Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky poraďte, máte někdo zkušenost s touhle sedačkou 9-25 kg?Chceme ji koupit aby vydržela aspoň do 7 let věku ale nechceme sedadačku 9-36 kg.
Prý prošla testy na dobrou jako maxi cosi.
Ahoj,
my máme TUTO
Jsme s ní tak na 80% spokojeni. Největší nevýhodu vidím v tom, že ten potah jde hrozně špatně sundat a po vyprání nandat. Pak štelování pásů, když je prcek větší a je je třeba přenastavit je taky trochu složitý a na dlouho. Možná jsme si na to neuměli dobře zajít, ale fakt to pytlíkujeme vždycky hrozně dlouho.
Ale jinak je fajn, polohovatelná, obě děti v ni byly dřív než v roce, od těch 9 kg použitelná v pohodě. Když se dá do odpočívací polohy, tak je to hodně srovnatelné s vajíčkem. My jsme volili sedačku s Iso-fixem, jsem posedlá bezpečím v autě, při té dnešní situaci na silnicích
…
A pak ještě jeden postřeh…je dost vysoko, takže 4-leté dítě do ní bude špatně nastupovat. Pro naši malou jsme koupili Römera, když jí byly necelé 3 roky. Takže do 7 let určitě nevydrží. Ani velikostně by asi nebyla vhodná. Máme Peugeot 807, velké rodinné auto a i tak, když tam seděla v necelých 3 letech v této sedačce, tak okopávala přední sedačku a ta musela být posunutá dost dopředu, aby se jí tam ty nohy vešly.
Když to ale shrnu, tak je to bezpečná sedačka, potah dobře udržovatelný až na manipulaci s ním (o sundávání a nadávání jsem psala výše), pro dítě pohodlná. Máme jí 3 roky, vše funguje dobře a bez problémů.
A protože vím, že na všem se něco najde, tak já bych ti tuhle sedačku doporučila. (Třeba změnili systém sundávání potahů a bude po problému
)
Rozhodovali jsme se mezi touto autosedačkou a mezi Römerem.
Ačkoliv nám ji paní prodavačka vnucovala, že je lepší, nám se to tak nezdálo a nakonec máme Römer Highline - má taky své mouchy, není zas až tak úplně dokonalá, ale my jsme nadmíru spokojeni ![]()
jerryno, Casual Beat S ačkoliv je 9-25 tak určitě nevydrží do 7 let dítěte, výškou zad je stejná jako běžné 9-18, takže max. 4 roky
I s tou bezpečností to není jak píšeš, Beat S testovaná ani nebyla, pouze starší model Beat a ten měl jen 2 hvězdičky, takže zmíněné MC priori se 3 , nebo Tobi se 4 hvězdičkami jsou lepší.
Určitě bude bezpečnější sedačka 9-18( třeba ty od MC), nebo i sedačky 9-36- vžfyť tam i Britax Evolva 123, nebo STM, mají 3 hvězdičky.
Ahoj Cappy, jaké mouchy má sedačka Romer Highline? Chci teď kupovat romer, sice trendline, ale i tak mě to zajímá. Díky.