Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeju hezké silvestrovské dopoledne. Můj dotaz přímo souvisí s tímto dnem. Mám totiž malý „problém“, spíše tedy takovou věc, kterou si sama se sebou nějak nemůžu vyřešit ![]()
Jde o to, že mě už absolutně nebaví vyrábět klasické sváteční občerstvení ve stylu obvyklých jednohubek, chlebíčků, talířků naplněných olivami, oříšky, krekry apod. Sama mám ráda zkoušení nových věcí, nových chutí, na tradice fakt nedbám. Jenže moje návštěva je naopak v jídle celkem konzervativní, na experimenty si nepotrpí.
Nemám ani tak strach, že by si na věcech, které mám v hlavě, nepochutnali, ale spíš si nejsem jistá, jestli by nechyběla ta klasika. Protože jde opravdu jen o velmi malou sešlost, nemám v úmyslu dělat x různých věcí.
? A? Teď nevím, jestli jsem to pochopila ![]()
Udělal bych obojí. Dělala jsem několikrát po sobě jídlo jak pro běžné konzument tak pro vegany a spokojení byli všichni ![]()
Já jsem staromilec a pokud bych byla na návštěvě, kde by nebylo nic jinýho než experimenty, asi bych ze slušnosti ochutnala, ale nadšená bych nebyla. Za mě ideál čipsy, česneková pomazánka, třeba listoví šneci, a tak.
@greenapple píše:
Přeju hezké silvestrovské dopoledne. Můj dotaz přímo souvisí s tímto dnem. Mám totiž malý „problém“, spíše tedy takovou věc, kterou si sama se sebou nějak nemůžu vyřešit
Jde o to, že mě už absolutně nebaví vyrábět klasické sváteční občerstvení ve stylu obvyklých jednohubek, chlebíčků, talířků naplněných olivami, oříšky, krekry apod. Sama mám ráda zkoušení nových věcí, nových chutí, na tradice fakt nedbám. Jenže moje návštěva je naopak v jídle celkem konzervativní, na experimenty si nepotrpí.
Nemám ani tak strach, že by si na věcech, které mám v hlavě, nepochutnali, ale spíš si nejsem jistá, jestli by nechyběla ta klasika. Protože jde opravdu jen o velmi malou sešlost, nemám v úmyslu dělat x různých věcí.
A otázka zní jak? ![]()
Pokud si tvoje návštěva potrpí na obvyklé chlebíčky a jednohubky, tak jim to samozřejmě chybět bude ![]()
Obyčejná česneková pomazánka se ozvláštnit mandarinkou, ořechem, paprikou, vínem. Já to mám ráda, partner ne a tak dělám pár pro sebe aby to vypadalo hezky na talíři a zbytek bez. Prostě udělej klasického talíř pro ně a pak pro sebe. Buď si venou nebo ne. ![]()
Proc je problem delat vic veci? Oblozit misu syrem salamem, nakrajet veku a neco nasypat do misek je zalezitost na par minut.
Tak beztak ani těch chlebíčků neděláš jeden-dva druhy. tak udělj něco totální klasiku a něco dle svých představ, k tomu kup pytlík brambůrků, pytlík oříšků, nasyp to do misek - časová náročnost nula nula nic a návštěva bude spokojená. V manželově rodině se taky bez chlebíčků a chipsů neobejde oslava, no tak jim to dopřeju, ale nedělám toho jak pro školní třídu, ale méně a k tomu něco zajímavého pro sebe. beztak je to hlavně o pestrosti.
@vokishka píše:
To teprve resis na Silvestra v poledne?
My ho řešili taky ráno
nic jsme na to neměli
. Další den plnej jídla, pití, lidí a hluku. Další den kdy se spousta lidí přetváří a falešně miluje
![]()
@greenapple píše:
Přeju hezké silvestrovské dopoledne. Můj dotaz přímo souvisí s tímto dnem. Mám totiž malý „problém“, spíše tedy takovou věc, kterou si sama se sebou nějak nemůžu vyřešit
jako spíš by to chtělo napsat, co by jsi chtěla vyrobit ty - to netradiční - moji rodiče milují chlebíčky, ale pokud se dostanou na nějakou oslavu, kde je raut a jsou tam moderní kanapky, krevetové koktejly, sýrové koule na špejli a podobné, tak jsou úplně nadšení - takže je otázka, jak staří jsou staromilci a co bys jim chtěla připravit moderního?
Staromilcovi urcite bude chybet tradicni obcerstveni. Vzdy jsem podle toho pripravovala i druhy, co budou tyhle lidi jist.
@greenapple píše:
Tak udělej všehochuť.
Nějak jsem nepochopila, na co se ptáš
myslela jsem, že hledas tip na nějaké retro pochutiny jako třeba malaga dort, ale tak nic no
![]()