Dobrat antibiotika?

Anonymní
6.5.23 17:26

Dobrat antibiotika?

Ahojte mám těžkou chřipku, předepsané antibiotika amoksiklav(penicililin), beru pátý den ale už před dvěma mě začal trápit průjem…ve střevech pořád cítím masakralni pohyb…když něco sním hned jdu na velkou a teče to ze mne. Volal jsem doktorovi tak mě poslal erecept na nějaký kapky asi…jenže v lékárně je neměli tak mi dali imodium…

A já se ptám zastaví imodium moji stolici? Mám dobrat ty antibiotika? Už jsem z toho nesvuj…cítím se hladově, ale zaroven nemam moc chut k jidlu…doktor bude až v úterý…

Jen podotknu že jsem měl opravdu těžkou chřipku…umíral jsem při 40 teplotách…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65091
6.5.23 17:31
@Anonymní píše:
Ahojte mám těžkou chřipku, předepsané antibiotika amoksiklav(penicililin), beru pátý den ale už před dvěma mě začal trápit průjem…ve střevech pořád cítím masakralni pohyb…když něco sním hned jdu na velkou a teče to ze mne. Volal jsem doktorovi tak mě poslal erecept na nějaký kapky asi…jenže v lékárně je neměli tak mi dali imodium…

A já se ptám zastaví imodium moji stolici? Mám dobrat ty antibiotika? Už jsem z toho nesvuj…cítím se hladově, ale zaroven nemam moc chut k jidlu…doktor bude až v úterý…

Jen podotknu že jsem měl opravdu těžkou chřipku…umíral jsem při 40 teplotách…

zkusila bych to imodium a zatím pokračovala v antibiotikách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
6.5.23 17:31

A probiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8450
6.5.23 17:32

Bereš probiotika? Ty by jsi měl začít brát během užívání antb + ještě několik dní po dobrání. Antibiotika bys měl dobrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
6.5.23 17:34

No tak na chřipku se antibiotika nedávají, ani na lehkou, ani na těžkou. Dělalo se nějaké CRP, nebo proč se nasazovala antibiotika? Amoksiklav je širokospektré antibiotikum a průjem je po něm často, je dobré brát s antibiotiky probiotika. Imodium je na průjem po antibiotikách nevhodné.
Pokud jsi měl virozu, tak antibiotika nepotřebuješ, pokud máš bakteriální infekci tak bys je měl dobrat, případně vyměnit za jiná. Jak rychle ti po antibiotikách klesla ta teplota?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
6.5.23 17:35
@Lucka1111 píše:
No tak na chřipku se antibiotika nedávají, ani na lehkou, ani na těžkou. Dělalo se nějaké CRP, nebo proč se nasazovala antibiotika? Amoksiklav je širokospektré antibiotikum a průjem je po něm často, je dobré brát s antibiotiky probiotika. Imodium je na průjem po antibiotikách nevhodné.
Pokud jsi měl virozu, tak antibiotika nepotřebuješ, pokud máš bakteriální infekci tak bys je měl dobrat, případně vyměnit za jiná. Jak rychle ti po antibiotikách klesla ta teplota?

proč je Imodium nevhodné? Mně zabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
6.5.23 17:36
@vokishka píše:
zkusila bych to imodium a zatím pokračovala v antibiotikách

to není nejlepší rada. Obecně imodium průjem neléčí, jen zastaví střeva. Takže pokud potřebuješ s průjmem někam odcestovat, tak je to super lék, ale na infekční a postantibiotické průjmy je nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
6.5.23 17:40
@Lucka1111 píše:
to není nejlepší rada. Obecně imodium průjem neléčí, jen zastaví střeva. Takže pokud potřebuješ s průjmem někam odcestovat, tak je to super lék, ale na infekční a postantibiotické průjmy je nevhodné.

a jaký je v tom rozdíl. On stačí třeba jeden den braní a průjem přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
6.5.23 17:43

Idealne dobrat ta antibiotika…
doporucuje se i urcita strava pri uzivani atb.. pokud uz te vsak trapi prujem, jedla bych zpocatku dietne (vygooglis strava pri prujmu) a pridala k tomu co nejdrive probiotika z lekarny a to by melo pomoci

• Citovat
  • Upravit
34322
6.5.23 17:53

Kdyz to z tebe tece, tak fakt nejist aspon den nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.23 17:57
@Lucka1111 píše:

Za 2-3 dny mě klesla teplota

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 18:00
@Stará známá píše:
Idealne dobrat ta antibiotika…
doporucuje se i urcita strava pri uzivani atb.. pokud uz te vsak trapi prujem, jedla bych zpocatku dietne (vygooglis strava pri prujmu) a pridala k tomu co nejdrive probiotika z lekarny a to by melo pomoci
beru bioptron a i to imodium…ale nemění se nic…antibiotika říkal že se nedávají ale i přesto mi je dal asi když mě viděl…CRP Jsem měl 7 což je dobré tak nevím proč mi je dával…po prvním užití antibiotika jsem se konečně vyspal a přestali mě bolet záda což byl pro mě zázrak
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 18:03
@Anonymní píše:
Za 2-3 dny mě klesla teplota

Kecám klesla další den z těch 40 na 37…pak ještě den a už ji nemám

• Citovat
  • Upravit
7950
6.5.23 18:07
@Anonymní píše:
beru bioptron a i to imodium…ale nemění se nic…antibiotika říkal že se nedávají ale i přesto mi je dal asi když mě viděl…CRP Jsem měl 7 což je dobré tak nevím proč mi je dával…po prvním užití antibiotika jsem se konečně vyspal a přestali mě bolet záda což byl pro mě zázrak

no takže to byla nejspíš viroza a ATB byla zbytečná, CRP 7 a efekt ihned po první dávce nesvědčí pro bakteriální infekci. No pokud je Ti krom průjmu úplně dobře, tak ta ATB klidně můžeš vysadit, 5 dní by mělo stačit i v případě že by to byla nějaká bakteriální infekce. Sice většinou na bakteriální infekce doporučuji 7 dní, ale poslední dobou se odborná společnost přiklání ke zkracování doby léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
6.5.23 18:10
@vokishka píše:
a jaký je v tom rozdíl. On stačí třeba jeden den braní a průjem přestane.

Rozdíl je v tom velký. Jednou z nejhorších komplikací užívání antibiotik je pseudomembranozní colitida. A tam jsou léky které zastaví peristaltiku střeva vyloženě kontraindikované protože stav zhoršují.
Já osobně bych si na průjem po ATB Imodium nevzala a nikomu nedoporučila. Vzala bych si Hylak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí