Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, Ahoj všem…
před nedávnem jsem si pořídila pesar Caya. Jeden z důvodů pořízení byl i to, že se všude píše, že se dá používat i při menstruaci.
Bohužel jsem ale zjistila, že mi Caya při menstruaci protéká a ne jen slabě. Setkal se někdo s tímto problémem? Prosím o radu, co dělám špatně.
Díky všem za jakékoliv reakce
Já si tedy nemyslím, že je vhodné Cayu používat při menstruaci. Není tam žádný prostor pro odtékající krev, ani netěsní. Řekla bych, že se tím protékáním snižuje spolehlivost bariéry pro prostup spermií. Pokud chceš provozovat sex při ms, použijte raději kondom. Jestli jsi to zamýšlela tak, že to použiješ jen na zachycení krve, to si kup vyloženě menstruační kalíšek nebo jinou pomůcku určenou na ms.
A normalne ti sedi dobre? Mysleno mimo menstruaci.
Pri menstruaci jsem ho zatim pouzila pouze jednou, bez spermicidniho gelu a pouze jako barieru kvuli krvi. Zacal lehce protekat az asi po hodine.
Vylozene na sex pri ms je vhodny Ziggy cup, pripadne mam dobrou zkusenost s menstruacni houbou, ale neni to samozrejme antikoncepcni metoda…
@Petule030 Normálně při menstruaci již pár let používám kalíšek a jsem nadmíru spokojena. Jen teď když jsem vybírala cayu, tak psali, že je vhodný i při menstruaci, tak jsem si říkala, že je to dobrý bonus, který mi nevyšel
tak jsem se jen chtěla zeptat, jestli není chyba na mé straně a napadlo mi, že bych třeba pesar zaváděla špatně i po dobu mimo menstruaci, že by pak neplnil svoji funkci. Ale když mam pesar zavedený, vůbec nic nepřekáží a ani ho necítím, tak snad je vše v pořádku. Každopádně děkuji za odpověď ![]()
@River Song Ano, mimo menstruaci sedí výborně. V podstatě ho necítím.
děkuji za další tipy ![]()