Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lucka1111 píše:
Rozdíl je v tom velký. Jednou z nejhorších komplikací užívání antibiotik je pseudomembranozní colitida. A tam jsou léky které zastaví peristaltiku střeva vyloženě kontraindikované protože stav zhoršují.
Já osobně bych si na průjem po ATB Imodium nevzala a nikomu nedoporučila. Vzala bych si Hylak.
Hylak je hnusný
a co vím, nebyl k sehnání, možná už je. Ale vím, že jsi doktorka a tvé rady jsou správné
to je jen taková moje malá rebelie
@Lucka1111 Mohu se, prosím, přidat s dotazem? 10letý syn, má od včerejška nasazen Sumamet, na anginu ( testem u mudr prokázán streptokok). Včera večer, po první dávce atb (ta byla včera v 10 30 dopo) jsem si všimla drobné červené krupičky na jeho zádech a mírně v obličeji, pod očima. Dala jsem antihistaminika, dnes ráno pořád vyrážka, na pohotovosti nám bylo řečeno, že je to reakce na streptokoka, ne na atb. Ted má syn prujem. Bere Biopron, už od včerejška. Jaký je Váš názor? Jedná se o alergii na tato atb?
@vokishka píše:
Hylak je hnusnýa co vím, nebyl k sehnání, možná už je. Ale vím, že jsi doktorka a tvé rady jsou správné
Kdo je doktorka? Hylak tu mám to je pěkný hnus…tak já nevím jestli vysadit antibiotika nebo ne ![]()
@Anonymní píše:
Kdo je doktorka? Hylak tu mám to je pěkný hnus…tak já nevím jestli vysadit antibiotika nebo ne
Lucka je doktorka
@Anonymní píše:
Kdo je doktorka? Hylak tu mám to je pěkný hnus…tak já nevím jestli vysadit antibiotika nebo ne
vždyt ti to napsala
@Anonymní píše:
@Lucka1111 Mohu se, prosím, přidat s dotazem? 10letý syn, má od včerejška nasazen Sumamet, na anginu ( testem u mudr prokázán streptokok). Včera večer, po první dávce atb (ta byla včera v 10 30 dopo) jsem si všimla drobné červené krupičky na jeho zádech a mírně v obličeji, pod očima. Dala jsem antihistaminika, dnes ráno pořád vyrážka, na pohotovosti nám bylo řečeno, že je to reakce na streptokoka, ne na atb. Ted má syn prujem. Bere Biopron, už od včerejška. Jaký je Váš názor? Jedná se o alergii na tato atb?
Jestli má hnisavého streptokoka a k tomu vyrážku, tak to asi bude spála. Proč nemá Penicilin? je alergický nebo opět nebyl k sehnání? U nás totiž tento týden kupodivu byl. Předtím dlouho ne. Ten průjem může být po antibiotikách, záleží asi jak moc je výrazný, jestli lítá pořád, tak bych asi zvážila změnu antibiotik, pokud má spíš jen občas řidší stolici, tak bych vydržela.
@Lucka1111 píše:
Já osobně bych si na průjem po ATB Imodium nevzala a nikomu nedoporučila. Vzala bych si Hylak.
Taky bych se s dovolením zeptala:
Co Smecta nebo Endiaron… ty by šly? ![]()
@Lucka1111 moc děkuju za odpověd. Penicilin prý není, ptala jsem se. Jaký je to streptokok, to, bohužel nevím, ale malinový jazyk, zatím nemá… Sumamet zabere i na spálu? Ma balení šesti tablet…
@vokishka píše:
Hylak je hnusnýa co vím, nebyl k sehnání, možná už je. Ale vím, že jsi doktorka a tvé rady jsou správné
jo, bohužel Hylac není k dostání už víc jak půl roku, na chuť je hnusný, ale léčí excelentně
@Anonymní píše:
tak chceš se léčit, nebo si pochutnávat?
antibiotika vysazovat nemáš, a Hylac použij - ten krásně léčí střeva
@Moringa píše:
Taky bych se s dovolením zeptala:
Co Smecta nebo Endiaron… ty by šly?
u vás je k dostání Endiaron?
@Anonymní píše:
@Lucka1111 moc děkuju za odpověd. Penicilin prý není, ptala jsem se. Jaký je to streptokok, to, bohužel nevím, ale malinový jazyk, zatím nemá… Sumamet zabere i na spálu? Ma balení šesti tablet…
měl by zabrat taky, může tam být rezistence, která bohužel na tuto skupinu antibiotik stoupá (ale pořád jsou to léky druhé volby po penicilinu) a tím jak pořád chybí ten penicilin tak to bude horší. Ale většina streptokoků je zatím citlivých na makrolidy, tedy i Sumamed.
@stinga píše:
na ty postantibiotické průjmy je hylak podle mě lék číslo jedna.
@stinga píše:
kde ten hylak teda vezme, když píšeš, že není půl roku
@Lucka1111 co jineho kromě hylaku bys doporucila na ten prujem, hylak má půl roku vypadek, stejně tak endiaron.