Nechali byste operovat morče?

461
31.8.12 12:47

Nechali byste operovat morče

Naše morčátko (5 let staré) má dvě menší bouličky, jednu za uchem a druhou na zádech. Veterinářka mi navrhla, že by se mohly odoperovat pod narkózou, že by mohly časem růst. Mně se to moc nezdá operovat morče, když je jinak v pořádku, spokojené, bouličky jí nijak nevadí. Tak váhám, zda na to jít nebo ne. Mám z toho docela strach, na internetu jsem toho moc nenašla, spíš negativní zkušenosti, že pak morče nechtělo žrát apod. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Nebo mi napište váš názor. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
31.8.12 12:52

Žila jsem v tom, že morče ani 5 let nežije, pokud jí v niče nevadí nenechala bych, aby jí to spíš neublížilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
31.8.12 12:53

Operovat morče? Při vší úctě se mi to jeví jako zhýralost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
31.8.12 12:54

Taky bych jí to nechala vždyť operace u tak malého zvířete není podle mě vůbec dobrá ještě když má už 5 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
31.8.12 12:55

Otazka je, jestli by v tomto pozehnanem veku nebyla horsi ta operace nez boulicky… Ja bych do toho asi nesla, pokud mu ty boulicky nijak nevadi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.12 12:56

Budu tu za ten druhej extrém. Nechat operovat psa, OK, ale… morče??? Pokud by bylo zvířátko vážně nemocné, jsem samozřejmě pro injekci, aby se netrápilo. Ale… operaci??? :nevim: To jde prostě mimo mně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
31.8.12 12:58

A nezapomen mu jeste zaplatit nadstandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
31.8.12 12:59

…tak pokud mu jinak nic není, tak bych to asi radši nechala tak…
pokud by byl špatný, tak se zařídit podle toho co radí veterinář
já měla andulku a té vyrostl nádor, veliký a vypadala fakt špatně… operovali jí to na ptačí klinice a hned ožila, byla jako dřív. Bohužel pak se to opakovalo asi za 2 měsíce znovu, dr. říkala, že to nemá cenu, nechali jsme ji uspat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
31.8.12 13:01

I morče může být členem rodiny, obzvlášť pro děti, takže je trapné to odsuzovat. Jinak bych ho neoperovala, když mu to nijak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
31.8.12 13:03

Ted přemyšlím, jestli nechat odstranit znaménko komárovi, co s nám už pár týdnů žije :think: :think: :nevim: :mrgreen: Děti už si na něho zvykly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
31.8.12 13:05

Pokud bouličky morčeti nevadí a nijak je neomezují, tak bych ho operovat asi nenechala. Zeptej se veterinářky, jak náročná by byla případná operace v pozdějším stádiu ve srovnání se současností.

Poznámek typu „morče není pes“ si nevšímej. Pro někoho může morče znamenat víc, než pro jiného pes či kočka. Pokud máš morče ráda, tak chápu, že pro něj chceš jen to nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
4151
31.8.12 13:06

Veterinarka uz nevi kde si nahrabat. chudak morce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.8.12 13:09

Neoperovala, nějak si nedokážu představit, že by celková narkoza morčeti prospěla. Dr zřejmě nemá páru o tom, co tam má za boule, co v nich je… Zeptala bych se spíš, zda nejde vyšetřit, zda tyhle nádůrky jsou nějak zhoubné nebo jsou to jen nějaké zbytnělé tkáně, vyplěné tukem atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
31.8.12 13:10
@Katka86 píše:
Ted přemyšlím, jestli nechat odstranit znaménko komárovi, co s nám už pár týdnů žije :think: :think: :nevim: :mrgreen: Děti už si na něho zvykly :nevim:

Nepřeháněj. Ještě si pamatuju, jak jsem v osmi letech ořvala křečka, a to už to budou hnedle tři dekády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
31.8.12 13:11

No leda asi biopsie… jenže ta prý stejně není stoprocentně průkazná (řešila jsem to teď u psa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný