Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, letos s přítelem plánujeme svatbu, ale zatím nemůžeme sehnat catering. Místo máme zajištěné, ale stále se nemůžeme ztotožnit s cenou za catering.
Možná máme blahove představy, ale zatím se nám na naší poptávku nikdo neozval, tam kde jsme volali a meli schůzku, tak nás pan tlačil do toho, že pokud nevyužijeme od nich alkohol, tak do toho ani nepůjde, protože chtěl za tu akci minimálně přes 100 tisíc. My už samozřejmě máme alkohol nakoupenej vlastní, takže by se nám to logicky nevyplatilo platit 40tisic jen na alkoholu navic a mít vlastní za 25 ještě. Máme zhruba 40 lidí + 4 (kameraman, fotografové a dj), z toho 7 lidí budou děti do 10 let, takže ti alkohol pít nebudou. Chceme obsluhu v tom cateringu. Jaké máte zkušenosti? Hledáme někoho v Olomouckém kraji, ale kdyby dojel i odjinud, nevadí to. Jen jde o ty naše požadavky. Nechceme hlavně nějaké speciality, ale ať se ani nikdo o nic nemusí starat a je to za rozumné peníze. Je mi jasné, že se poslední rok hodně zdrazovalo, tak i oni mají větší výdaje, ale prostě nevím no. Děkuji za zkušenosti a tipy, pokud nějaké máte. Samozřejmě, že když nesezeneme nic podle nás, Budem muset vzít i tohle za vděk, ale chtěla bych znát i vaše zkušenosti. Dekuji
Kolegyně loni vdávaly dcery. Catering se počítalo 1200,– na hlavu za celý den (oběd, rauty, pití). Někdo byl pozvaný odpoledne a to byla pak snížená cena za hlavu. Vlastní alkohol jo. Ale za to se platí špuntovné. Jihomoravský kraj. Třeba bude Olomoucký levnější.
A špuntovné jsme týden zpět na ukončené za každé víno platili 70,–. To se taky bude lišit, ale počítat se s tím v restauraci musí.
Po nás to 15 let zpět nikdo nechtěl. Měli jsme svoje víno a slivovici. Stejně šlo nejvíc pivo u mojí rodiny. Babi tehdá dodala restauraci domácí slepice a nudle na polévku. Nebyl s tím problém. Prostě musíte hledat.
Na portálu beremese jsem si všimla, že na takového dotazy neodpovídají. Tak jsem zkusila tady. Právě nam vychazi catering bez alko a sladkého baru na osobu 1500, s alkoholem a sladkým barem by to vychazelo na 3000 na osobu a to mi přijde docela hodně. Nechceme zbytečně preplacet.
Známá taky neměla, cena šílená. Jediné co měli tak místo - roubenku.
Našla si tři ženské, které vařily, pekly no všechno okolo. (Od oběda po noc).meli to moc pěkné. Sladké bylo, slané bylo, smažené rizecky, spizy, obložené talíře, studene zeleninové, ovocné salaty, oběd teplý, pak raut a k tomu druhá večeře také teplá -myslim že samuraj jak se pilo tak to bodlo. Plus tři holčiny na obsluhu+pití. A byla spokojená. Ušetřili hodně moc peněz říkala.
Tak třeba to zkusit touto cestou..
Já taky takhle byla vypomoct"za barem" na svatbě. A bylo to fajn.
Držím palce ať se poštěstí a najdeš něco přijatelného ![]()
@MarieZacalova píše:
Na portálu beremese jsem si všimla, že na takového dotazy neodpovídají. Tak jsem zkusila tady. Právě nam vychazi catering bez alko a sladkého baru na osobu 1500, s alkoholem a sladkým barem by to vychazelo na 3000 na osobu a to mi přijde docela hodně. Nechceme zbytečně preplacet.
No. Kolegyně počítaly pouze jídlo a pití v restauraci. Kdyby se k tomu počítal dort, zákusky, koláčky atd. Tak by za cena za hlavu byla vyšší. Mají svůj vinný sklep obě. Takže krom toho špuntovného. Víno se nepočítalo a tvrdý alkohol se vyměnil za víno. Tak to taky se do finální ceny nepočítalo. Jinak by to byla prostě větší částka. S tím se počítá, že ta svatba se dnes prodraží.
S tím bych i pocitala, ale žádné složitosti jsme si nevymysleli. Opravdu jen základ s tím, že budem upravovat a jen za obyc nabídku 1500 na osobu mi přijde hodně, v tom nepočítám obsluhu, ta je zapocitana na dalších 15 tisíc. V té ceně nemá být absolutně žádné pití.
https://grandcatering.cz
Podle kamarádky jsou na Olomoucku nejlevnější.
Catering je velmi individuální, podle mne je nejlepší poptat někoho z okolí, jinak zaplatíte zbytečně za dovoz a dopravu. Pro Prahu 5 a okolí doporučuji www.mlynskydomov.cz