Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, už budu mít třetí den kanylu, přes kterou mi podávají antibiotika. Ze začátku to vůbec nebolelo, jen jsem cítila takový tlak, výplachy taky v pohodě.. ale teď, mám pocit že se zblázním jak to bolí, nebolí mě to ani v místě vpichu, ale jakoby vnější strana ruky a vystřeluje mi to až do ramene. Sestřička mi na to jen řekla, že je to divné. Bolest po několika minutách odezní, ale i tak se mi to zdá divné. Nemyslím si že by to mělo až takhle bolet. Stalo se vám to někdy taky a co se s tím dalo dělat prosím?? Předem děkuji
@DuleziteProsim jo.. nedávno při porodu. Opakované mi to museli prepichnout, páč mi praskaly žíly atd ![]()
@Vladusxx dnes ráno jsem se vzbudila, bolela mě celá ruka, nemohla jsem s ní moc pohnout. Tak mi to teda přepíchli konečně. No mám to nateklé jak prase🙉
Nebo infuze tekla mimo cévu. Sice moderní infuzní pumpy by měly toto umět detekovat, ale nic není 100%.
Byla jsem teď v nemocnici a kanyla mě bolela úplně strašně, v noci mě to budilo snad každou hodinu a bolela mě úplně celá ruka, rameno, byla to hruza. Po chvilce to vzdycky přešlo a potom nanovo ![]()
@DuleziteProsim píše:
@Vladusxx dnes ráno jsem se vzbudila, bolela mě celá ruka, nemohla jsem s ní moc pohnout. Tak mi to teda přepíchli konečně. No mám to nateklé jak prase🙉
Chudacku
![]()
Měli by ti to prepichnout jinam. Dceři se takhle neustále ptali, jeslti ji to neboli, kontrolovali otok a barvu. Když cokoliv z toho nebylo dobre, dali kanylu jinam. Prepichavali ji to snad obden, jen jednou to vydrželo ynad 3 dny.
@DuleziteProsim buď ATB podráždily tu žilu a ta se zanítila nebo to možná pak už teklo vedle..každopádně je dobře že to prepichli..doufám že ti tu bolavou ruku taky něčím namažou…ibu-hepa, heparoid nebo něco podobneho
Kanyla by nemela byt citit. Na dotek ano, ale jinak by pacient nemel vedet, ze ji ma.
Me ted v nemocnici napichla sestra kanylu na oddeleni. Rikam ji, ze to boli, jestli je to OK, ona, ze to proste boli. Na operacnim mi to sestra sama prepichla, ze to na oddeleni nenapichla dobre. Tu druhou kanylu jsem vubec necitila. ![]()
Bolet by to nemělo a už vůbec ne, když do toho nic neteče. Mně se občas stalo, že jsem cítila pálení, když se tekutina pouštěla kanylou moc rychle, ale to stačilo zpomalit a bylo to ok.