Dva pejsci doma (fenky)

2237
29.8.12 08:32

Dva pejsci doma (fenky)

Letos v březnu jsme si skoro po třech letech pořídili štěndo. Předtím jsme měli více než 16.let pudlíka-kluka, nyní máme fenku jorkšíra-chtěli jsme malého „mobilního“ psa. Kessinka je úžasná, no ale od počátku máme nutkání, že ji pořídíme kamarádku. Kessinka je doma klidná, vše si odbyde venku, vylítá se, vyřádí.
Chtěla bych znát poznatky těch, kdo má doma-v byt dvě malá plemena, pro a proti, co to obnáší (přináší) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
29.8.12 08:51

My máme 4psi :mrgreen:
A rozhodně si spolu vyhrají daleko více než kdyby byl sám… je teda pravda že máme baráček ;) ale když jsem bydlela v bytě 2+1 a měla jsem dva psi, někdy jsem myslela, že se z nich pominu :mrgreen: oni běželi a za nima vše padalo :lol:

Je to rozhodně více starostí a práce, ale myslím si, že když má pejsek parťáka když jsi třeba v práci nebo nejsi doma je to pro ně určitě lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
29.8.12 09:00

No tak nejsem úplně tvůje případ, ale teď jsem hlídala yorka rodičů, my máme křížence staforda a boxera a myslela jsem, že mě trefí. Yorkšírce je 13 let a je hluchá, naší je 14 měsíců a je to hrozný číslo. Byla jsem hrozně ráda, že jsem ji po třech tejdnech vrátila. (máme 2+kk a celou dobu jsem se jenom vyhýbala psům…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 09:09

Ségra v přízemí má pět psů, z toho tři vipety (střední velikost chrta) a dvě saluki (velcí chrti) - kdyby to byla jedna rasa, jedna velikost, je to fajn, takhle sem si až tolik mezi sebou nevyhovují, ale dobrý - taková mateřská školka, zabaví se mezi sebou sami..
Já mám v prvním patře dvě fenky a je to lepší než jedna, ale pořád ještě potřebují mně do smečky.. Prostě - čím víc psů, tím sice vzrůstají náklady na jídlo a péči, ale jsou samostatnější - stejný principi jako u dětí - a pak si můžeš dovolit odjet třeba přes noc a nechat je samotné.. U jednoho psa tohle nemůžeš..

• Citovat
  • Upravit
35415
29.8.12 09:18

Zrovna se chystame poridit druheho pejska. Nase hafina starne :( Mame fenku NO a chteli bychom JRT, takze velkeho a maleho :lol:
Momentalne vypada nase situace takto: bydlime ve 3+1 - obyvak, loznice, pracovna = psi pokoj, kde ma svoje hracky, pelisek, plus volny pohyb po celem byte krome loznice, tam smi jen na noc, spi nam u postele :hug: O psovi vetsinu dne vubec nevim, bud chrni, nebo si vystaci sam :palec: Obvykle prijde pro pohlazeni a zase zmizi u sebe :roll: Zije se stridavym poctem kocek (az 4), coz si myslim, ze vynahradi jednoho psa :twisted: Souziti je naprosto pohodove, skoro o nich nevime.
Rekla bych, ze rozdil mali psi, velci psi je minimalni :think:
@Amber_1977 nechci rypat, zajima me to :kytka: Proc myslis, ze od jednoho psa se na celou noc odejit neda a u dvou ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 09:48

@Fiducia Ani u dvou to ještě není ideální, podle mě, smečka začíná na třech psech, co jsem zatím vypozorovala, ale.. No, zkrátka, když jsem ještě měla jen jednu, byla ta péče jiná, a ona dost těžce nesla, když jsem se vzdálila.. To samé vidím u babičky, příbuzných a známých, co mají jednoho pejska - prostě on má tu svoji rodinu a jak mu někam zdrhne, je to smutek velikej.. I když se dá zvyknout na to, že přes den jsou všichni v práci..
Na druhou stranu, když vidím těch našich pět či sedm, tak ti nás potřebují asi tak - hele, mám hlad, kdy bude večeře :mrgreen: A vyloženě špatně snáší pouze několikadenní nepřítomnost jejich pána (já nebo ségra), ostatní je jim tak nějak putna, když mají co jíst, pít a volný výběh, plus se s nimi přes den někdo občas pomazlí, pohraje..
Jinak starý německý ovčák a štěně Jack Russela - pošli svému vlčákovi moji upřímnou soustrast a pak mi napiš, kolik chlupů ztratil, než si na tu atomovku zvykl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2237
29.8.12 10:01
@Amber_1977 píše:Jinak starý německý ovčák a štěně Jack Russela - pošli svému vlčákovi moji upřímnou soustrast a pak mi napiš, kolik chlupů ztratil, než si na tu atomovku zvykl :mrgreen:

asi tak nějak, pokud vlčáka nelízne pepka, tak nevím. Jack je strašné torpédo a ke staršímu psovi ho dát je trest pro toho staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6747
29.8.12 10:07

Ahoj, měla jsem taky dva jorky, fenku a pak jsme si nechali pejska - jejího syna. Už bych to neudělala, Nejdřív jsem si řikala bude mít parťáka a nebude jí smutno, oni stejně celý den spali. problém byl spíš ve chvíli kdy jsme chtěli na dovču, nebo někam jet, dva psy mi nikdo nepohlídal. Ted máme už jen pejska, je to zlatíčko. A až jednou nebude tak vůbec nevím zda si dalšího budeme pořizovat. Dva pejsci v bytě mi přijde zbytečný luxus, starost, peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
29.8.12 10:07

Tak my máme tři psy v bytě, ale jelikož jsou naši velice aktivní není problém. Dobrman(pes) a dva trpasličí pinči(feny) a holky ty jsou dvojka jak vyšitá hrají si spolu a leží spolu v pelíšku, neudělají bez sebe ani krok, ale venku je trošku problém, jelikož si dodávají odvahu, tak pindají na všechny psy, ale neublíží jen jsou venku trošku hlučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 10:29

Tak mě jste teda spíš dorazily tím mixováním pohlaví 8o Ono, i když ti naši jsou rozděleni v patrech, tak je to občas síla :zed: Naštěstí to vypadá, že holky letos přestaly hárat, tak bude klid..

• Citovat
  • Upravit
4316
29.8.12 10:37

@Amber_1977 tak my máme holky vykastrované, jedna trpěla na falešné březí a druhé aby to nebylo líto, štěňata nechci a nechtěla jsem ani od jedné, přeci jen je pejsků na světě až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
29.8.12 10:43
@Bobsh píše:
@Amber_1977 tak my máme holky vykastrované, jedna trpěla na falešné březí a druhé aby to nebylo líto, štěňata nechci a nechtěla jsem ani od jedné, přeci jen je pejsků na světě až až.

moje slova a taky je toho názoru i Marta Kubišová, která to kdysi taky řekla, že má fenky kastrované. Kessinka byla v necelých 6.měs. možná je to ještě brzy, ale v povaze se nezměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 10:49
@Bobsh píše:
@Amber_1977 tak my máme holky vykastrované, jedna trpěla na falešné březí a druhé aby to nebylo líto, štěňata nechci a nechtěla jsem ani od jedné, přeci jen je pejsků na světě až až.

No.. Já jsem taky ženská.. Psa klidně nechám fiknout, ale fenu ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
29.8.12 10:49
@Bobsh píše:

No.. Já jsem taky ženská.. Psa klidně nechám fiknout, ale fenu ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2237
29.8.12 10:53
@Amber_1977 píše:
No.. Já jsem taky ženská.. Psa klidně nechám fiknout, ale fenu ne :nevim:

ale pokud je fenka venku u domu, tak kastrace psa nemá smysl, protože se za fenkou potáhnou psi z okolí. Jinak my jsme štěnda nechtěli ujasnili jsme si to v počátku, nemohla bych se s nimi rozloučit, pak taky jak jsem slyšela story o falešné březosti, nádorech a pak rychlých operacích, tak jsem ji chtěla uchránit problémům, dle slov vet. je to víc než 90% jistota, že se problémům s nádory vyhneme (pokud si nádor nezačne někde jinde, že jo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný