Trampoty se psy

Larr
2.9.12 11:57

Trampoty se psy.

Vaše zkušenosti, vaše starosti 8o. Kdo vám při výchově psa pomohl, co se vám osvědčilo :mrgreen:, s čím nebo s kým máte špatné zkušenosti :?: Na co nedáte dopustit :mrgreen: Které rady vám vůbec nepomohly, které naopak byly k nezaplacení :?: ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
2.9.12 12:16

No, chtělo by to trochu víc konkrétně :mrgreen: jinak blbý zkušenosti mám se cvičákama, takže psy si cvičím sama. pokud si nevím rady s nějakým výchovným problémem tak se většinou obracím na publikace od ivo eichlera. krom našeho posledního psa jsem nikdy necvičila na pamlsky. a jedna rada nebo spíš poučka která pro mě byla zásadní-při problému se zamyslet jaký ten pes je a přijít na to proč to dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
2.9.12 13:02

Tak u mě doma sem se se psem narodila jak mile hafánek umřel byl doma další asi ve 12 jsem chtěla dalšího a svého dostala jsem ho tedy je to náš útuláček.. a vycvičila jsme si ho uplně sama.. je pravda že sem nějako vybechala chůzi na vodítku takže tahá a ostatní pejsky nemusí ale to spíš že to je malej ratlík :D ale jinak vyhráváme voříškiády tedka je Mikymu 11 a spíš se z něj stal mámin mazel jak sem byla 3 roky na intru tak mě ho rozmazlila ve třetáku na intru jsem si pořídila křížence vlkodavky s ovčákem protože jsme si vždy přála velkého psa s kterym bych chodila na cvičák.. a taky sme chodily byly jsme jedni z nejlepších ake pak nebyl čas ale výchova je zvládnutá pomocí cvičáku a asi zkušenosti s pejskama..cvičíme na pamlsky a na balonek a hlavně hrou takže to Akillu baví.. to bych asi řekla že to je to nejhlavnější.. posílám nějaká videa :D http://www.youtube.com/watch?…
 http://deliriumtribe.rajce.idnes.cz/…orisek_2011/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
2.9.12 13:04

Ja chodila se psem na cvicak od stenete az skoro do roku. Hlavne z duvodu socializace, neco jineho je naucit psa povely doma na zahrade a pak aby poslouchal, kdyz je kolem plno psu. Hlavni je byt dusledny a uvedomit si, ze pes neni clovek a spoustu veci vnima jinak.
Celkem dobry jsou videa od Leerburga - http://leerburg.com/120.htm - daji se stahnout v anglictine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
2.9.12 13:27

Tak já se přiznám, že máme spíš nevychovaného psa. Povely zná, ale poslechne jen když se mu chce, ani pamlsek a ani pohrůžka trestu na něj moc neplatí. Je hrozně tvrdohlavej. Mě to až tak moc nevadí. Nechtěla jsem perfektně vychovanýho psa, ale hlavně hodnýho. A to on je, je to naše druhé děťátko, spí s náma v posteli, všude ho bereme sebou. Miminko přijal naprosto v pohodě, lidi má rád, se všemi pejsky si rád hraje. Jediný, co mě vadí, že každého, kdo k nám přijde, musí oskákat a olízat. Má 27kg, takže to není nic příjemného. Už jsem tady měla i odborníka na výchovu, zkoušel ho to odnaučit a i on to nakonec vzdal. Prej má prostě takovou povahu, že je nadšenej, když někdo přijde a neumí se ovládat. Každýho chce přivítat. Takže nevím, co s tím, když ani odborník si s ním nevěděl rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
2.9.12 13:34

Máme dva psy, fenku (nezmar všehochut ulice 7let) poslechne jen když se před povelem dá ku.va :lol: a pak kluka (flat coated retriever 3roky) poslechne na slovo..na cvičáku jsem byla jednou a nelíbilo se mi tam, řídila jsem se rozumem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
2.9.12 13:35
@Honzuovka píše:
Tak já se přiznám, že máme spíš nevychovaného psa. Povely zná, ale poslechne jen když se mu chce, ani pamlsek a ani pohrůžka trestu na něj moc neplatí. Je hrozně tvrdohlavej. Mě to až tak moc nevadí. Nechtěla jsem perfektně vychovanýho psa, ale hlavně hodnýho. A to on je, je to naše druhé děťátko, spí s náma v posteli, všude ho bereme sebou. Miminko přijal naprosto v pohodě, lidi má rád, se všemi pejsky si rád hraje. Jediný, co mě vadí, že každého, kdo k nám přijde, musí oskákat a olízat. Má 27kg, takže to není nic příjemného. Už jsem tady měla i odborníka na výchovu, zkoušel ho to odnaučit a i on to nakonec vzdal. Prej má prostě takovou povahu, že je nadšenej, když někdo přijde a neumí se ovládat. Každýho chce přivítat. Takže nevím, co s tím, když ani odborník si s ním nevěděl rady.

máme takovou fenu, jen tady ona má asi jen 8kg a spí venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
2.9.12 13:39
@sibi píše:
Máme dva psy, fenku (nezmar všehochut ulice 7let) poslechne jen když se před povelem dá ku.va :lol: a pak kluka (flat coated retriever 3roky) poslechne na slovo..na cvičáku jsem byla jednou a nelíbilo se mi tam, řídila jsem se rozumem

To je dobrý, že tomu aspoň rozumí :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.9.12 14:11

Tak se cvičáky mám taky blbý zkušenosti, pak taky s pseudoamatéry, co si říkají cvičitelé. Přitom vycvičit jen trochu poslušného psa, který nemá žádný problém umí asi každý, kdo dodržuje základní - vytrvalost, důslednost - ale pokud má pejsek nějaký problém psychického charakteru už jsou tihle lidé většinou v koncích 8o 8o

Taky jsem měla problém s tím, že každý říkal a radil něco jiného :zed:

Ivo E. neznám osobně, jen přes net a s jeho publikací, ale doporučuje ho pán, kterého jsme si nakonec našli mi a který nám velice pomohl :mrgreen:

@spiky01 píše:
No, chtělo by to trochu víc konkrétně :mrgreen: jinak blbý zkušenosti mám se cvičákama, takže psy si cvičím sama. pokud si nevím rady s nějakým výchovným problémem tak se většinou obracím na publikace od ivo eichlera. krom našeho posledního psa jsem nikdy necvičila na pamlsky. a jedna rada nebo spíš poučka která pro mě byla zásadní-při problému se zamyslet jaký ten pes je a přijít na to proč to dělá
  • Citovat
  • Upravit
Larr
2.9.12 14:19

Jee, máme to samý se 40-ti kg psem. Miluje společnost lidí, neřešíme to, jsme rádi, že je rád z návštěvy. Párkrát se dostavila známá s dcerkou, která se ho bála a děsně ječela. A takový lidi pak nezveme k nám domů rádi. 8o :roll: :mrgreen:

@Honzuovka píše:
Tak já se přiznám, že máme spíš nevychovaného psa. Povely zná, ale poslechne jen když se mu chce, ani pamlsek a ani pohrůžka trestu na něj moc neplatí. Je hrozně tvrdohlavej. Mě to až tak moc nevadí. Nechtěla jsem perfektně vychovanýho psa, ale hlavně hodnýho. A to on je, je to naše druhé děťátko, spí s náma v posteli, všude ho bereme sebou. Miminko přijal naprosto v pohodě, lidi má rád, se všemi pejsky si rád hraje. Jediný, co mě vadí, že každého, kdo k nám přijde, musí oskákat a olízat. Má 27kg, takže to není nic příjemného. Už jsem tady měla i odborníka na výchovu, zkoušel ho to odnaučit a i on to nakonec vzdal. Prej má prostě takovou povahu, že je nadšenej, když někdo přijde a neumí se ovládat. Každýho chce přivítat. Takže nevím, co s tím, když ani odborník si s ním nevěděl rady.
  • Citovat
  • Upravit
5545
2.9.12 14:32

Vitani navstev je jedine co mi u naseho psa vadi a co se nam nepodarilo odnaucit. Je jak vymenenej. Pomaha ho zavrit na par minut ve vedlejsi pokoji, on se tam uklidni a nastevy si pak nevsima a je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.9.12 15:13

I bez zavírání se za chvíli uklidní ne 8o :roll:

@bubli píše:
Vitani navstev je jedine co mi u naseho psa vadi a co se nam nepodarilo odnaucit. Je jak vymenenej. Pomaha ho zavrit na par minut ve vedlejsi pokoji, on se tam uklidni a nastevy si pak nevsima a je v poho.
  • Citovat
  • Upravit
10657
2.9.12 16:51
@bubli píše:

Já ho zavřít nemůžu, rozdrápe mi dveře, takže malýho návštěvě do ruky nebo do kočáru a musím psa držet. Těším se, až pořídíme dům, pes bude s náma pořád doma, aby nežárlil na malýho, ale jak přijde návštěva, půjde hezky do výběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
2.9.12 18:55
@Larr píše:
I bez zavírání se za chvíli uklidní ne 8o :roll:

no to bohuzel ne, vetsinou mu to trva aspon pul hodiny, nekdy i vic. Takhle je za 2 minuty klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
3.9.12 20:35

Z dostupných publikací od R. Desenského jsem se dozvěděla, že bychom se neměli se psem loučit, když odcházíme :roll:

Nám se neosvědčilo 8o :mrgreen:

My dnes děláme úplný opak. Vždy mu řekneme kam jdeme, kdy se vrátíme, že přijdeme a ať čeká ;) Je mnohem klidnější a čeká :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný