Netradiční občerstvení pro staromilce

1266
31.12.22 11:25

Netradiční občerstvení pro staromilce

Přeju hezké silvestrovské dopoledne. Můj dotaz přímo souvisí s tímto dnem. Mám totiž malý „problém“, spíše tedy takovou věc, kterou si sama se sebou nějak nemůžu vyřešit :)
Jde o to, že mě už absolutně nebaví vyrábět klasické sváteční občerstvení ve stylu obvyklých jednohubek, chlebíčků, talířků naplněných olivami, oříšky, krekry apod. Sama mám ráda zkoušení nových věcí, nových chutí, na tradice fakt nedbám. Jenže moje návštěva je naopak v jídle celkem konzervativní, na experimenty si nepotrpí.
Nemám ani tak strach, že by si na věcech, které mám v hlavě, nepochutnali, ale spíš si nejsem jistá, jestli by nechyběla ta klasika. Protože jde opravdu jen o velmi malou sešlost, nemám v úmyslu dělat x různých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
31.12.22 11:30

? A? Teď nevím, jestli jsem to pochopila 8o
Udělal bych obojí. Dělala jsem několikrát po sobě jídlo jak pro běžné konzument tak pro vegany a spokojení byli všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
31.12.22 11:31

Já jsem staromilec a pokud bych byla na návštěvě, kde by nebylo nic jinýho než experimenty, asi bych ze slušnosti ochutnala, ale nadšená bych nebyla. Za mě ideál čipsy, česneková pomazánka, třeba listoví šneci, a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
31.12.22 11:33
@greenapple píše:
Přeju hezké silvestrovské dopoledne. Můj dotaz přímo souvisí s tímto dnem. Mám totiž malý „problém“, spíše tedy takovou věc, kterou si sama se sebou nějak nemůžu vyřešit :)
Jde o to, že mě už absolutně nebaví vyrábět klasické sváteční občerstvení ve stylu obvyklých jednohubek, chlebíčků, talířků naplněných olivami, oříšky, krekry apod. Sama mám ráda zkoušení nových věcí, nových chutí, na tradice fakt nedbám. Jenže moje návštěva je naopak v jídle celkem konzervativní, na experimenty si nepotrpí.
Nemám ani tak strach, že by si na věcech, které mám v hlavě, nepochutnali, ale spíš si nejsem jistá, jestli by nechyběla ta klasika. Protože jde opravdu jen o velmi malou sešlost, nemám v úmyslu dělat x různých věcí.

A otázka zní jak? :nevim:

Pokud si tvoje návštěva potrpí na obvyklé chlebíčky a jednohubky, tak jim to samozřejmě chybět bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
31.12.22 11:37

Obyčejná česneková pomazánka se ozvláštnit mandarinkou, ořechem, paprikou, vínem. Já to mám ráda, partner ne a tak dělám pár pro sebe aby to vypadalo hezky na talíři a zbytek bez. Prostě udělej klasického talíř pro ně a pak pro sebe. Buď si venou nebo ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.12.22 11:39

Proc je problem delat vic veci? Oblozit misu syrem salamem, nakrajet veku a neco nasypat do misek je zalezitost na par minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
31.12.22 11:42

Tak beztak ani těch chlebíčků neděláš jeden-dva druhy. tak udělj něco totální klasiku a něco dle svých představ, k tomu kup pytlík brambůrků, pytlík oříšků, nasyp to do misek - časová náročnost nula nula nic a návštěva bude spokojená. V manželově rodině se taky bez chlebíčků a chipsů neobejde oslava, no tak jim to dopřeju, ale nedělám toho jak pro školní třídu, ale méně a k tomu něco zajímavého pro sebe. beztak je to hlavně o pestrosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
31.12.22 11:50

To teprve resis na Silvestra v poledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
31.12.22 12:04
@vokishka píše:
To teprve resis na Silvestra v poledne?

My ho řešili taky ráno :mrgreen: nic jsme na to neměli :nevim: :mrgreen: :mrgreen:. Další den plnej jídla, pití, lidí a hluku. Další den kdy se spousta lidí přetváří a falešně miluje :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
31.12.22 12:12
@greenapple píše:
Nemám ani tak strach, že by si na věcech, které mám v hlavě, nepochutnali, ale spíš si nejsem jistá, jestli by nechyběla ta klasika. Protože jde opravdu jen o velmi malou sešlost, nemám v úmyslu dělat x různých věcí.

jako spíš by to chtělo napsat, co by jsi chtěla vyrobit ty - to netradiční - moji rodiče milují chlebíčky, ale pokud se dostanou na nějakou oslavu, kde je raut a jsou tam moderní kanapky, krevetové koktejly, sýrové koule na špejli a podobné, tak jsou úplně nadšení - takže je otázka, jak staří jsou staromilci a co bys jim chtěla připravit moderního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
31.12.22 12:29

Staromilcovi urcite bude chybet tradicni obcerstveni. Vzdy jsem podle toho pripravovala i druhy, co budou tyhle lidi jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.12.22 12:38
@greenapple píše:

Tak udělej všehochuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
31.12.22 15:55

Nějak jsem nepochopila, na co se ptáš :lol: myslela jsem, že hledas tip na nějaké retro pochutiny jako třeba malaga dort, ale tak nic no :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný