Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já měla být dnes s přítelem ten šel radši za kamarády do hasičarny..já jsem u rodiny a cítím se hrozně jak všichni slaví s kamarády atd… chytám takové úzkostne stavy..hrozné… Snažím se před rodinou tvářit že jsem v pohodě jelikož o mých psychických problémech neví… Pomáhá mi jen si s někým psát a přijít na jiné myšlenky..
Ale tohle je první Silvestr kdy se fakt cítím hrozně..
Já jsem poprvé za svůj dospělý život sama na Silvestra. Děcka vyletěla z hnízda.
Udělala jsem si sladké nudle, pár jednohubek, k pití tu mám vodu, čaj a kafe.
To, že je Silvestr, přece neznamená, že se všichni musí nutně bavit.
Píšu si se známými, bilancuju a užívám si klid.
@Eeelllaaa píše:
Já měla být dnes s přítelem ten šel radši za kamarády do hasičarny..já jsem u rodiny a cítím se hrozně jak všichni slaví s kamarády atd… chytám takové úzkostne stavy..hrozné… Snažím se před rodinou tvářit že jsem v pohodě jelikož o mých psychických problémech neví… Pomáhá mi jen si s někým psát a přijít na jiné myšlenky..
To mě mrzí, úzkostné stavy moc dobře znám, dnes je to však naštěstí spíš taková depčička…vlastně úplně stejné pocity jsem měla minulý měsíc, když byly moje narozeniny…
Ber to z té lepší stránky, přítel si dnes užije s kamarády a zítra bude s zase s Tebou, takže sama nejsi.
Silvestr je nucené veselí pro blbečky. U nás na malém sídlišti je plno idiotů, takže dělají bordel už od vánoc. Dnes pochopitelně nejvíc. Dělají ohňostroje na střeše našeho domu, před domem, děti tu lítají a házejí dělbuchy. Venkovní i domácí zvířata KO. ![]()
@Eeelllaaa píše:
A proč si nešla s ním?
Já jsem aktuálně se synem(nemocný,), manžel s druhým synem spí vedle v pokoji…jsem ráda, že nikde slavit nemusím, rachejtle mi vadí..
ad anonym- zítra supky dupky na procházku ven a bude líp. Co domácí zvířátko, máš? zvířecí kámoši jsou fajn…i třeba křeček,/králíček…
Já jsem taky sama, plánovaně. Prostě se mi dnes nechtělo mezi lidi, něco na mě leze, chtěla jsem být sama a koukat na horory, nakonec teda koukám na Titanic
Už jsem takhle párkrát sama byla, loni jsem chtěla, ale nakonec přišel kamarád. Mohla bych být s ostatními, ale prostě se mi nechce. Užij si to podle sebe. Snad máš alespoň nějaký dobrý jídlo a pití. Vždyť není nic špatného na tom trávit zrovna dnešek sama. Představ si, jak by ses cítila v tý hospodě, není to doma lepší?
@Anonymní píše:
To mě mrzí, úzkostné stavy moc dobře znám, dnes je to však naštěstí spíš taková depčička…vlastně úplně stejné pocity jsem měla minulý měsíc, když byly moje narozeniny…
Ber to z té lepší stránky, přítel si dnes užije s kamarády a zítra bude s zase s Tebou, takže sama nejsi.
Věř že nebude…přijde tak nejdřív zítra večer s tím co bude k večeři
…vztah 3 roky, je mi 20 a nebaví už mě to… doma sem sama prakticky pořád, jeho koníčky jsou přesnější
@Azeretereza píše:
Já jsem taky sama, plánovaně. Prostě se mi dnes nechtělo mezi lidi, něco na mě leze, chtěla jsem být sama a koukat na horory, nakonec teda koukám na TitanicUž jsem takhle párkrát sama byla, loni jsem chtěla, ale nakonec přišel kamarád. Mohla bych být s ostatními, ale prostě se mi nechce. Užij si to podle sebe. Snad máš alespoň nějaký dobrý jídlo a pití. Vždyť není nic špatného na tom trávit zrovna dnešek sama. Představ si, jak by ses cítila v tý hospodě, není to doma lepší?
Závidím, že můžeš koukat na televizi. U nás je takovej bordel, že si jen zacpáváme uši a televizi neslyšíme.
Všichni neslaví, neboj, určitě je nás víc. Kdyby venku nebyl ten rachot, tak ani nevim že nějaký silvestr je. Od letoška jsem rozvedená a děti už jsou velký, mají vlastní zábavu. Koukám na tv, za chvilku skouknu Smrt jí sluší a potom půjdu spát. Nebo se aspoň budu snažit spát. Ráno jdu do práce.
Ahoj. Jsem sice muž, 29, ale aktuálně to mám podobně. Jsem nějak tak napůl, spíše introvert, ale chci trávit čas občas i s lidmi. Problém u mě je že už asi 2-3 roky nemám s kým. Mám asi jednoho kamaráda, ale ten už má rodinu, nemá čas. Ostatní vrstevníci také, kamarádky co jsem měl už nemám. 3 roky jsem sám od rozchodu. Řeším to tak že si dám nějaký alkohol o samotě, vypustím emoce a pak je to trochu lepší. Asi mám také nějaké psychické věci několik let, ale nemám na to jít k nějakému psychologovi, Nejhorší je to na Vánoce, nebo Silvestr. Tak hrozně sám se cítím to je hrozné. Když vidím jak se lidi baví, jak chodí za ruce a já vidím že to nemám, hrozně mě to trápí, také bych to chtěl, ale nějak neumím oslovit holku, seznámit se. Udělal jsem si chlebíčky, piji víno a chci aby už byl Nový rok a chtěl bych to mít za rok jinak, lépe ![]()
Ps: asi 2 rok jsem sám na Silvestra, předtím jsem pořád s někým byl, rodina, golegové, přítelkyně
Příspěvek upraven 31.12.22 v 21:36
@Eeelllaaa píše:
Věř že nebude…přijde tak nejdřív zítra večer s tím co bude k večeři…vztah 3 roky, je mi 20 a nebaví už mě to… doma sem sama prakticky pořád, jeho koníčky jsou přesnější
a proč v takovém vztahu jsi proboha? to tě baví od 17 dělat uklizečku a služku?
se s tím hovadem rozejdi a najdi si normálního kluka, trochu sebeúcty by to chtělo
Dobrý den,
spíš se chci vypovídat, je mi z toho smutno. Právě je Silvestr, všichni slaví, já jsem úplně sama (navíc tohle je u několikátý Silvestr v řadě), který takto slavím. Podotýkám, že se léčím na psychiatrii s psychickými problémy (mimojiné i s depresemi). Minulý rok jsem slavila u jedné naší rodinné kamarádky/známé, to bylo fajn, tento rok jsem taky chtěla slavit s ní, ale na poslední chvíli to odvolala, má nějaké neshody s partnerem, takže letos nic neslaví. Napsala jsem ji aspoň, jestli se k ní můžu stavit příští týden, předat ji dárky, moc ji to nepotěšilo, jelikož s tím nepočítala a nic mi nekupovala.
Zbytek rodiny Silvestra buď ignoruje nebo ho tráví se svými kamarády, popřípadě s partnery. Já vlastně momentálně asi žádné kamarády nemám, to mě mrzí nejvíc… Problém u mě je, že mám sociální dovednosti na úrovni asi tak dvanáctileté holky, možná ani to ne…neumím absolutně komunikovat s lidmi, na jednu stranu si moc přeji mít kamarády, být součástí kolektivu, ale když už se mi taková příležitost naskytne, tak to zvořu.
Jeden kolega z práce mě opakovaně zval do hospody, nakonec jsem šla, ale zjistila jsem, že opravdu neumím s vrstevníky interagovat, nakonec jsem se jen modlila, abych už mohla jít domů. Nápad abych šla někam do hospody a tam se s někým seznámila padá, akorát pro mě zbytečný stres. Takže nakonec Silvestra asi oslavím sledováním seriálů…Já jsem takto osamocená vlastně celoročně, ale sehnala jsem si velké množství brigád a práce, taky se věnuji i pár hodin týdně dobrovolnictví, takže ve výsledku vlastně na nic nemám čas…akorát teď když jsou svátky, to na mě padá a dochází mi, že jsem vlastně ztracená, když neumím fungovat jako normální lidi a nedoženu to možná už nikdy…já jsem se díky psychoterapii a vlastnímu úsilí v lecčem posunula, dřív jsem se jen litovala, nedokázala ani vstát z postele, natož najít si práci…ale svoje vrstevníky asi nikdy nedoženu, ve věku kdy už mnozí zakládají rodiny, se já cítím jako puberťačka, která teprve hledá, kým je.