Osmák degu

6423
21.8.12 13:20

osmák degu

Zdravím všechny :mavam:
Tak hned od začátku včera jsem si koupila osmáka a mněli poslední dva chtěla jsem jednoho, ale nedalo mi to za hodinu jsem sjela i pro toho druhéhoa mám dva sourozence, mněli by to bejt dva kluci, pár ne, jsou stejné pohlaví. Mám o nich hodně přečteného ale i přesto budu ráda když někdo kdo je má doma tak mi napíše z vlastní zkušenosti o nich jakým způsobem si je ochočil, co všechno jim dávate na mls a hlavně když jste si je pořídili jak dlouho trvalo než zčali blbnout i před váma, nebo oni si hrajou ale jenom když tady nikdo není jak přijdem tak jsou jako živé sochy. Prosím rady a vlastní zkušenosti s nimi, předem děkuji :kytka:
Jinak jsou to nádherné prdelky a jmenujou se Toníček a Filípek :srdce: a ještě mám křečuldu Bobinu křeček syrský :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
21.8.12 13:41

Ahoj, tak já měla před pár roky, když jsem ještě bydlela u rodičů páreček, říkali jsme jim Ferda a Fifka :mrgreen: Chce to hodně si je brát na ruku, je lepší ochočit od máďátek, se staršími je to už horší. Moji měli rádi drbaní na prsou, se vždycky uplně nastavili, jinak chce to pevnou klec a pítko z venku, všechno rozkoušou, papání jsem dávala klasické nějakou směs slunečnice, oříšky atd a sem tam nějakou zeleninku. A pozor na tu šošolku na ocásku, ten náš o ní přišel a museli jsme k veterináři na tupírování ocásku, operace dražší jak celej osmák :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
21.8.12 13:46

@Maia22 Ahoj jj toho se bojím toho ocásku mám děti tak doufám že ocásek bude v celku a ty moji jsou teď jenom vedle sebe akoukají, to chce asi pár dnů než se rozkoukaj viď? a četla jsem že prý 5-6 bych nemněla na ně šahat než si zvyknou na prostředí, mám se toho držet? oni jsou tak krásní d´.Co si jim dávala na mls?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.8.12 13:57

O tom nic nevim, já je nosila hned, ale radši je nepouštěj po podlaze, mě takhle fouknul Ferda a rozkousal nabíječku. Jinak bacha skáčou a do klícky to chce nějakou větev, rádi šplhaj. Naši měli nejradši buráky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.8.12 14:02

My máme také dva sourozence kluky. Vůbec se jako dospělí neperou, ale nejdůležitěší věc bez které nemůžou být je kolotoč, každej má svůj a celej den běhaj a v noci chrápou v seně. Před nimi jsme měli dva kluky, ale ne sourozence, a ty se občas poprali do krve, ale do hodinky zas leželi na sobě. Ty měli taky kolotoč, ale nenapadlo je do něj vlízt, tak občas točili zvenku jen předníma. Moc jsme je neochočovali, ale když nám pak jeden zůstal sám, tak se nechal ochotně všude drbat, stejskalo se mu, je lepší když jsou dva. Taky má každý svou mističku na granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jídunka
21.8.12 14:17
@mamina25 píše:
Zdravím všechny :mavam:
Tak hned od začátku včera jsem si koupila osmáka a mněli poslední dva chtěla jsem jednoho, ale nedalo mi to za hodinu jsem sjela i pro toho druhéhoa mám dva sourozence, mněli by to bejt dva kluci, pár dlohrajou ale jenom když tady nikdo není jak přijdem tak jsou jako živé sochy. Prosím rady a vlastní zkušeněkuji :kytka:
Ju Bobinu křeček s

Udelalas dobre ze mas dva oni jsou hrozne spolecensky, necetla jsem komentare tak nevim jest ti to nekdo napsal ale nesmeji moc cukr trpi na cukrovku takze jablko nb piskot opravdu jen vymecne, mam 3 a klec nevydrzela tak maj terarko na vrchu pletivo.musi mit dost domecku a vetve radi splhaj a bacha na ocas ppokud je nechytis u korene tak ho ztrati jako jesterka nedorusta jim. Megy o nej prisla kdyz jsem ji spatne chytla zustane tam biilej pahyl ktery nakonec odpadne.ber je co nejvic at si zvykaj.mam sve 4roky.

• Citovat
  • Upravit
Jídunka
21.8.12 14:20

Jo a pokud utecou tak bacha na jakykoliv kabel rady je hryzou. pokud je mas v kleci nedavej je ke zdi skrabal vyskrabal omitku :-) jsou to super mysinky :-)

• Citovat
  • Upravit
6423
21.8.12 14:30

Jůů holky děkuji za rady a myslíte že když je mám den že je můžu brát anebo jim mám dát ještě čas na rozkoukanou? já jsem dala ruku do klece ale nepřišli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
21.8.12 16:32

To bude ještě trvat než přijdou, zkus jim dát z ruky nějakou dobrůtku z granulí, třeba ten hrách lisovaný nebo mrkev sušenou. Naši vůbec čerstvou mrkev něchtějí. Jediné co rádi syrové jsou cherry rajčata. Jinak maj ještě rádi větvičky a listí z břízy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jídunka
21.8.12 18:04

No dneska bych je nechala at se rozkoukaj a zitra bych jim davala nejakou namku z ruky a vecer bych je uz brala…oni se hned neochocej neni to potkan ale tak za tyden uz k tobe urcite prijdoou…ja svim nechala jeden den na rozkoukani a pak uz jsem je tahala.mam megy 4roky, skrabal 3 roky a nejmladsimu no toho mam cca mesic a uz se necha mazlit na brisku :-) jo a jako kazdej hlodavec milujou tvrde pecivo

• Citovat
  • Upravit
6423
21.8.12 20:14

@B EL mrkev jsem dala ani se jí nedotkli tak je nechám vysušit a zkusím sušenou, díky za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
21.8.12 20:15

@Jídunka ty jo a nekousnou mně až je vemu do ruky? nekousali vás? Holky ale malý krok kupředu máme, nebo jsem ji dávala koelčko do klece a přiběhli ke mně a obna mi chodili kolem ruky a čichali ke mně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
21.8.12 20:17

@Jídunka a jak si je brala ze zhora zadicek anebo jak? jsem cetla ze az prijdou do dlane tak ze spoda se maj brat ja se bojím aby nekousli, nebo mám křečuldu a tá kouše dnes mně taky kousla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jídunka
21.8.12 20:48
@mamina25 píše:
@Jídunka a jak si je brala ze zhora zadicek anebo jak? jsem cetla ze az prijdou do dlane tak ze spoda se maj brat ja se bojím aby nekousli, nebo mám křečuldu a tá kouše dnes mně taky kousla :cert:

Osmak neni krecek :-) me teda nikdy osmak nekous beru je normalne ze zhora za zada a dam si je pak na dlan nb muzes chytit za koren ocasu ale ne dal jinak bude po occase… Jo a kdyz je beres but kliena 0neboj s oni to poznaj. :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
Jídunka
21.8.12 20:58

Jo ja mam rada hlodavcee ale krecek je podle me nejzlejsi.moji degouni uz kolecko nemaj to plastove me sezral skrabal… :-/ Ale mam takove kolo vypada jako velkej pruhlednej balone s dirama tam je zavres a oni tam behaj po mistnosti moccc jt bavi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný