Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Potřebovala bych se poradit. Začala jsem užívat antikoncepci s tím, že mi je po ní nevolno, ale nezvracím. Užívám ji jen 3 dny a jelikož jsem měla nechráněný styk přes menstruaci tak ji zatím nechci měnit. Pokud ty nevolnosti nezmizí během dobrání prvního blistru tak mám kontaktovat gynekologii?
Ano. Asi ti nesedí.
@Russet volala jsem jsem dnes doktorce a sestřička na mě hned začala křičet že jsem se měla chránit i když mi doktorka říkala něco jiného. Objednala mě na pondělí tak jsem zvědavá co mi řekne.
@Anonymní píše:
@Russet volala jsem jsem dnes doktorce a sestřička na mě hned začala křičet že jsem se měla chránit i když mi doktorka říkala něco jiného. Objednala mě na pondělí tak jsem zvědavá co mi řekne.
Před MS byl sex, pak jsi začala brát prášky. Co píšou v příbaláku? Jsi chráněna od prvního dne nebo po týdnu?
@Russet styk byl přes menstruaci a to jsem už brala antikoncepci druhý den. V letáku je psáno, že jsem chráněna okamžitě, vezmu-li první tabletku první den menstruace, co jsem dodržela.
@Anonymní píše:
@Russet styk byl přes menstruaci a to jsem už brala antikoncepci druhý den. V letáku je psáno, že jsem chráněna okamžitě, vezmu-li první tabletku první den menstruace, co jsem dodržela.
No, ono se asi nepočítá tolik s tím, že za MS se na to hned skočí, ale budiž. Prášky bych brala dál.
@Russet Menstruace mi ještě neskončila. I před antikoncepcí jsem měla menstruaci jen 3-4 dny.
Dovolim se slusne zeptat - nejsi to ty? Trosku by mi to tak sedelo. ![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
@Capricorn61 ano jen když jsem volala doktorce a sestřička na mě začala křičet tak jsem zůstala v šoku a založila i tuto diskusi. Brala jsem antikoncepci dávno a věřila jsem jí. No teď jsem nějak mimo z toho
@Capricorn61 Navíc je tu tolik takových příspěvků, že už si i já připadám jako blázen 🤦♀️
@Anonymní píše:
@Capricorn61 ano jen když jsem volala doktorce a sestřička na mě začala křičet tak jsem zůstala v šoku a založila i tuto diskusi. Brala jsem antikoncepci dávno a věřila jsem jí. No teď jsem nějak mimo z toho
No já chápala, že je to úplně první v životě. Tak či tak bych to řešila. Vím, že je to nepříjemné jednat s takovou sestřičkou. Pokud to jde, objednej se mailem nebo online. Ani tam nerozepisuj důvod. Hlavně ať máš termín a ať se pobavíš s doktorkou, nikoli sestřičkou.
Asi bych brala prášky dál a pro příště - vždycky se s novou antikoncepcí chraň - když ti nesedne, tak nemusí právě chránit.
@Capricorn61 Děkuji, objednaná jsem na pondělí. Ano budu vědět, že se mám chránit. Tak budu doufat, že bude účinkovat.
Potřebovala bych se poradit. Začala jsem užívat antikoncepci s tím, že mi je po ní nevolno, ale nezvracím. Užívám ji jen 3 dny a jelikož jsem měla nechráněný styk přes menstruaci tak ji zatím nechci měnit. Pokud ty nevolnosti nezmizí během dobrání prvního blistru tak mám kontaktovat gynekologii?