Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nechápu některé příspěvky, ale lidi jsou různí…
Pokud mu nevadí, tak bych morčátko neoperovala, už taky kvůli věku. My jsme byli s křečkem na veterině, měl bouličku za uchem, dostal antibiotika a boulička se vstřebala, ale rozhodně mi to nepřišlo divný, prostě pro některé jedince je to „jen věc“ a pro někoho člen rodiny…
@Kamča.dalmatinka naprostý souhlas, mě to taky vtipný nepřijde, někdo má rád morče jako psa, nebo jako kočku, co je na tom? A srovnávat morče s komárem je při nejmenším fakt trapný, nehledě na tom, že zakladatelce na zvířátku záleží, chtělo by to trochu porozumění a když nemáte radu tak si nehrajte na největší vtipálky a nepřispívejte
Mně ty posměšky taky přijdou trapné-takže když budu hledat radu, jestli nechat operovat svého psa, tak se také setkám s tímto výsměchem?
Co člověk, to názor, chápu, na druhou stranu se sem zakladatelka obrátila s dotazem, který ji trápí, takže výsměch asi není to, co tu hledala, že…
Zakladatelko, já bych asi taky morče nenechala operovat-mohou to být jen tukové váčky třeba ze žrádla. Zkoušela jsi pevně zmáčknout? Nebo zajít za jinou doktorkou-tahle mi taky tak trochu spíš připadá jako zlatokopka-ani Ti neřekla, co by to mohlo přibližně být? Nás pes takovou tukovou bulku měl na páteři-zkusila jsem silně zmáčknou a pod kůži lupla…za pár dní se objevila znovu, tak jsem ji také zmáčkla a po pár měsících je pryč…V zimě ji zas veterinář našel nějaký nádor v děloze, lítala jsem tam co týden, protože nemohl přijít na to, co to je - původně myslel, že štěně, pak, že něco sežrala a po pár týdnech to prostě zmizelo a dodnes nevíme co to bylo a doktor jen kroutil hlavou-ale nechtěl po mě hned, aby šel pes na operaci…Vím, že hloupě srovnávám psa s morčetem, ale chci jen ukázat příklad, že to třeba opravdu nic být nemusí. Nebo mě napadla ještě jedna varianta-nevím tedy, jakého věku se běžně morčata dožívají, ale nemůže to mít spojitost s věkem-jako že třeba starým lidem se dělají fleky na kůži a morčatům třeba takovéto bouličky/výrůstky?
Jen spekuluju…Každopádně bych se na operaci vyprdla, a nechala morčátko, ať si žije svým životem dál, jako dosud… ![]()
@Emilie píše:
@Kamča.dalmatinka Vždycky jde někomu o něco.
A vy si fakt myslíte, že bych svoje koťátka, kterým vyvařuju skoro jak svým dětem, svoje mazlíčky, použila na utření klávesnice???
![]()
Holt humor, no. Ale chápu, že ho jiní nechápou.
@bonanza píše:
Naše morčátko (5 let staré) má dvě menší bouličky, jednu za uchem a druhou na zádech. Veterinářka mi navrhla, že by se mohly odoperovat pod narkózou, že by mohly časem růst. Mně se to moc nezdá operovat morče, když je jinak v pořádku, spokojené, bouličky jí nijak nevadí. Tak váhám, zda na to jít nebo ne. Mám z toho docela strach, na internetu jsem toho moc nenašla, spíš negativní zkušenosti, že pak morče nechtělo žrát apod. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Nebo mi napište váš názor. Děkuji.
Mely jsme podobny problem u osmaka degu, boulicku u brady, operace probehla, byl to nador, jestli zhoubny nebo ne uz jsme nezjistovali, stalo by to moc penez (osmak mel asi 4 roky…) uz tak chlap prohlasil, ze to je nejdrazsi mys ve stredni evrope
. no zivot ji to prodlouzilo asi o 3 mesice, ja bych morcatko nechala, nase se nemohla nazrat, tak proto jsme ji nechaly operovat… ![]()
Ahoj, my jsme měli morčáka 6 let a byl ochočenej skoro jako pejsek, taky to byl miláček rodiny. V 5 letech se mu udělala boule na žlázách, nechali jsme mu to operativně vyndat a byl tu s námi ještě další rok, úplně spokojenej. Jemu ta operace pomohla. Pokud jsou to ale nějaký jen tukový bouličky, který nevadí, tak bych morče operací nemořila.
Vy, co opovrhujete zvířatama jen proto, že jsou malý, případně neštěkaj, se můžete stydět.
@Emilie píše:
A vy si fakt myslíte, že bych svoje koťátka, kterým vyvařuju skoro jak svým dětem, svoje mazlíčky, použila na utření klávesnice???![]()
myslim že každej chápe že to byl jen humor ale že se zde spíš komentuje že to humorné není přidávat to k této diskuzi.
@Emilie píše:
A vy si fakt myslíte, že bych svoje koťátka, kterým vyvařuju skoro jak svým dětem, svoje mazlíčky, použila na utření klávesnice???![]()
Nemyslím, že zrovna tohle ti někdo uvěřil.
Ale v tom problém nebude.
@Emilie píše:
Tak ještě jinak.Nechali byste operovat morče?
Ne.
No vidíš, jak ti to jde.
![]()
Trochu nuda, jasně, ale zase mít bžundu za každou cenu…
@Bersaba píše:No vidíš, jak ti to jde.
![]()
![]()
Trochu nuda, jasně, ale zase mít bžundu za každou cenu…
Ano
![]()
@tatranka1 píše:
mně to tedy vtipný nepřijde![]()
Spíš jako když puberťačka v MHD mluví nahlas a sprostě a myslí si že je za hvězdu
Ano.
@Emilie píše:
Ano.
Nebuď tak mnohomluvná. Copak se neumíš vyjadřovat stručněji?
![]()