Dotaz pro zubaře, je zde někdo zubař?

Anonymní
6.5.23 14:51

dotaz pro zubaře, je zde někdo zubař?

Měla bych rychlý dotaz na zubaře, jste tady někdo prosím zubař?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.5.23 15:16
@Anonymní píše:
Měla bych rychlý dotaz na zubaře, jste tady někdo prosím zubař?

Ano, já jsem zubařka. Klidně se ptejte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 15:47

Děkuji, že jste se ozvala, chtěla jsem se informovat, mám na horní osmičce kaz u krčku, směrem k tváři, lze tento kaz opravit nebo je nutná extrakce? Jsem z oboru, ale zubní technik a v mládí jsem byla u křesla, kdy se pacient svíjel při trhání bolestí a přiznám se, že mám od té doby z trhání strach…:-(, jinak mi ošetření u zubaře nijak nevadí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 16:04
@Anonymní píše:
Ano, já jsem zubařka. Klidně se ptejte.

Mohla bych se také na něco zeptat? 🙏

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
6.5.23 16:06
@Anonymní píše:
Děkuji, že jste se ozvala, chtěla jsem se informovat, mám na horní osmičce kaz u krčku, směrem k tváři, lze tento kaz opravit nebo je nutná extrakce? Jsem z oboru, ale zubní technik a v mládí jsem byla u křesla, kdy se pacient svíjel při trhání bolestí a přiznám se, že mám od té doby z trhání strach…:-(, jinak mi ošetření u zubaře nijak nevadí…

Já měla na každé straně jeden velkej, a v pohode mi to osetrili.

• Citovat
  • Upravit
14210
6.5.23 16:32
@Anonymní píše:

co se týká trhání, tak hodně záleží na tom, kdo to dělá. Já mám vytržené všechny osmičky a první dvě byl horor a druhé dvě mi trhali už jinde a ani jsem o tom nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.23 17:39
@Anonymní píše:

Tak pokud by to byl nějaký normální kaz, tak bych to, pokud si to pacient přeje, klidně opravila. Není důvod to neudělat. Extrakci bych mu jednoznačně doporučila pouze v případě, že by zub byl už v dezolátním stavu nebo v případě zjevného zánětu.
Nicméně vím, že někteří kolegové se opravám osmiček brání a dávají přednost trhání. To je prostě fakt.
A pokud jde o to trhání, tak za normálních okolností, pokud se to správně umrtví a pokud to ošetřující zubař (ideálně stomatochirurg) umí, tak byste o zákroku opravdu neměla vůbec vědět - přesně jak píše @Jolynka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 17:40
@Anonymní píše:
Mohla bych se také na něco zeptat? 🙏

Jistě že ano :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 18:01
@Anonymní píše:
Jistě že ano :kytka:

Mám také problém s osmičkou, kaz taktéž u krčku. Mám už plánované vytržení a to za 14 dní, akorát mi občas bolí čelist horní i dolní? Mohlo by to být právě od téhle osmičky? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 18:10
@Anonymní píše:
Mám také problém s osmičkou, kaz taktéž u krčku. Mám už plánované vytržení a to za 14 dní, akorát mi občas bolí čelist horní i dolní? Mohlo by to být právě od téhle osmičky? Děkuji

Určitě to od ní může být, ale taky nemusí. To si takhle netroufám odhadovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.23 19:40
@Anonymní píše:
Tak pokud by to byl nějaký normální kaz, tak bych to, pokud si to pacient přeje, klidně opravila. Není důvod to neudělat. Extrakci bych mu jednoznačně doporučila pouze v případě, že by zub byl už v dezolátním stavu nebo v případě zjevného zánětu.
Nicméně vím, že někteří kolegové se opravám osmiček brání a dávají přednost trhání. To je prostě fakt.
A pokud jde o to trhání, tak za normálních okolností, pokud se to správně umrtví a pokud to ošetřující zubař (ideálně stomatochirurg) umí, tak byste o zákroku opravdu neměla vůbec vědět - přesně jak píše @Jolynka

moc děkuji za cenné informace :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí