Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj,
omlouvám se za téma, ale sama už si nevím rady.
Vím, že na tenhle dotaz by mi nejlépe odpověděl lékař, ale to jsem zkoušela a doktorka nad tím mávla rukou s tím, že někde dělám dietní chybu.Poslední cca rok trpím na časté průjmy. Téměř každý den, trvá to třeba jen hodinu a potom jsem zase v pohodě, ale je to nepříjemný. Z ničeho nic dostanu šílené křeče do břicha, udělá se mi špatně od žaludku, je mi na zvracení a teče ze mě žlutá voda, občas trochu hustější. Někdy je to jen jednorázové, někdy se to opakuje třeba 3× a potom je klid. Snažím se hlídat jídlo, ale nevypozorovala jsem žádnou potravinu, která by to konkrétně způsobovala. Bojím se kamkoli jít, protože nikdy nevím, kdy to na mě přijde a jakmile to přijde, je to otázka chviličky a musím na WC. Takže můj život se poslední rok točí jen domov, práce a rychlý nákup a léky proti průjmu
.
Nemáte někdo zkušenost či radu, jak s tím bojovat?
Děkuji
Sla bych znovu k obvodni, at da zadanku na gastro. Muze to byt cokoliv, ja mela nekolikahodinove prujmy a byl z toho Crohn
@vokishka píše:
Sla bych znovu k obvodni, at da zadanku na gastro. Muze to byt cokoliv, ja mela nekolikahodinove prujmy a byl z toho Crohn
Děkuji za reakci. Crohna se právě dost děsím. Tím spíše mě překvapuje laxní přístup lékařky, která mi doporučuje jen živočišné uhlí
. Zkusím za ní zajít znovu.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Vím, že na tenhle dotaz by mi nejlépe odpověděl lékař, ale to jsem zkoušela a doktorka nad tím mávla rukou s tím, že někde dělám dietní chybu.Poslední cca rok trpím na časté průjmy. Téměř každý den, trvá to třeba jen hodinu a potom jsem zase v pohodě, ale je to nepříjemný. Z ničeho nic dostanu šílené křeče do břicha, udělá se mi špatně od žaludku, je mi na zvracení a teče ze mě žlutá voda, občas trochu hustější. Někdy je to jen jednorázové, někdy se to opakuje třeba 3× a potom je klid. Snažím se hlídat jídlo, ale nevypozorovala jsem žádnou potravinu, která by to konkrétně způsobovala. Bojím se kamkoli jít, protože nikdy nevím, kdy to na mě přijde a jakmile to přijde, je to otázka chviličky a musím na WC. Takže můj život se poslední rok točí jen domov, práce a rychlý nákup a léky proti průjmu
.
Děkuji
Pokud nedržís nějakou low nebo bezlepkovou dietu kde chybí sacharidy. Šla bych k lékaři na krevní testy.
Ahoj,
.
Vím, že na tenhle dotaz by mi nejlépe odpověděl lékař, ale to jsem zkoušela a doktorka nad tím mávla rukou s tím, že někde dělám dietní chybu
Poslední cca rok trpím na časté průjmy. Téměř každý den, trvá to třeba jen hodinu a potom jsem zase v pohodě, ale je to nepříjemný. Z ničeho nic dostanu šílené křeče do břicha, udělá se mi špatně od žaludku, je mi na zvracení a teče ze mě žlutá voda, občas trochu hustější. Někdy je to jen jednorázové, někdy se to opakuje třeba 3× a potom je klid. Snažím se hlídat jídlo, ale nevypozorovala jsem žádnou potravinu, která by to konkrétně způsobovala. Bojím se kamkoli jít, protože nikdy nevím, kdy to na mě přijde a jakmile to přijde, je to otázka chviličky a musím na WC. Takže můj život se poslední rok točí jen domov, práce a rychlý nákup a léky proti průjmu
.
Děkuji