Často říkám nesmysly

Anonymní
26.1.23 19:51

Často říkám nesmysly

Mám celoživotní problém, co se s věkem zhoršuje. Mám rychlejší hlavu než pusu. Část placam úplné nesmysly.
Dneska jsem poslala syna smazat boty (chtěla jsem, aby je uklidil), peču v pračce, místo do školy je posílám do sauny… Teď jsem mu řekla, že má vyndat žraloka. Chtěla jsem box na svačinu.
Ptala jsem se už i praktika. Pokud to mam celoživotně, tak to je podle něj v pohodě.
Ale mě to štve. Často můj projev připomíná někoho s Tourettovym syndromem, kdy ze mě padají nesmysly.
Máte tip na vitamíny, co by mohly aspoň trochu pomoct?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.1.23 20:04

Jsi pretizena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.1.23 20:09

1. dbát na odpočinek
2. zkus začít s všímavostí/mindfullnes https://praveted.info/…_mindfulness
3. rybí tuk neuškodí - okolo 10-20 g denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 20:12
@Mamhlucnehosouseda píše:
Jsi pretizena.

Nejsem. Opravdu ne. Mám klid a pohodu. Děje se mi to i na dovolene.

• Citovat
  • Upravit
1194
26.1.23 20:29

Mám to úplně stejně… Je mi 32 :nevim: sama nevím co s tím, chlap na mě občas kouká jak na blázna už… Od ty doby co jsem na RD, tak je to horší a horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 20:37
@Cucajz píše:
Mám to úplně stejně… Je mi 32 :nevim: sama nevím co s tím, chlap na mě občas kouká jak na blázna už… Od ty doby co jsem na RD, tak je to horší a horší..

Chlap už je zvyklý. Nejhorší je, že už se ani neopravím. Protože někdy nahradím nesmysl nesmyslem.
Dneska jsem třeba kolegyni řekla, že musíme rozdat okna. Chtěla jsem jít na svacinu, ale myslela jsem na to, že musíme otevřít okno a roznést nějaké papíry.

• Citovat
  • Upravit
1194
26.1.23 20:40
@Anonymní píše:
Chlap už je zvyklý. Nejhorší je, že už se ani neopravím. Protože někdy nahradím nesmysl nesmyslem.
Dneska jsem třeba kolegyni řekla, že musíme rozdat okna. Chtěla jsem jít na svacinu, ale myslela jsem na to, že musíme otevřít okno a roznést nějaké papíry.

Já doufám, že u mě za to „může“ RD a jakmile se vrátím do práce a zase více zaměstnám hlavu, tak se to snad zlepší :nevim: nebo se tím aspoň uklidňuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 20:41

@Cucajz já to dělala už na VŠ.

• Citovat
  • Upravit
669
26.1.23 20:47

ADHD? Tam je mimo jiné verbální impulsivita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.23 05:12

Ja to teda nemam celý život, začalo mi to nedávno k tomu poruchy pameti, výpadky a jiné problémy a léčím se s tím na neurologii. Teda jsem ve fázi vyšetřování a chodím má cvičení pameti a soustředění.

• Citovat
  • Upravit
14313
27.1.23 06:39

To slyším poprvé 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.23 09:17
@Annabela11 píše:
To slyším poprvé 8o

Šťastná to žena. Kolem mě nás takových je víc.

• Citovat
  • Upravit
675
27.1.23 09:41

Mám taky. Zatím nejhorší období je, co jsem doma s dětma. Snad se to s návratem do práce trochu zlepší.
Myslím, že budu mít nějaké dys nebo něco, protože mam par problémů i s pravopisem. Když píšu, dělám mezery nepatří nebo dokonce čtu jiné slovo než je napsané, prohazuji písmenka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.1.23 07:21
@Anonymní píše: Šťastná to žena. Kolem mě nás takových je víc.

Tak jasně že občas někdo něco plácne já taky ale není to tak hrozný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.23 08:20
@Annabela11 píše:
Tak jasně že občas někdo něco plácne já taky ale není to tak hrozný

U mě několikrát denně.
Asi to bude i soustředěním, myslím na xy věcí, takže mozek je o xy kroků dál než pusa.
Ale to bude jen část problému. Teď nemyslím na nic a místo snídat jsem poslala děti koupat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová