Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lucka1111 píše:
měl by zabrat taky, může tam být rezistence, která bohužel na tuto skupinu antibiotik stoupá (ale pořád jsou to léky druhé volby po penicilinu) a tím jak pořád chybí ten penicilin tak to bude horší. Ale většina streptokoků je zatím citlivých na makrolidy, tedy i Sumamed.
ted jsem četla nějaké tweety od doktorů, že vydali poslední SUmamed široko daleko a nikdo nemá. To je děs, léčit podle toho, co zrovna mají
@Moringa píše:
Taky bych se s dovolením zeptala:
Co Smecta nebo Endiaron… ty by šly?
Smecta je dobrá. Endiaron já moc nepoužívám, mám pocit že moc nepomáhá, nicméně určitě se použít dá. Pak je ještě dobrý Tasectan. A v případě nějakých dlouhých na nic nereagujících průjmů po antibiotikách bych asi zvolila Normix, což je sice taky antibiotikum, ale působí na ty bakterie, které se tam pomnoží po zničení té správné mikroflory. Ale to v naprosté většině případů není potřeba.
@stinga píše:
u vás je k dostání Endiaron?
No před čtrnácti dny jsem objednávala v Gigalékárně a zrovna ho tam měli, tak jsem si ho přihodila do košíku (rovnou dvě balení)… ale koukám, že teď už ho tam zase nemají… ![]()
@vokishka píše:
kde ten hylak teda vezme, když píšeš, že není půl roku
Vzdy psala, ze ho ma, ale je hnusny…
@Moringa píše:
No před čtrnácti dny jsem objednávala v Gigalékárně a zrovna ho tam měli, tak jsem si ho přihodila do košíku (rovnou dvě balení)… ale koukám, že teď už ho tam zase nemají…
moje mamka koupila u nás asi před měsícem 1 balení, víc nedávali, platíčko jsme dali babičce do DD a druhé máme doma pro 3 dospělé, mamka už z toho odebírala
@j.a.n.i1 píše:
přehlídla jsem, promin. Ale asi je to chlap ![]()
@j.a.n.i1 píše:
zakladatel je kluk? ne?
@vokishka píše:
přehlídla jsem, promin. Ale asi je to chlap
Tak to jsem prehlidla zas ja
nejak tu automaticky cekam babinec. Krom znamych firem.
@Anonymní píše:
Ahojte mám těžkou chřipku, předepsané antibiotika amoksiklav(penicililin), beru pátý den ale už před dvěma mě začal trápit průjem…ve střevech pořád cítím masakralni pohyb…když něco sním hned jdu na velkou a teče to ze mne. Volal jsem doktorovi tak mě poslal erecept na nějaký kapky asi…jenže v lékárně je neměli tak mi dali imodium…A já se ptám zastaví imodium moji stolici? Mám dobrat ty antibiotika? Už jsem z toho nesvuj…cítím se hladově, ale zaroven nemam moc chut k jidlu…doktor bude až v úterý…
Jen podotknu že jsem měl opravdu těžkou chřipku…umíral jsem při 40 teplotách…
Nechápu, proč někdo u běžných nemocí dává anonymní příspěvek. To nejsou citlivé údaje, že že někdo dostane chřipku nebo má střevní potíže po antibiotikách. Anonymitu bych nechal pro chronické nemoci a ne virózy, chřipky nebo covid. Nebo pro gynekologické potíže, ale ne třeba pro to, že někdo má zlomený prst a řeší potíže kolem něj přes internet.
@vokishka píše:
ted jsem četla nějaké tweety od doktorů, že vydali poslední SUmamed široko daleko a nikdo nemá. To je děs, léčit podle toho, co zrovna mají
to mě moc netrápí, já Azitromycin skoro nepoužívám,, i když ho všichni chtějí protože je třídenní. Sice se bere 3 dny, ale v těle se hromadí minimálně týden. Já ho nenapsala už dlouho. Klacidu je snad ještě všude dost. Azitromycin píšu těm co bych jim dala Klacid, ale je pro ně nevhodný (bohužel má dost lékových interakcí). Mě nejvíc znepokojuje to že není Penicilin a že je i problém s Amoxicilinem a Augmentinem.
Ovšem souhlasím že je problém léčit jen tím co mají. v pondělí jsem sloužila pohotovost a otevřená jen jedna lékárna v okolí. A tak jsem volala co tam mají, že potřebuju něco na angínu. Takže 3 balení penicilinu 0,8 - tedy dětského, takže jsem pánovi napsala 2 balení a rázem v lékárně skoro nic nezbylo. A krom Klacidu a Doxycilinu měli jen asi 5 balení Zinnatu, jinak vůbec nic. Já tam volala ráno, takže pokud někdo potřeboval antibiotika odpoledne mohlo to být horší.
@stinga píše:
tak chceš se léčit, nebo si pochutnávat?
antibiotika vysazovat nemáš, a Hylac použij - ten krásně léčí střeva
Koukal jsem že je prošlý půl roku nevadí? A doktorka Jana říkala vysadit antibiotika
@stinga píše:
moje mamka koupila u nás asi před měsícem 1 balení, víc nedávali, platíčko jsme dali babičce do DD a druhé máme doma pro 3 dospělé, mamka už z toho odebírala
Když jsem ho před těmi cca 14 dny objednávala, tak jsem schválně pro zajímavost koukala na Heureku, a měli ho tehdy i v jiných online lékárnách… tak jsem si říkala, že konečně bude normálně k dispozici, ale koukám, že se zásoby zase rychle vyčerpaly… teď ho vidím jen ve dvou online lékárnách, v jedné za 350 Kč a ve druhé za 448 Kč - slušně přepálené ceny
, v té Gigalékarně ho měli za 260 Kč…
@Anonymní píše:
Koukal jsem že je prošlý půl roku nevadí? A doktorka Jana říkala vysadit antibiotika
jaká Jana? psala to Lucka
@Moringa píše:
Když jsem ho před těmi cca 14 dny objednávala, tak jsem schválně pro zajímavost koukala na Heureku, a měli ho tehdy i v jiných online lékárnách… tak jsem si říkala, že konečně bude normálně k dispozici, ale koukám, že se zásoby zase rychle vyčerpaly… teď ho vidím jen ve dvou online lékárnách, v jedné za 350 Kč a ve druhé za 448 Kč - slušně přepálené ceny, v té Gigalékarně ho měli za 260 Kč…
to jsou teda ceny, to teda fakt zlaté Imodium
stálo kolem 150 korun