Kdo má Border kolii?

4854
17.8.12 20:01

Kdo ma Border kolii?

Ahoj vsem, kdo maji doma Borderku.Pred tydnem jsme si koupili stenatko (kratkosrste kolie)po dlouhych dvou letech, kdy nam umrel nas (hlavne muj) pes.Az ted to prebolelo a poridila jsem si stene me vysnene rasy :srdce: .Rada bych pokecala o teto uzasne chytre rase i s nekym jinym, nez s myma detma a manzelem :mrgreen:.Fotky jsou vitany!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4961
17.8.12 20:23

Ahoj, tak naši maji borderku, je úžasná, vnímavá, chápavá, ALE pokud ji naučíš na něco (třeba chytat tenisák),tak už se jí nezbavíš. Je urputná jako blázen, ale aspoň u toho neštěká. Ale dá si vysvětlit, že už jí nikdo házet nebude, tak to vzdá a jde na místo. Jinak povaha super, ostatně to ti tady asi napíše každý. :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lus-i
17.8.12 21:06

Já borderu nemám ale sestra má 3 :) všichni jsou úžasní, jezděj na závody i do zahraničí a vždy se umístí „na bedně“ :)

• Citovat
  • Upravit
23847
17.8.12 21:14

Tak tu maj sousedi :mrgreen: dlouhostrstou. Je to jeden z mála psů, kterej neběhá kolem plotu jak pošuk a neštěká na každou mouchu, která prolítne kolem. :mrgreen: Docela se mi líbí, ikdyž to není příliš velké plemeno - vzhledově i povahově, takže bych ráda využila tvou diskuzi k dotazu - jací to jsou hlídači? Myslíte, že by vás jako paničku bránili, kdyby na vás někdo útočil/vlezl by do bytu, nebo by radostně olízli zlodějovi obličej jak leckteří labradoři třeba? :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.8.12 21:16

Ahojky

Rodiče expartnera mají borderku, pořizovala jsem ji skorotchánovi místo uhynulého pejska :-)

Byla to princezna s dáblíkem v duši i těle, ale strašně hodná, učenlivá, poslušná a milovala výlety na hory :-) Bohužel už s ní nemám možnost být, a dost mi ta malá potvůrka ušatá chybí :-)
I po ujdení 17 km, ona uběhala mnohem více, měla stále chut si hrát a blbnout :-) A miluje vodu, dokáže hodinu stát ve vodě, chňapat po bublinkách nebo přímo po vodě, rozčilovat se :lol: a když jsme po ní stříkali vodou, tak ji taky chytala.

Jsou to úžasná a chytrá stvořeníčka plná lásky a dobroty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.8.12 21:25

Akorát nehlídala jako třeba ovčáci, od chlapa se nenechala pohladit, děti milovala… ale cizího do zahrady pustila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
17.8.12 21:26

Ahojky, já mám taky borderku (mimo jiné :mrgreen: ) a už bych asi jiného psa nechtěla. Dělám s ním agility, aktivně závodíme a celkem nám to jde. Miluje naprosto veškerou akci od cvičení dog dancingu přes míčky, frisbee, klacíky…prostě nedokáže být v klidu! Je přátelský, má rád děti, je to mazel…prostě ideální pes :srdce:
Nechápu lidi co si pořídí tohle plemeno jen proto, že se mu líbí a nic s ním nedělají…takový pes je pak podle mě chudák :?
 http://slanecci.ic.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.8.12 21:27

@Jůlinka T. diky za povzbuzeni s tenisakem :lol:.

@Lus-i parada,tak to sestra musi byt pysna na sve pejsky.

@Gina108 no jestli by te ubranila sama od sebe, to nevim, zalezi jak moc bude vnimava v takove situaci. Jinak Borderka v sobe prave nema vubec agresivitu, takze kdyz to vezmu takhle, tak ne, spis bych rekla, ze zlodeji oblicej olize.Ale zase se da na obranu vycvicit, ostatne jako kazde plemeno.

@KačuliKačka uz jsem tady nekde fotku videla, no krasna fenecka :* .Nas pes kdyz strikam dvorek, tak chyta taky vodu, nebo klukovi ze strikaci pistole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.8.12 21:32

@kacul3 ja umru, ty mas merle…jezisi ani mi takove fotky zbarvenych psu nikdo neukazujte, protoze pak nebudu spat :mrgreen: .No je nadherny, prekrasny pes.
Jinak planuji se psem neco podobneho, ale bydlime v zahranici, jeden cvicak v blizkosti mam, ale ne na agility. Pokud nic nesezenu, tak ja psa zase zamestnam, moc dobre vim, jakeho psa jsem si poridila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
17.8.12 21:45

Ahoj, přítel toho pejska má u rodiču, má ho teda k ovečkam, jako ovčackej pes naprostá jednička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.8.12 21:52

Jo jo, princezna :-) Když jsem vzala do ruky „kšandy“ do auta, tak lítala jak šílená, než jsem zamkla branku, oběhla zahradu a seděla u auta a čekala :lol:
Akorát teda klacky jí nic neříkaly, zato naprosto úchylně chytala kameny! A ve sněhu řádila taky jak blázen :lol: Postavit s ní sněhuláka byl nadlidský výkon :lol: My jezdily spolu hodně na hory nebo skoro každý den na dlouhé procházky, jinak si lítala a řádila na zahradě ;-)

Neskutečně mi ta psí slečna chybí, ale bohužel nemám podmínky mít sama pejska doma - ve 2+1 bydlíme se synem, třema kočkama a králíkem :lol: :lol:

Našla jsem ještě pár fotek od vody, jak řádila :lol:

Apropo - když se na jednom výletě srazila s krávama z očí do očí, tak se jich lekla :lol: a stádo oveček ji taky nechalo zcela klidnou.

Příspěvek upraven 17.08.12 v 21:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.8.12 21:53

Borderku mám taky, závodíme, děláme canisterapii. Mám černobílou. Ale trošku od tématu, když už se tu objevila ta merle borderka, tak se musím pochlubit. nám se narodili ted tři dny stará štěňátka šeltií. dávám fotku na pokochání, protože jsou naprosto dokonalí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.8.12 21:59

@Granda to me jako chces provokovat tema merlema, ci co :lol:?Ja je mit doma, tak je neprodam, no to vubec, proste by mi zustali :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.8.12 22:02

Merle pejsek na prodej :-)

@Jaruna píše:
@Granda to me jako chces provokovat tema merlema, ci co :lol:?Ja je mit doma, tak je neprodam, no to vubec, proste by mi zustali :mrgreen:.

no provokovat ne, ale pochlubit se musím :-) ještě je volný merle pejsek :) dám ti sem fotečky :-)
však taky tahle fenečka, co jsem ji sem dala mi zůstávám, čekala jsem na ní táááák dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
17.8.12 22:08

@Granda kdybych byla v Cesku, urcite bych uvazovala o koupi druheho stenete, to mi ver. Stenatka jsou nadherna a jsem rada, ze je nevidim nazivo, protoze bych pak doma manzelovi brecela, ze je vlastne moc potrebuju k zivotu, ze jsem porad tak sama a budu, kdyz jde kluk do skolky a abych se z te samoty pak nezblaznila :mrgreen: :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný