Čeká nás kastrace

5080
4.9.12 09:16

Čeká nás kastrace

Ahoj holky :mavam:,
Tak v pátek nás čeká kastrace naší fenečky, jsem z toho celá nervozní… :roll:

Nějak nevím co nás čeká a co mám připravit, jak se starat…
Na klinice mi akorát řekli, že 24 hodin před operací má být bez jídla, pít může a s sebou si máme vzít očkovák a deku, ve které si ji odnesem…

Máte nějaký tip jak se doma připravit na příchod psíka po operaci?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
4.9.12 09:20

Pod pelíšek (a možná i kolem :-) ) bych dala deku, když by se pozvracela nebo počůrala při probírání z narkózy (pokud vám ji teda nedají už probranou)… Jinak nevím, nic víc jsem neřešila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
4.9.12 09:25

Přesně, může se pozvracet nebo pomočit. Nedávat do výšky (na postel a tak) normálně na deku na zem. Nevím, co máš za fenku a za rasu, možná budete muset koupit límec, aby si nevytahala stehy, ale já jej u hovawarta ani NO nepotřebovala. Dle délky narkozy zajistit fence teplo. Jinak být s ní, může být trochu zmatená. Jinak se opravdu nemáš čeho bát, je li fenka mladá má zdravé srdíčko, z chvíli nebude o ničem vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
4.9.12 09:25

Záleží, jak velkého máš psa, naši mají trpasličí pudlice a těm mamka koupila dětská body, aby si nekousaly jizvu… jinak obě to zvládly naprosto v pohodě a bez problémů a během pár dní byly jako rybičky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
4.9.12 09:28

Mám křížence staforda, je jí 15 měsíců.
Límec asi koupíme, ona má tentedce se léčit sama, jenže to přežene a všechno si rozlíže. Vzala jsem si týden dovču abych s ní byla…

Akorát mi všichni říkají, že musí mít hned kontakt se psy, jinak bude zlá. Ale ona je hrozně akční, takže by se psama hned chtěla lítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.9.12 09:30

Hlavně ať má doma klid a kontrolovat aby měl venku jazyk aby mu nezapad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
4.9.12 09:35

Tak pokud je to křízenec staforda, to ten límec určitě kup, mám taky jednoho doma a to vím, že by stehy nebyly snad ještě před úplným probuzením z narkozy :))))

Jinak uvidíš sama, jak ta jizva bude vypadat, první 3 dny bych ji určitě lítat nenechala, tedy alespoň je li to pometlo jako ten náš stafík :) A toho, že bude „zlá“ se neboj, až se zhojí, normálně ji vem mezi psiska a uvidíš, že to bude jako dřív. Že máš dovolenou je skvělé! Tak držím palce, ale pokud si vybrala slušnou veterinu, neboj se, bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
4.9.12 09:37

Jo a mně dali holky už poloprobrané. Jinak ať jste na to dva, pokud by spala, nemusela bys ji do toho auta sama odnést, ona bude mít „povolené“ svalstvo, tak se pronese, ale nevím, jak je velká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
4.9.12 09:41

@Ester13 Je to strašný pometlo, furt někde lítá, skáče, no prostě šílenec :)
Veterinu jsem slušnou vybrala, jsou na ní dobré recenze, operují tam i srdíčka, takže to snad bude ok. A přítel jede se mnou, bude řídit a já s ní pojedu vzadu. Má 25 kg.

Je to děs, mám z toho strašný nervy, je jak moje dítě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.9.12 09:45

Neblázni, my teď nechávali kastrovat našeho psa - má 20kg, ráno jsme ho tam dovezli, večer si ho přivezli, měl límec asi 10dní, první den se motal, druhý den už sám chodil - sice opatrně, ale chodil, jen nežral, ale on byl spíš naštvanýa to dost. Pak jsme mu kvůli límci museli dávat žrádlo do výšky, protože by ho u země nebyl schopen vzít a třetí den už lítal. Nemyslím si, že s ním budeš muset být týden doma, šetři dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
4.9.12 09:47

Je mi to jasné, pometlo jak ďas, náš stafík umí snad i běhat po stropě :) Hlavně ty první dny vodit jen na vodítku, pak uvidíš podle jizvy. Stejně vás pozvou na kontrolu. Neměj strach, ale v případě tohoto plemene, i kříženců límec určitě ano. Neboj, nasměješ se, co s ním dokáže :) Není to nic hrozného, asi obrečíš, až ji uvidíš po narkoze, ale do pár hodin to bude všechno OK :)

My jsme dávali kastrovat hovawartku akutně, měla těžký zánět dělohy, který nešel rozehnat konzervativně, zhubla během 6 dnů o 12 kg, byla zesláblá, skoro nemohla chodit. Vet nám pořád říkal, že to rozeženeme, ale pak jí stoupla teplota a stav se zhoršil, měla jsem děsný strach, nebyla v kondici, jen zvracela. No a tohle zvládla bravurně, už druhý den vymýšlela skopičiny :) Když je fenka zdravá uvidíš, že do večera na ní nic nepoznáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.9.12 09:51

Naposled jsem nechavala kastrovat nasi cubinu (75kg)..zaplatila sem si laparoskopii…po ni jsou ty psi rychleji schopnejsi. dostali jsme ji priblblou ale probuzenou…sla po svych na voditku. limec nebyl treba…hlavne nase je desna cita a nesnesla by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
4.9.12 09:53

@ynax Tak já jsem ráda, že jsem si ji vzala, už jsem dovolenou dlouho neměla a dlouho mít zase nebudu… Mám strach, že by si vykousala stehy pokud by byla sama…

@Ester13 Děkuji za uklidnění :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
4.9.12 09:53

@mikitaa to muselo být strašně drahé, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.9.12 10:02

@mikitaa páni, 75 kg, co máte za pejska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný