léčby nema vliv, takže k doktorce už ani nelezeme.
Má za sebou vyšetření na imunologii. Imunitu ma slabší, ale v „zelených“ číslech. Dáváme různé přípravky na imunitu. Inhaluje. Stravu má zdravou. Zkoušeli jsme různé eliminační diety. Homeopatii na míru.
Přiznávám, že už jsem z toho unavená. Hlídání máme, takže chodím do práce, ale celé noci nespím, protože kašle, takže brečí, je vzhůru a je toho prostě moc.
Kdy z nemocí vyrostly vaše děti?

Dceři byla na imunologii zjištěna porucha buněčné imunity. Je to ale cílené vyšetření, nejsou to běžné odběry. Brala 2 roky Imunor, od té doby je zdravá. Ani teď po covidu ještě nebyla nemocná.
Imunolozka říkala, že imunita se vyvíjí ve vlnách, kdy se střídá období časté nemocnosti a klidu. Rizikový je útlý věk, předškolní nebo první školní roky, potom puberta a adolescence. Je to individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
6.11.21 16:25

@Pears206 můžu Vás poprodit o informaci, jak se tohle u dítěte vyšetří?? Na co se máme připravit.. děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
6.11.21 16:28
@Kassor píše:
@Pears206 můžu Vás poprodit o informaci, jak se tohle u dítěte vyšetří?? Na co se máme připravit.. děkuju :kytka:

Normálně krevní odběr, ale nedělá to každá laboratoř, od nás se to posílalo do laboratoře při FN ve vedlejším kraji. Trvalo to asi 3 týdny, než přišly výsledky. Před tím měla ještě jiné odběry a vždy negativní. Hlavně čím menší dítě, tím jsou veškerá vyšetření nepřesná. Dceři to zjistili někdy v 9-10 letech. Na imunologii chodíme od miminka, protože už v prvním roce života trpěla na záněty průdušek a uší, měla několikrát ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.21 16:50

@Pears206 ano i toto vyšetření máme za sebou. Má za sebou i léčbu Immunorem. Bez efektu. I mu píchali lidské imunoglobuliny. Taky nepomohlo.
@K82 on má kašel od rýmy. Chytne rýmu a buď to jde do uší nebo do kašle.
U něj to trvá už skoro 7 let. Klid byl loni, když nechodily do školky nemocné děti. Letos jim chrchlá celá třída.

• Citovat
  • Upravit
183
19.10.23 10:35

Ahoj, obnovuji diskuzi. Potykam se s necim podobnym… Zlomilo se to u Vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
19.10.23 10:37

Ja jsem uz uplne zoufala, 2. Trida a byla jediny tyden ve skole.. Spalova angina, prudusky a kasel, ted zanet stredniho ucha.. Pediatr ma jedinoj mantru “musi se vytrhnout” mandle a dite eliminovat z kolektivu.. Copak to jde? Jsem zoufala uz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
19.10.23 10:39
@Dzinovka píše:
Ja jsem uz uplne zoufala, 2. Trida a byla jediny tyden ve skole.. Spalova angina, prudusky a kasel, ted zanet stredniho ucha.. Pediatr ma jedinoj mantru “musi se vytrhnout” mandle a dite eliminovat z kolektivu.. Copak to jde? Jsem zoufala uz..

No a ted ho v tom kolektivu mas? Nebo ho mas „trpiciho“ doma? Pediatr te mandli nerozumi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
19.10.23 11:13

@Cuddy Ahoj, ne, jsme od srpna doma.. Druhe ditko chodi do skoly, takze obcas neco prinese
A mala to chytne.. Zda pediatr rozumim.. Ja nevim… Prosazuje jineho ORL nez ke kteremu chodime.. Nazory naseho moc nebere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí