Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
cca měsíc zpátky jsem tu zakládala diskuzi ohledně hospitalizace tatínka v nemocnici, potom, co jsme ho našli ležet v koupelně v bezvědomí. Doktoři měli teorie ohledně mrtvice, alzhaimera a dalších nemocí, nakonec se z toho vyklubal herpetický zánět mozku. Tatínek je na tom lépe, už normálně komunikuje, čte si, luští, stále je v nemocnici. Na diagnózu doktoři přišli teprve před týdnem. Tatínek má poruchu polykání, momentálně má sondu do břicha. Jinak se už po domluvě se socialni pracovnicí podala žádost o pobyt v rehabilitačním ústavu, aby byl tatínek soběstačný. Chodí s chodítkem s pomocí sester, ale sám to ještě nezvládne. Příjde mi, že komunikuje a vnímá i lépe i než předtím, než jsme ho našli v tom bezvědomí, což je skvělé. ![]()
Chtěla jsem se s Vámi poradit, jestli někdo nemá zkušenosti přímo s touto nemocí, jak vypadá život po, atd, cokoliv. Pak jsem se chtěla poradit i o tom, kam ho “dát” (špatný výraz, ano vím, ale s tatínkem vše probírám a nechává mi volnou ruku) po pobytu v nemocnici, to rehabilitační centrum (konkrétně v Luži) má skvělé recenze, ale pokud by byla plná obsazenost, druhá možnost je Ldn poblíž našeho města, to se mi moc ale nelíbí. Má i špatné recenze… radši pro tatínka najdu něco, co je daleko, ale kvalitní. ![]()
Jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo, i když člověka neustále napadají myšlenky typu, jestli jsem ho nenakazila nějak já, nebo přítel, když jsme ho navštěvovali před tím incidentem, ale to nemá cenu řešit, jen si to musím furt připominat. ![]()
Děkuji moc všem za případné zkušenosti, rady ![]()
Na rehabilitaci po onemocnění mozku je dobrá rehabilitační léčebna Jánské Lázně.
@sandy654 Kvalitní rehabilitační ústav je např. v Kladrubech u Vlašimi, pak v Hrabyni nebo v Chuchelné na Opavsku. Pak ještě rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí nebo Slapy. Na LDN bych tatínka rozhodně neumisťovala.
Ještě je rehabilitační )stav v Jevíčku nebo v Hostinném. Ať fyzioterapie tatínkovi pomůže.
Děkuji moc ![]()
Na vše se podívám a podrobně pročtu ![]()
Snad vyberu to nejlepší pro něj ![]()