Pes z útulku - zkušenosti

411
27.8.12 19:58

Psí útulek

Ahoj, zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se psem z útulku. Mám vyhlídnutého středního knírače, v popisu je, že je velmi plachý a časem si zvykne na páníčka. Chtěla bych ho mít doma, ale mám zde také dvě děti (5 let a 1,5 roku) a kočku, ráda bych znala vaše zkušenosti, chci se vyhnout tomu, že pejska budu muset vrátit,,, prostě si to chci 100× ověřit.
A ještě jsem se chtěla zeptat, jak to v útulku chodí, zda za pejska budeme platit, zda nám řeknou veškeré dostupné informace o pejskovi, nebo je to tak, že ho vychválí aby ho udali?
Děkuji za odpovědi, které nám snad pomůžou správně se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
27.8.12 20:05

Ahoj, náš první pejsek byl z útulku, byl to ten nejlepší pes pod sluncem:-)). Většinou je to v útulku tak, že neznají minulost psa, a pes má hotové základní veterinární vyšetření, u nás třeba byl problém se srdeční aritmií o které v útulku nic nevěděli. Pokud máš děti navíc takhle malé nepořizovala bych si plachého psa, obvzlášť pokud s tím nemáš zkušenosti. pokud bys ho pak vracela, je to pro toho psa zbytečný stres navíc. Jinak za pejska z útulku se platí vakcinace a odčervení. Navíc není hned tvůj, ale půl roku ho máš v takzvané adopci a až po půl roce je tvůj.
Pokud chceš pejska z útulku tak si vezmi nějakého vyrovnaného hafana, to ti poradí přímo na místě. Ale ustrašeného psa opravdu k dětem je podle mě špatný nápad.

Příspěvek upraven 27.08.12 v 20:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.8.12 20:06

Ahoj, mám také fenku z útulku-tady z karanténky ze Slovenska(tam se po určitém čase utrácí) a je to super pes. Jinak gratuluji k rozhodnutí-mám ráda lidi, kteří nejsou lhostejní a chtějí pomoci. Nelze si pejska půjčit třeba na procházku? Trochu ho poznat, jaký je, hlavně jak se chová k dětem? Já měla v té době 4 letého syna a fenka měla nejradši právě jeho.Jsou největší kamarádi. Kolik je pejskovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.8.12 20:07

Pokud má pes v popisu, že je velmi plachý, asi bych ho nebrala k 1,5r. dítěti :think: Nebo minimálně vyzkoušej, jak na sebe budou reagovat… I když, zase pro toho psa asi lepší pár týdnů, než si zvykne, než být v útulku :?
Každý útulek to má asi jinak, někde jsou psi zadarmo, někde chtějí pár stovek (očkování…)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.8.12 20:07

Jinak musím potvrdit, že pes z útulku je nejvděčnější stvoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
27.8.12 20:08

Ahoj, ono hodně záleží na tom, kdo útulek vede, my když jsme si vybírali pejska tak i přesto že se nám líbil, tak nám řekli že ne, že bude zlej… a v jiným útulku zase neřekli nic, že si máme vybrat samy. To samý s poplatkem, někde nechtěj nic, někde platíš, ale jen většinou výdaje za očkování…( minimální investice) pejska ti v každým útulku i půjčí na procházku, tak poznáš jakej je nejvíc. Doporučuju hlavně kvůli dětem, dát mu i do misky jídlo a pak mu jí vzít - když si jí nechá vzít v pohodě tak by měl bejt hodnej. Snad jsem pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.8.12 20:09

Naše fenka byla také ustrašená, ale bála se spíš venku, hluku a cizích lidí. Nás ani ne. Možná by to chtělo zjistit více o povaze, i když neznají v útulku minulost, mohli by vědět, jak se nyní chová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
27.8.12 20:11

MALÉ DĚTI NEMAJÍ CIT. Já bych s takovým pejskem k dětem nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.8.12 20:11

Ono také záleží, jak se bude chovat ke kočce. Knírači jsou dost prudcí, někdy špatně ovladatelní, kočku by mohl zakousnout.Ale záleží na povaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
27.8.12 20:13

No, máme za sebou zkušenost s velmi divokou fenkou labradora, tu jsme prostě absolutně nezvládli, s dětma už vůbec ne, byla tak divoká, že mi několikrát převrátila kočárek, malého neustále schazovala a okusovala, teď jí má sestra v domečku a je to bezva pes, hlavně je spokojená, tak proto jsme říkali, že štěně s dětma ne, do bytu malé plemeno, vhodné i ke kočárku a chození do školky. Pejsek je starý rok a jeho fotky mi úplně zasáhly srdeční sval :-), ale říkám, chceme si to pořádně rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
27.8.12 20:14

Je fakt, že středního knírače jsem měla od 1. do 9.té třídy, když jsem šla na střední, umřel :-( a je fakt, že to byl laskavej a krásnej pejsek. Moc jsem ho milovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
27.8.12 20:31

@kracmeratko mám z útulku plachou fenku, ale měli jsme nejdřív ji a pak až dítě. Teď dohromady fungují perfektně.

Jestli tě, jak píšeš, zasáhla u srdce, jela bych se na ni podívat, probrala v útulku vaši situaci a dala na jejich doporučení. Když to nevyjde s touhle fenkou, třeba si tam vyhlídnete jinou.

On taky není útulek jako útulek. My jsme třeba pro tu naši jeli přes půl republiky a služby tam byly nesrovnatelné s těmi v hlavním městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
27.8.12 20:36

Ahoj, my máme z útulku dvouletou kříženku labradora. Krátce na to, když jsme ji přivezli domů jsme zjistili, že je březí a čeká 5 štěňat a podle ultrazvuku extrémě velkých. Podle toho, jak dlouho v útulku byla, tak musela být pokrytá tam. Do toho byla obrovsky zaparazitovaná a to hlavně vnitřními parazity - tasemnice… Na první pohled nebylo nic znát, ale když už byla štěňata venku, ohromilo nás, jak je vychrtlá na kost, což přes těhu bříško nebylo vidět. Zdravotní potíže jsme překonali a teď je z ní super pes, neměnila bych! I když je trochu plachá, tak syna miluje a hlídá ho, když spí venku v kočárku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.8.12 20:52

Psa s takovou charakteristikou bych k dětem nebrala.
Mám z útulku psa už přes 6let, stejně tak můj muž. Já si vybrala pejska veselého, přátelského, neagrsivního, jediný problém byl, že byl útěkář a bylo mu 1,5r, nikdy ho nikdo necvičil, neslyšel ani na jméno.
Jeden čas mu moje maminka přezdívala Bič boží :lol: Co všechno jsem s ním zažila nebudu radši popisovat, ale zvykali jsme si na sebe dlouho, navyváděl se hodně lotrovin. Teď jako 8let starého ho konečně jde vzít na procházku bez vodítka…
Pes mého muže byl týraný, bitý, můj muž ho měl cca 3m, když jsme se poznali, bral si ho jako odrostlé štěně. Člověk zvednul ruku, že se podrbe na hlavě a pes ležel placatej na zemi, klepal se jak osika a kníkal. Bylo hrozně snadné ho vycvičit, ale člověk na něj nesměl ani zvýšit hlas.

Oba jsme tehdy byli svobodní, bezdětní, takže na svoje pejsky jsme měli čas, byli jsme oba hodně doma. Osobně bych si psa s „historií“ k malým dětem nevzala. Navíc ke kočce, ty nesou příchod psa hodně blbě, naopak to jde, k psovi pořídit kotě, ale ke kočce, co se tam cítí doma pořídit psa, to může od kočky spustit celkem lavinu odporu, žárlení…

Já osobně bych do toho nešla :nevim: Pokud by dítě chtělo zvířátko, pořídila bych třeba morče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
27.8.12 21:05

@kracmeratko ahoj, moja babka s dedkom si zobrali fenku stredneho bradaca- knirace, od rodiny, ktora ho tyrala.
psikovi sa venovali a bol to jeden z najuzasnejsich psov, ktore som vo svojom zivote poznala. dokonca ju naucili na suzitie s mackami. ale chcelo to pevnu ruku od dedka a vela vela casu.

pamatam si, ze raz ked mala steniatka a ja som jej ich brala z budy, tak po mne vybehla- nic mi neurobila, len zvrcala a mne to ako dietatu k respektu stacilo.

ak je to vsak psik a nie fenka a nebudete mat nanho dost casu, tak by som si asi k takym malym detom vybrala inu rasu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný