Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
1. dbát na odpočinek
2. zkus začít s všímavostí/mindfullnes https://praveted.info/…_mindfulness
3. rybí tuk neuškodí - okolo 10-20 g denně.
@Mamhlucnehosouseda píše:
Jsi pretizena.
Nejsem. Opravdu ne. Mám klid a pohodu. Děje se mi to i na dovolene.
Mám to úplně stejně… Je mi 32
sama nevím co s tím, chlap na mě občas kouká jak na blázna už… Od ty doby co jsem na RD, tak je to horší a horší..
@Cucajz píše:
Mám to úplně stejně… Je mi 32sama nevím co s tím, chlap na mě občas kouká jak na blázna už… Od ty doby co jsem na RD, tak je to horší a horší..
Chlap už je zvyklý. Nejhorší je, že už se ani neopravím. Protože někdy nahradím nesmysl nesmyslem.
Dneska jsem třeba kolegyni řekla, že musíme rozdat okna. Chtěla jsem jít na svacinu, ale myslela jsem na to, že musíme otevřít okno a roznést nějaké papíry.
@Anonymní píše:
Chlap už je zvyklý. Nejhorší je, že už se ani neopravím. Protože někdy nahradím nesmysl nesmyslem.
Dneska jsem třeba kolegyni řekla, že musíme rozdat okna. Chtěla jsem jít na svacinu, ale myslela jsem na to, že musíme otevřít okno a roznést nějaké papíry.
Já doufám, že u mě za to „může“ RD a jakmile se vrátím do práce a zase více zaměstnám hlavu, tak se to snad zlepší
nebo se tím aspoň uklidňuju ![]()
Ja to teda nemam celý život, začalo mi to nedávno k tomu poruchy pameti, výpadky a jiné problémy a léčím se s tím na neurologii. Teda jsem ve fázi vyšetřování a chodím má cvičení pameti a soustředění.
@Annabela11 píše:
To slyším poprvé…
Šťastná to žena. Kolem mě nás takových je víc.
Mám taky. Zatím nejhorší období je, co jsem doma s dětma. Snad se to s návratem do práce trochu zlepší.
Myslím, že budu mít nějaké dys nebo něco, protože mam par problémů i s pravopisem. Když píšu, dělám mezery nepatří nebo dokonce čtu jiné slovo než je napsané, prohazuji písmenka…
@Anonymní píše: Šťastná to žena. Kolem mě nás takových je víc.
Tak jasně že občas někdo něco plácne já taky ale není to tak hrozný
@Annabela11 píše:
Tak jasně že občas někdo něco plácne já taky ale není to tak hrozný
U mě několikrát denně.
Asi to bude i soustředěním, myslím na xy věcí, takže mozek je o xy kroků dál než pusa.
Ale to bude jen část problému. Teď nemyslím na nic a místo snídat jsem poslala děti koupat.
Mám celoživotní problém, co se s věkem zhoršuje. Mám rychlejší hlavu než pusu. Část placam úplné nesmysly.
Dneska jsem poslala syna smazat boty (chtěla jsem, aby je uklidil), peču v pračce, místo do školy je posílám do sauny… Teď jsem mu řekla, že má vyndat žraloka. Chtěla jsem box na svačinu.
Ptala jsem se už i praktika. Pokud to mam celoživotně, tak to je podle něj v pohodě.
Ale mě to štve. Často můj projev připomíná někoho s Tourettovym syndromem, kdy ze mě padají nesmysly.
Máte tip na vitamíny, co by mohly aspoň trochu pomoct?