Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, já jsem nechala před měsícem vykastrovat našeho morčáka. Přinesli jsme si domu „druhou“ samičku a ejhle. Jedno je kluk a jedno holka. Už budeme mít podruhé mláďata a fakt nechci mít morčecí potomstvo několikrát do roka. Nikdo to nechce a já to zabíjet nebudu. Taky nemyslím, že by bylo dobrý, aby samička každou chvíli rodila. Každé morče do jiné klece se mi dávat nechtělo, protože jsme si je pořizovali, aby byli spolu. Jsou to společenská zvířata. Tak jsem si říkala, že když jim ti naši hadi (myslím mé děti), dávají zabrat, že si zaslouží aspoň parťáka do klece. No, tak jsem ho musela nechat vykastrovat.
Jenže zrovna u morčete je narkóza blbá. Hodně veterinářů odmítne narkózu. Prý radši potkana než morče. Často potom umírají.
Takže se mi zdá dost zbytečné operovat pětileté spokojené morče. To už bych se bála.
Příspěvky někteřích mi přijdou hodně trapné a ubohé. Ostatním moc děkuji za rady a názory. Taky se přikláním k tomu ho neoperovat. Morčátko je teď v pohodě, tak nebudu riskovat narkózu a operaci, i když veterinářka by se k tomu přikláněla. Ale jen z toho důvodu, aby to nezačalo růst. Jsou to jen tukové bouličky. Kdyby narostly, tak by mohly prasknout. Já jako dítě měla morčata dvě a obě se dožila 10 let. Tak si myslím, že 5 let není zas tak moc.
Moc děkuji těm, kteří mě chápou, morče miluje celá naše rodina, je ochočené, dcera si sním hraje každý den. Takže jako náš malý pejsek. Máme malý byt, tak jsme si místo psa pořídili morče. A ti, co se vysmívají, možná jen vědí, jak morče vypadá, ale nejspíš s ním nikdy nepřišly do styku.
Nenechala bych operovat, měla jsem dvě morčata. Když jim ke sklonku života bylo zle, byla jsem s oběma u veterináře, ať si každý myslí, co chce. Jedno sežralo něco špatného a druhé mělo něco s ledvinami. Obě brzo poté odešly.
Byly zhruba pět let staré, takže mi ani nedoporučily s tím „něco“ dělat ![]()
@Bersaba píše:
Nebuď tak mnohomluvná. Copak se neumíš vyjadřovat stručněji?![]()
![]()
Ne ![]()
mám dojem, že kam poslední dobou vlezu, tam už parazituje emimiňácká elita a snaží se položit všechny na lopatky
konečně že se taky někdo ozval proti, taky mi to vtipné nepříjde ![]()
morče bych taky neoperovala, když mu bulky nevadí. Operaci by byla výhrou pro veterinářku, pro mazlíka spíš ne.
Mimochodem jsem jednu dobu chovala šneky - achatiny a narazila jsem na holku, co se šnekem chodila na veterinu a když se jí zdál „víc zpomalený“ a přišlo jí, že umírá, tak ho šla nechat uspat… U toho mi opravdu přišlo, že injekce je pro toho šneka mnohem horší, než přirozená smrt ![]()
@bonanza tukové bouličky má hodně starších hlodavců. pokud nejsou třeba u tlamičky, aby překážely v jídle, není žádný důvod k operaci. to je pouze finanční zisk paní veterinářky. navíc tuším je možnost je podvázat. navíác morče není nejmladší a hlodavci všeobecně velmi špatně snáší narkozu. nech morče s bouličkama a bude mu hej.
Pokud mu nevadí, neoperovat. Oni se jim dělají boule hodně často, ale 5ti leté by nemuselo přežít anestezii. Jinak nechápu, proč rýpavé komentáře. Někdo má mořče jako člena rodiny.. Mám chovný páreček a je to taky rozmazlené a opečovávané… To, že je to malé zvíře neznamená, že se o to člověk nemusí starat..
@martina.se píše:
Jinak nechápu, proč rýpavé komentáře. Někdo má mořče jako člena rodiny.. Mám chovný páreček a je to taky rozmazlené a opečovávané… To, že je to malé zvíře neznamená, že se o to člověk nemusí starat..
Souhlasim, my jsme taky s nasi opecovavanou andulkou chodili na veterinu ![]()
@Carmen6 když je zvíře, musí být i zrdavotní péče, to je jasný…
JInakbych pětiletý morče také nenechala operovat, pokud to není nezbytně nutné!
Občas veterináři nevědí coby ![]()
@LadyTommy píše:mám dojem, že kam poslední dobou vlezu, tam už parazituje emimiňácká elita a snaží se položit všechny na lopatky
konečně že se taky někdo ozval proti, taky mi to vtipné nepříjde
![]()
morče bych taky neoperovala, když mu bulky nevadí. Operaci by byla výhrou pro veterinářku, pro mazlíka spíš ne.
Mimochodem jsem jednu dobu chovala šneky - achatiny a narazila jsem na holku, co se šnekem chodila na veterinu a když se jí zdál „víc zpomalený“ a přišlo jí, že umírá, tak ho šla nechat uspat… U toho mi opravdu přišlo, že injekce je pro toho šneka mnohem horší, než přirozená smrt
nevim o kom z elity ted mluvíš..doted jsem tu nikoho neviděla, asi neznáš seznam členů
.k otázce morče bych nenechala operovat, pokud mu to nevadí
@saracenka píše:
![]()
![]()
![]()
nevim o kom z elity ted mluvíš..doted jsem tu nikoho neviděla, asi neznáš seznam členů
.k otázce morče bych nenechala operovat, pokud mu to nevadí
Mohla bych ten seznam vidět?
![]()
@Aladina píše:
Mohla bych ten seznam vidět?![]()
divný dotaz..v poslední době za vše může elita
,jinak jsem se ptala kamarádky, nechali operovat králíka s nádorem a prodloužili mu život o rok..
@saracenka proč divný dotaz? Myslela jsem, že ho znáš a že mě poučíš.
![]()