Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
9.10.15 17:04

@Kissie9 No vidíš, mám aspoň další tip co mu můžu dát :mrgreen:

A ty máš dva borderáky? jak starý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
9.10.15 17:12
@hrubik píše:
@Kissie9 No vidíš, mám aspoň další tip co mu můžu dát :mrgreen:A ty máš dva borderáky? jak starý?

Promiň, psala jsem o 2…ale ne, už mám jen jednoho. Druhý zemřel letos v létě ve věku 12 let). Druhému je 7 let a k němu máme ridgebacka - 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.10.15 17:18

@Kissie9 To je mi líto, že jste o něj přišli :,(

Koukám, že máš doma pořád pěknou psí smečku, určo máte veselo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
9.10.15 19:02

Holky a jak zaměstnáváte vaše borderky? Jak často se třeba věnujete agility nebo pasete ovečky? U nás ovečky nehrozí a občas dostanu strach, abych dokázala našeho borderáka pořádně zaměstnat. Ale snad ano, času máme docela hodně, nejsem v práci 8 nebo více hodin a děti už jsou větší, aby mohly trochu taky pomáhat. Hlavně mám akční děti, že dokážou pesana pořádně protáhnout a doufám, že se utahají všichni navzájem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
9.10.15 20:12

Já svou boc teď dost zanedbávám :,( čekáme nový přírůstek do rodiny a začátek těhu byl dost rizikový, tak jsem musela pořád ležet doma…jinak byl zvyklý jednou týdně agi, jednou týdně canicross a pak tak jednou týdne běhání zhruba na hoďku a půl…jinak samozřejmě každý den procházky buď s tenisákem nebo frisbíčkem a když je hezké počasí, tak strašně rád plave :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.10.15 16:57

@hrubik zdravím,já ji koupila levný pelíšek a už v něm je díra, že se ji tam vleze hlava :D :D, zezačátku vůbec do něho nechtěla, ted v něm je jen když jsme v práci, jinak si našla místo sama pod stolem a postelí nebo za čelem postele :D :D misky má v ložnici kde je když nejsme doma, ještě ji nenechávame chodit po celým bytě, jenom když jsme doma :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.10.15 17:59
@hrubik píše:
@Kissie9 Jj, škola je kousíček, 5 min chůze a do školky musím autem (cesta taky cca 5min od baráku), protože je to do kopce a s dcerou bychom tam šly ráno asi půl hodiny. Hlavně to mám po cestě do práce, takže ráno probíhá tak, že odvedeme pěšky syna do školy, pak sedáme s dcerou do auta, jedeme do školky a já potom pokračuju do práce. Volno není problém, abych si vzala, spíš mi šlo o to, jak dlouho je to cca třeba, než ho naučím na ten režim, že jedeme spolu do práce. A právě si moc neumím představit, že hned první den sbalím štěně a jedeme do školky autem. Asi by mělo mít klídek a být doma a zvykat si na nové prostředí, že? Ale myslíte, že cca tak za týden ho lze zvykat na to, že budeme spolu v práci? Máme rodinnou firmu, takže není problém, aby se mnou byl v kanclu a máme i uzavřený venkovní prostor, kde se klidně může proběhnout.

zdravím, já se nato ptala veterináře a řekl mi že jeto blbost..,že sní normálně můžu chodit ven..,ale samozřejmě jsem ji hlídala jako oko v hlavě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.10.15 19:33

@Dracek89 Je jasný, že občas prostě nastanou situace, kdy se BOCce nemůžeme věnovat na 100%. Bude zase líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
10.10.15 19:38

@mirdzeta Ahoj :) No vidíš, tak jsem ráda, že jsme se s tím pelíškem rozhodli, že půjdeme do levného plastového, který snad víc odolá zoubkům, a časem se uvidí, třeba v dospělosti pořídíme nějaký lepší :)

A jak máš staré štěně? To by bylo fajn s ním jít občas ven ještě před posledním očkováním, hlídání je jasný. My máme teda i zahradu, kam psi nechodí, jen možná toulavý kočky, ale tomu nezabráním, tak snad tam bychom taky mohli. Jinak na čurání mám v plánu vybíhat rychle před barák do předzahrádky, která je oplocená, takže by tam vůbec žádný jiný pes neměl chodit a co vím, tak nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
10.10.15 22:52
@mirdzeta píše:
zdravím, já se nato ptala veterináře a řekl mi že jeto blbost..,že sní normálně můžu chodit ven..,ale samozřejmě jsem ji hlídala jako oko v hlavě :-D

Já netvrdila čekat do ukončení celého očkování (3 dávky) s jakýmkoliv stykem s ostatním světem nebo psy. Ale 2 dávky by za sebou štěndo mělo mít. 1. dávku má většinu už od chovatele, 2. je krátce po příchodu k novému majiteli. Pak klidně vyrazit třeba na ten cvičák, kde by měli vyžadovat očkování všech psů.
Mě jedno štěně s neukončeným očkováním zemřelo na psinku (chytlo někde při venčení). Nic moc pocit :(
Chce to používat rozum, případně se přeptat na situaci v okolí veterináře (měl by mít přehled např. o vyšším výskytu psincového kašle, případně dalších infekcích).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
10.10.15 22:56
@hrubik píše:
Holky a jak zaměstnáváte vaše borderky? Jak často se třeba věnujete agility nebo pasete ovečky? U nás ovečky nehrozí a občas dostanu strach, abych dokázala našeho borderáka pořádně zaměstnat. Ale snad ano, času máme docela hodně, nejsem v práci 8 nebo více hodin a děti už jsou větší, aby mohly trochu taky pomáhat. Hlavně mám akční děti, že dokážou pesana pořádně protáhnout a doufám, že se utahají všichni navzájem :lol:

Jukni třeba na stránky http://www.lolabuland.com/. Jednak je to úspěšná agiliťačka, jednak umí psy zaměstnat různými kousky. Děti se mohou zapojit a podle věku učit psa nějakým trikům. Krásně se tak dá naučit chůze u nohy…ne jako povel, ale jako trik=hra. Na ovečky s tím mladším nejezdím, nemám příležitost. Agility moc nestíhám časově, věnuji se záchranářskému výcviku…ale právě ty triky a pitomosti drží toho psa teď „pohromadě“…je to nenáročné na čas, lze cvičit i doma i venku a u BOC je důležité zaměstnat nejen tělo, ale i mozek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.10.15 12:38

@Kissie9 Teda to muselo být hrozný s tím štěňátkem :,(

A děkuju za odkaz na stránky, určitě mrknu. Já právě teď hledám všemožný info na netu a co občas čtu, tak začínám chytat „depku“, jestli budu bordeře stačit. Když někdo píše, že musí nutně pást ovečky, protože je k tomu předurčená a jiné blbiny typu agility nebo dogdancing jí nemůžou stačit, tak logicky nad tím začínám uvažovat a váhat. Ale je fajn číst, že to jde i bez oveček. Vím, že se jí musí zaměstnat hlavně ta hlava, což mi přijde super, že jde dělat i doma (když je třeba fakt moooc hnusně a na nějakou obr prochajdu se nám fakt nebude chtít), že můžeme dělat různé ty triky a pitominy, jak píšeš. A chtěla bych chodit jednou týdně i na agility, protože se mi to líbí a děti by se na tom mohly aktivně podílet, což je super.

Jinak to bude holky můj první pes vůbec, tak se samo bojím, abychom to zvládli. Ale já jsem zas taková poctivka a musím mít vše nastudovaný a nachystaný, než bude pes doma, že snad to bude stačit a my to zvládneme. Je mi jasný, že se nám převrátí život vzhůru nohama a že to bude spousta starostí, ale budou to i radosti a to je ten důvod, proč do toho chci jít :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.10.15 13:32
@hrubik píše:
@mirdzeta Ahoj :) No vidíš, tak jsem ráda, že jsme se s tím pelíškem rozhodli, že půjdeme do levného plastového, který snad víc odolá zoubkům, a časem se uvidí, třeba v dospělosti pořídíme nějaký lepší :)A jak máš staré štěně? To by bylo fajn s ním jít občas ven ještě před posledním očkováním, hlídání je jasný. My máme teda i zahradu, kam psi nechodí, jen možná toulavý kočky, ale tomu nezabráním, tak snad tam bychom taky mohli. Jinak na čurání mám v plánu vybíhat rychle před barák do předzahrádky, která je oplocená, takže by tam vůbec žádný jiný pes neměl chodit a co vím, tak nechodí.

moje malá bude mít 4 měsíce, a čúrání jsemnějak nikdy nevychytala :lol: :lol: je to rychlost ze začátku se napije a zachvilku vyčůrá :D, ještě ted se někdy stane.. aji před výtahem jsme měli problémy :roll: :lol:..,ale časem se to všechno vychytá, ted už vím kdy kde a jak, akorátmámeproblém, že se nevykadí na jednom místě a furt někam pochoduje a ještě u toho olizuje trávu atd.. :D :D to by mě taky zajímalo, jestli někdo měl ten stejný problém??? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.10.15 13:34
@Kissie9 píše:
Já netvrdila čekat do ukončení celého očkování (3 dávky) s jakýmkoliv stykem s ostatním světem nebo psy. Ale 2 dávky by za sebou štěndo mělo mít. 1. dávku má většinu už od chovatele, 2. je krátce po příchodu k novému majiteli. Pak klidně vyrazit třeba na ten cvičák, kde by měli vyžadovat očkování všech psů.
Mě jedno štěně s neukončeným očkováním zemřelo na psinku (chytlo někde při venčení). Nic moc pocit :(
Chce to používat rozum, případně se přeptat na situaci v okolí veterináře (měl by mít přehled např. o vyšším výskytu psincového kašle, případně dalších infekcích).

jej to je mi líto.. :(,moc smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
11.10.15 13:41
@mirdzeta píše:
moje malá bude mít 4 měsíce, a čúrání jsemnějak nikdy nevychytala :lol: :lol: je to rychlost ze začátku se napije a zachvilku vyčůrá :D, ještě ted se někdy stane.. aji před výtahem jsme měli problémy :roll: :lol:..,ale časem se to všechno vychytá, ted už vím kdy kde a jak, akorátmámeproblém, že se nevykadí na jednom místě a furt někam pochoduje a ještě u toho olizuje trávu atd.. :D :D to by mě taky zajímalo, jestli někdo měl ten stejný problém??? :D

A používala jsi doma nějaké ty podložky nebo noviny a učila ji na to nebo jsi se prostě snažila chodit s ní ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný